Ricardo Pepi: "Geen enkele speler wil een degradatie meemaken"

PSV viert de treffer van Ricardo Pepi
PSV viert de treffer van Ricardo Pepi Foto: © Pro Shots

Ricardo Pepi is sinds afgelopen zomer speler van PSV. De Amerikaan verdiende de transfer van FC Groningen naar Eindhoven door zijn goede spel in het Hoge Noorden en de twaalf treffers die hij wist te maken bij de inmiddels gedegradeerde club. Pepi is gesetteld in Eindhoven en ziet dat hij grote voorgangers heeft gehad in de aanval van de Eindhovense club.

In gesprek met De PSV Supporter gaat hij dieper in op zijn voorgangers. "Natuurlijk zijn er direct twee namen waar iedereen aan denkt als ze PSV horen. Dat zijn Romario en Ronaldo natuurlijk. Maar ook andere jongens, de Mexicanen zoals Hirving Lozano en Andres Guardado bijvoorbeeld, die hier bij PSV gespeeld hebben zijn bekend. Helaas is Erick Gutierrez net vertrokken voordat ik bij de club kwam, maar Richie Ledezma komt eind dit jaar terug naar Eindhoven en daar kijk ik ontzettend naar uit."

Ook gaat hij op de reden waarom hij vanuit Texas besloot om de overstap te maken naar Europa, in zijn geval FC Augsburg. "Het wereldkampioenschap in Qatar kwam eraan, dus ik wilde hoe dan ook heel graag naar Europa. FC Augsburg was daarbij het concreetst en wilde ook de vraagprijs van FC Dallas betalen. Uiteindelijk was het vrij snel geregeld en besloot ik die kant op te gaan. Ook omdat het de Bundesliga betrof, een van de grootste en beste competities ter wereld. Dus dat was voor mij een hele mooie stap, waar ik ook zonder spijt op terugkijk."

Later speelde Pepi bij FC Groningen alvorens hij de overstap maakte naar Eindhoven. Met die club beleefde hij een pijnlijke degradatie. "Geen enkele speler wil een degradatie meemaken, dus ik ook niet. Natuurlijk heeft dit indruk gemaakt maar ik heb me in de korte tijd daar zo goed mogelijk willen presenteren en dat is denk ik wel gelukt. Ik hoop dat de club zo snel mogelijk weer terugkomt in de Eredivisie, want FC Groningen verdient het niet op het tweede niveau te spelen", besluit de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties