Romano Postema wil wraak op Roda JC: "Dan is het payback-time"

Romano Postema
Romano Postema Foto: © BSR Agency

FC Groningen speelt vrijdagavond de promotiekraker tegen Roda JC. Spits Romano Postema heeft een verleden bij de Limburgers en dat zorgt bij hem voor extra motivatie.

In het seizoen 2022-23 werd de spits van FC Groningen verhuurd aan Roda JC. Hij kwam hier echter niet uit de verf en zat vooral op de bank. Die herinneringen zorgen daardoor voor extra motivatie bij Postema, al heeft hij geen last meer van die mindere periode.

Wel wordt de spits herinnerd aan zijn tijd bij de Limburgers. “Maar ik krijg zo af en toe nog wel wat berichtjes binnen uit die streek via sociale media. Deze week zeker”, zegt hij. “Ze sturen clownpoppetjes of schrijven 'kneus'. Ik moet er vooral om lachen, hoor, laat het lekker gaan. Maar het maakt het wel extra lekker om te winnen vrijdagavond. Dan is het payback-time”, vertelt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

De spits wil dan ook graag belangrijk zijn voor het team. “Ik hoop en denk ook echt dat ik vrijdagavond scoor. Dat zeg ik al een paar weken. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat gebeuren. Nadat ze vrijdag al ten onrechte juichend op het veld stonden, gaan we in Groningen voor de tweede keer hun feestje bederven.”

Ook ziet de aanvaller al voor zich hoe het zal lopen mocht FC Groningen promotie behalen. “Een veldbestorming na afloop houd je denk ik niet tegen als we vrijdagavond winnen en promoveren. Dat moet je ook helemaal niet willen tegenhouden, denk ik, dat is toch alleen maar mooi? Dat vind ik in ieder geval wel. De supporters mogen van mij alles uit de kast halen om een onvergetelijk sfeertje te creëren. Dan doen wij de rest”, besluit de spits.

Lees meer:
0 reacties