Postema: "Voelt ook een beetje als een lange neus naar de trainers"

Romano Postema
Romano Postema Foto: © BSR Agency

FC Groningen is komend seizoen weer actief in de Eredivisie. In die promotie heeft Romano Postema een groot aandeel gehad. De spits kwam voor het seizoen nog niet voor in de plannen van trainer Dick Lukkien, maar heeft dit volledig weten om te draaien.

"Je zou er een film over kunnen maken', lacht Postema in gesprek met Voetbal International. 'Ik ben toch een soort van afgeschreven geweest, maar heb nu echt wel een goed seizoen gedraaid. Dat voelt wel heel apart. In het begin voelde het ook een beetje als een lange neus trekken naar de trainers. Zie je wel, ik ben wel goed genoeg. Maar later vervaagt dat en ben je daar niet meer mee bezig."

Nu worden er vooral grapjes gemaakt over de valse start. "De trainer zegt ook: volgend seizoen mag je weer niet op de foto, misschien maak je dan weer achttien goals. We kunnen er nu met zijn allen om lachen, maar ik ben van ver gekomen, inderdaad. Nu ben ik gewoon ontzettend blij dat we met Groningen terugkeren naar de Eredivisie en dat ik daar, als Groningse jongen, een mooie bijdrage aan heb kunnen leveren."

Lees meer:
0 reacties