Ron Jans blikt terug op middelvinger-incident: "Beter onder controle"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft geen spijt van de middelvinger die hij opstak naar scheidsrechter Kevin Blom. Dit deed de huidige oefenmeester van FC Utrecht in 2008 tijdens de 2-3 verloren thuiswedstrijd FC Groningen-SC Heerenveen.

In de kerstspecial van Café Galgenwaard vertelt de coach dat hij vindt dat iedereen het recht heeft om in het leven af en toe stomme dingen te doen: "Dit moet je geen twee keer doen. Ik heb geaccepteerd dat ik impulsief ben en dat heb ik steeds beter onder controle."

Ron Jans stak destijds zijn middelvinger op naar Kevin Blom omdat hij vond dat de scheidsrechter te veel tijd had bijgeteld nadat FC Groningen in de blessuretijd gelijkmaakte tegen de Friezen. Uiteindelijk wist Heerenveen in de laatste seconden de winnende treffer te maken.

Er werd door de presentator ook nog even gevraagd of de vrouw van Jans altijd even trots is op haar man. Ron denkt dat dat meestal wel zo is, al twijfelt hij of dat ook geldt voor het middelvingermoment: "Ik denk dat ze toen niet zo tevreden met mij was."

Lees meer:
0 reacties