Robben looft FC Groningen: "Dat is heel bijzonder voor deze club"

Arjen Robben bij de promotie van FC Groningen
Arjen Robben bij de promotie van FC Groningen Foto: © BSR Agency

FC Groningen is terug in de Eredivisie, na een 2-0 overwinning op Roda JC. Arjen Robben was aanwezig in de Euroborg, en was ook gevraagd voor een eventuele huldiging. De voormalig aanvaller accepteerde die uitnodiging en genoot van de sfeer in het stadion.

"Je ziet wat het doet met deze club, fantastisch. Dit is het ultieme", zegt Robben tegen ESPN. "Zo'n affiche, laatste wedstrijd tegen de directe concurrent, top." Als speler maakte Robben vele successen mee, nu beleefde hij het vanaf de tribune. "Dat is wel heel anders, maar ook wel heel erg mooi."

De oud-speler vervolgt: "Als je ziet wat het met deze stad doet en met onze supporters, dat is wel heel bijzonder. Die verdienen ook wel een heel groot compliment. De club komt van ver, we zijn diep gezonken. Het is niet vanzelfsprekend dat je in een jaar terugkomt. Dat is echt knap, niks dan lof voor deze ploeg."

Robben geniet vooral van het groot aantal jeugdspelers in het elftal van Groningen. "Wat ik het allermooiste vind, is dat vijf van de elf jongens uit de opleiding zijn. Dat is wel heel bijzonder voor deze club. Die blijven gaan tot de negentigste minuut. Dat is wel heel erg mooi. En ik kan er ook wel van genieten hoe volwassen Thijmen Blokzijl vandaag speelt", aldus Robben. 

Lees meer:
0 reacties