Romano Postema doet onthulling: "Ik mocht niet op de elftalfoto"

Romano Postema
Romano Postema Foto: © BSR Agency

Romano Postema hoopte dit seizoen veel minuten te maken voor FC Groningen. Bij zijn terugkeer was dat echter nog niet het geval, vertelt hij bij de podcast De Eerste de Beste van FC Afkicken.

De spits keerde dit seizoen terug van Roda JC, waar hij verhuurd werd. Hij kwam daar niet goed uit de verf. Bij FC Groningen hoopte hij veel minuten te kunnen maken, maar bij zijn terugkeer was dat nog niet het geval. De club had Kevin van Veen gehaald voor de goals. Hij maakte echter maar vijf doelpunten in veertien wedstrijden en is inmiddels alweer vertrokken. Nu is het Postema die de topscorer is bij de Groningers. In 34 wedstrijden wist hij achttien keer het net te vinden.

Ook hijzelf dacht bij zijn terugkeer meer minuten bij FC Groningen te maken. “Ik dacht dat ik veel kans zou maken op speelminuten omdat Groningen gedegradeerd was. Ik wilde mezelf laten zien. Toen ik terugkwam op de club, bleek het iets anders te zijn. Toen mocht ik inderdaad niet op de elftalfoto. Ik moest mezelf gaan laten zien op trainingen. Uiteindelijk is dat goed gekomen en heb ik mijn verwachtingen alsnog waar kunnen maken.”

Het ging de aanvaller echter niet in de koude kleren zitten. Hij heeft dan ook zeker gedacht: ‘Zoek het allemaal maar uit in Groningen’, laat hij weten. “Natuurlijk ging dat wel door mijn hoofd op dat moment. Zeker.” Wel is hij blij met het verdere seizoensverloop. “Ja, het is eindelijk een seizoen waar ik al langer op hoop. Het komt nu allemaal lekker uit. Ik heb veel goals gemaakt en de laatste tijd ook nog wat assists meegepakt. Dus mijn seizoen kan op dit moment niet veel beter gaan.”

Ook verklaart de spits waarom FC Groningen zo slecht aan de competitie begon en hoe dat beter is gegaan. “We leggen heel veel intensiteit in de wedstrijden. Ik denk dat dat het grootste verschil is met eerder. Natuurlijk komt er ook kwaliteit bij kijken, maar ik denk dat intensiteit op dit moment ons grootste wapen is. Inderdaad met veel jeugd. Zij hebben allemaal zin om veel gas te geven. Of het ook iets van gemakzucht is geweest? Dat zou ook zeker meegespeeld kunnen hebben. We dachten allemaal dat we rechtstreeks zouden gaan promoveren”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties