Ron Jans over woke-beweging: "Laat mij niet de mond snoeren"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft in een gesprek met het AD uitspraken gedaan over de woke-beweging. De oefenmeester is niet van plan om zich de mond te laten snoeren.

De oefenmeester werd in 2020 ontslagen bij FC Cincinnati. De reden hiervoor was vermeend racistisch taalgebruik. Dit zou komen doordat Jans een liedje zou hebben meegezongen. Van dit ontslag heeft de trainer echter geen last meer: “Mensen die mij ook maar een beetje kennen, weten dat ik geen racist ben.” De trainer draait het dan ook liever om: “Juist in Amerika is sprake van veel ongelijkheid en discriminatie. Ik zou willen dat ik daar iets aan had kunnen veranderen. Dat is me helaas niet gelukt.”

Ook schijnt Jans in het gesprek met de krant zijn licht over de woke-cultuur in Nederland. De trainer geeft aan dat problemen in een samenleving altijd beginnen met mensen die extreem denken: “Nu moet ik oppassen met wat ik zeg: ook in Nederland moeten we ervoor uitkijken dat we daarom onze mond maar houden. Dat we nooit meer eens een grap maken, nooit eens een keertje overdrijven, bang als we zijn om dan ‘gecanceld’ te worden.”

De oefenmeester laat zich in ieder geval niet remmen om iets te zeggen: “Als ik voor een camera sta of hier met jou aan tafel zit, dan zeg ik wat ik vind. Goed is goed en slecht is slecht. Ik ben niet van plan om me in de laatste fase van mijn carrière de mond te laten snoeren”, besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties