Robben geniet van FC Groningen: "Dat zie je op het veld eraan af"

Arjen Robben bij de promotie van FC Groningen
Arjen Robben bij de promotie van FC Groningen Foto: © BSR Agency

Arjen Robben heeft vrijdagavond genoten van 'zijn' FC Groningen. De Trots van het Noorden promoveerde rechtstreeks naar de Eredivisie, door Roda JC met 2-0 te verslaan.

"Het was gewoon dik en dik verdiend. De jongens geven alles, ze weten wat dit betekent", reageert het clubicoon bij Langs de Lijn En Omstreken. "Ze zijn fan van de club en die voelen de trots om voor deze club te spelen. Dat zie je op het veld eraan af", doelt Robben op de inbreng van de jonge Groningse spelers.

Volgens de voormalig voetballer betekent de promotie heel veel voor de club en de stad. "We zijn ontzettend blij. Je kunt altijd wel roepen dat FC Groningen in de eredivisie thuis hoort - en dat hoor je ook - dat moet je alleen wel laten zien. Je moet het zelf bewerkstelligen en dat hebben die gasten vandaag fantastisch gedaan."

Of Robben daar nog een aandeel in had? "Helemaal niks. Ik ben fan, supporter. Nee, ik heb geen peptalk gehouden. Daar ben ik niet van. Je moet gewoon normaal blijven doen, geen andere dingen doen dan je in het seizoen doet en dat hebben ze vandaag klasse gedaan", klinkt het lovend.

Lees meer:
0 reacties