Problemen supporters worden groter: "Laat ze maar, sukkels"

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

De straf voor de jongen die Jetro Willems een tik heeft gegeven is bekendgemaakt door FC Groningen. Hij krijgt een landelijk stadionverbod van meer dan tien jaar, en in de Euroborg van FC Groningen zal hij 21 jaar niet meer welkom zijn.

Frank Hoekman, redacteur van vertelde in de podcast: “Ze kunnen niet anders dan al die personen die het verpesten voor het stadion daadwerkelijk aanpakken. Dit is het enige juiste signaal dat je kan geven aan de supporters onder het mom van ‘je bent aan de beurt’”, aldus de redacteur.

“Het is toch van de zotte dat zo iemand terug het stadion in mag. Als je zoiets in Engeland doet krijg je een levenslang stadionverbod. Ik vind het echt belachelijk dat ze hem nog een kans geven”, vertelt hij.

Timmerman doet er nog even een schepje bovenop: “Kijk maar lekker thuis voetbal, sukkel. Het is echt zijn eigen schuld”. Frank probeert de positiviteit nog op te zoeken: “Het is een jong iemand die zich heeft laten meeslepen. Ik praat het niet goed. Het minimumverbod van ruim tien jaar is een passende straf en daarna kan je prima kijken of hij nog terug mag keren in het stadion.”

Lees meer:
0 reacties