Roda-trainer Sibum vol vertrouwen: "De druk ligt bij Groningen"

Bas Sibum
Bas Sibum Foto: © Pro Shots

Roda JC dacht afgelopen weekend al te zijn gepromoveerd na de overwinning op SC Cambuur, ware het niet dat FC Groningen laat in de wedstrijd nog gelijk maakte. Hierdoor zal die beslissing pas aankomende vrijdag vallen wanneer Groningen en Roda in een directie confrontatie gaan uitmaken wie promoveert. 

"Mijn ploeg is gefocust. De druk ligt vooral ook bij FC Groningen. Zij moeten winnen. Voor ons is een punt voldoende", vertelt Roda JC-trainer Bas Sibum, die naar eigen zeggen niet veel mee kreeg van het hele gebeuren op het veld, tegenover de Telegraaf. "Ik ben een nuchtere Drent en raak niet zo snel in de war. Ik wist dat er nog een paar minuten blessuretijd gespeeld moesten worden bij FC Groningen en ben direct naar binnen gegaan. Van dat hele gebeuren buiten heb ik ook niks meegekregen."

"Zo zijn supporters", gaat hij verder. "Die beleven het allemaal heel emotioneel. Daar heb ik alle begrip voor. Het laat ook zien hoe groot de hunkering bij Roda JC is om na zes jaar terug te keren in de Eredivisie."

Het wordt een aankomende vrijdag een speciaal duel voor Sibum, hij werkte de afgelopen vier jaar namelijk nauw samen met Groningen-trainer Dick Lukkien. "We kennen elkaar door en door en weten precies van elkaar hoe we over voetbal denken", stelt hij. "Maar of dat zo’n grote invloed gaat hebben? Sowieso zijn er in het huidige voetbal weinig geheimen meer. Je kunt van elke ploeg alle beelden opvragen.”

Lees meer:
0 reacties