"Ron Jans is de nummer 1 voorkeurskandidaat van Gerard Nijkamp"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Ron Jans kan mogelijk alweer snel aan de bak als trainer. Het is echter de vraag of hij daar zelf voor openstaat. Volgens ITWM.nl is de oud-trainer van FC Groningen de topkandidaat bij Sparta Rotterdam, dat een opvolger zoekt voor de naar Ajax vertrokken Maurice Steijn.

De naam van Gregg Berhalter werd ook genoemd op Het Kasteel, maar de oud-speler van Sparta Rotterdam wordt weer bondscoach van de Verenigde Staten. "Nijkamp sprak deze week al met Berhalter, maar sprak en spreekt deze week in totaal met nog vier mogelijke kandidaten", aldus ITWM.nl.

"Deze week wordt bepaald wie de topfavoriet is en met die trainer zal dan verder gesproken worden, maar niemand lijkt erover te twijfelen dat Ron Jans de nummer 1 voorkeurskandidaat is van Nijkamp. Maar daar zitten wat haken en ogen aan vast. Jans heeft aangegeven vrije tijd te willen. Hoe serieus is dat? En Jans zal bij Sparta flink wat minder verdienen dan bij FC Twente. Is dat acceptabel voor hem?", vraagt de Sparta-site zich af.

Sparta Rotterdam wil snel een nieuwe trainer. De andere kandidaten naast de afgehaakte Berhalter zijn echter niet bekendgemaakt. "De meest serieuze optie in het hoofden van Nijkamp is zeker Ron Jans. Of Ron Jans wil, is de vraag. Maar hij lijkt voor Nijkamp de nummer 1 kandidaat en dat hij bij de lijst van de eerste 5 namen staat is zeker. Verder is het speculeren – van Jaap Stam via Wim Jonk naar Dick Schreuder, met vele zijwegen. En aan zijwegen vallen simpelweg geen serieuze percentages meer te hangen."

Lees meer:
0 reacties