Roda JC-trainer ontkent mentale klap: "Jongens zaten te lachen"

Bas Sibum
Bas Sibum Foto: © Pro Shots

Roda JC-trainer Bas Sibum zegt dat het feestje om niets bij Roda JC geen effect heeft op zijn spelers. Komende vrijdag spelen ze het allesbeslissende duel om promotie naar de Eredivisie.

De verwarrende praktijken bij Roda JC na de overwinning tegen Cambuur hebben volgens trainer Sibum geen invloed op zijn spelers. Dat vertelde hij in gesprek met De Telegraaf. In de voorlaatste speelronde van de Eredivisie stormden de Roda JC-fans het veld op om de promotie te vieren. Echter, FC Groningen maakte nog 1-1 bij Telstar, waardoor de strijd helemaal open ligt. Komende vrijdag speelt Roda JC dan ook nog eens een uitwedstrijd tegen de Groningers die moeten winnen. Voor de Limburgers is een puntje al voldoende.

Bij Roda werd ook nog omgeroepen dat Telstar de 2-1 had gemaakt en dat het doelpunt later was afgekeurd, maar dat bleek ook niet te kloppen. In de kranten gaat het de hele week al over het mentale effect van afgelopen vrijdag. Alleen Sibum vertelt dat het helemaal geen mentale tik is geweest. “Mij wordt de hele tijd gevraagd of ik de ploeg bij elkaar heb moeten rapen, maar dat is totaal niet aan de orde. De jongens zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer over wat ze meegemaakt hadden. Hier hebben we echt geen psycholoog voor nodig.”

Ook weet hij wat zijn ploeg te doen staat in Groningen. “De ploeg is geconcentreerd. We hebben gedaan tegen SC Cambuur wat we moesten doen en we willen dat nu graag doortrekken tegen FC Groningen. We moeten dicht bij onszelf blijven en doen wat we al bijna het hele seizoen doen: een goed niveau halen.”

Ook wordt er beweerd dat het mislopen van promotie voor de Limburgers erg groot zal zijn. “Dat heb ik ook allemaal gelezen. Ik doe daar verder niets mee. Dat soort dingen heb ik niet nodig om mijn ploeg gemotiveerd te krijgen. Artikeltjes ophangen in de kleedkamer vind ik zo ouderwets. Dat past helemaal niet bij mij als persoon, en ik ben er het type niet naar om dingen te gaan doen die ik zelf niet zie zitten”, besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties