Ron Jans eerlijk: "Eigenlijk kwam FC Utrecht gewoon te vroeg"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Ron Jans is alweer begonnen aan een nieuwe trainersklus. De oud-trainer van FC Groningen kondigde na zijn vertrek bij FC Twente aan een sabbatical te nemen, maar staat komend weekend langs het veld als trainer van FC Utrecht.

"Eigenlijk kwam dit gewoon te vroeg", is Jans eerlijk voor de camera van Vandaag Inside. "Ik had zelf graag ook nog wat langer, maar ik heb twaalf weken vakantie gehad. Dat is misschien wel de meeste relaxte tijd in mijn leven geweest. Dat was hartstikke mooi. Maar in die twaalf weken, dat geldt ook voor mijn vrouw Marjo, hebben we ook gekeken hoe de toekomst er nu uitziet."

"De toekomst ziet eruit dat ik nog een keer ga trainen, dat wisten we wel", vervolgt Jans. "We wilden niet naar het buitenland en dan komt dit... Ik vind het echt niet normaal dat er nu al drie trainers aan de kant gezet en het is half september. Dat is echt heel apart. Maar als dit dan komt, ik voelde gewoon dat ik dit heel graag wil aanpakken. Dan kan ik niet zeggen dat ik pas in december wil beginnen, want dan gaat iemand anders het doen."

Jans kreeg meer aanbiedingen in de zomer. "Ik ben zoveel gepolst door heel veel clubs uit het buitenland en ook wel enkele uit Nederland die denk ik concreet waren. Maar ik heb 'nee' gezegd en wilde eerst wat vrijaf nemen. Dat kan ik iedereen aanbevelen als je je dat kunt veroorloven. Het is heerlijk als je een keer zonder druk te werken."

De 64-jarige trainer woont nog in de kop van Drenthe en kan daar niet blijven wonen. "Het is te ver om te bereizen. We zijn nog op zoek naar iets in de buurt hier. Dat gaat tot nu toe nog niet voorspoedig", laat hij weten. "Als mensen zich willen melden kan dat. We willen graag een vrijstaand huisje tussen Utrecht en Amersfoort, volledig gemeubileerd, een klein tuintje en twee of drie slaapkamers", aldus Jans, die nu nog in een hotel slaapt. "'s Avonds zit ik eenzaam en alleen op een kamertje."

Lees meer:
0 reacties