Ricardo Pepi wint met Verenigde Staten de Nations League Concacaf

Ricardo Pepi scoort voor de Verenigde Staten
Ricardo Pepi scoort voor de Verenigde Staten Foto: © Pro Shots

Het Amerikaanse voetbalteam heeft de tweede editie van de Concacaf Nations League gewonnen. In de finale waren de Amerikanen met een score van 2-0 te sterk voor Canada.

Chris Richards en Folarin Balogun vonden beiden het net in het Allegiant Stadium, gelegen in de buurt van Las Vegas. De eindstand werd al na 34 minuten bereikt. Balogun, 21 jaar oud, maakte pas zijn tweede interlandoptreden nadat hij ervoor had gekozen om voor de Verenigde Staten uit te komen. Voorheen speelde de aanvaller van Arsenal als jeugdspeler voor Engeland.

De Concacaf Nations League is het equivalent van de UEFA Nations League en is bedoeld voor landen in de Concacaf-regio (Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied). De Amerikanen waren ook de winnaars van de eerste editie, waarin ze Mexico versloegen.

In de tweede helft maakte Ricardo Pepi zijn opwachting als invaller voor het Amerikaanse team. De aanvaller werd dit seizoen door FC Groningen gehuurd van Augsburg, en er zijn geruchten dat PSV interesse heeft in de spits.

Lees meer:
0 reacties