Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans ''Als ik door zijn bril kijk, dan vraag ik me af hoe handig het is'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/263934/als-ik-door-zijn-bril-kijk-dan-vraag-ik-me-af-hoe-handig-het-is https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/263934/als-ik-door-zijn-bril-kijk-dan-vraag-ik-me-af-hoe-handig-het-is Mike te Wierik is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Groningen, waar hij dit seizoen de aanvoerdersband mag dragen. De club zou interesse hebben om het contract met de verdediger te verlengen.

"Als je met elkaar in gesprek gaat over een contract, dan vind ik dat je dat niet in de media moet gaan roepen. Maar dat is zijn keuze", reageert Mark-Jan Fledderus enigszins verbaasd bij RTV Noord. "Mochten we er niet uitkomen dan weet ik wel hoe de supporters het gaan zien, want dan is het natuurlijk een geldkwestie. Als ik door zijn bril kijk, dan vraag ik me af hoe handig het is."

Wel geeft hij aan waarom de club door wilt met de aanvoerder. "We zijn tevreden over hoe Mike zich ontwikkelt en hij heeft een belangrijke rol in het team", legt de technisch directeur uit. "We vinden hem inmiddels met zijn leeftijd, zijn rol binnen de groep en zijn ervaring een cultuurbewaker van de club is geworden."

"Het is een prima verdediger die altijd een voldoende scoort. We zijn dit jaar, maar ook vorig jaar verdedigend goed. In ieder geval hebben we voldoende redenen om met Mike in gesprek te gaan", besluit Fledderus.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 20:48:00 +0100
''We hebben geprobeerd om de focus op Groningen te houden'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263954/we-hebben-geprobeerd-om-de-focus-op-groningen-te-houden https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263954/we-hebben-geprobeerd-om-de-focus-op-groningen-te-houden Het was een rumoerige week bij ADO Den Haag in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen. Interim-manager Dirk Heesen zag hoe assistent-trainer Edwin de Graaf het aan de stok kreeg met selectiespeler Donny Gorter en dit uitmondde in een vechtpartij.

"Het is een zware periode, dat is duidelijk", sprak hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Wat heel prettig is, is dat ik met mensen werk waar ik heel close mee ben. Ik kan bij hen veel kwijt en zij bij mij ook."

ADO Den Haag wacht al zes wedstrijden op een zege. "We hebben geprobeerd om de focus op Groningen te houden. Het is heel belangrijk dat we er nu als kerels gaan staan. Aan mij de taak om rustig te blijven en de juiste keuzes te maken", besluit Heesen.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 19:16:00 +0100
''Het heeft lang geduurd, maar het was een heel mooi gevoel'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263928/het-heeft-lang-geduurd-maar-het-was-een-heel-mooi-gevoel https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263928/het-heeft-lang-geduurd-maar-het-was-een-heel-mooi-gevoel Voor Daniël van Kaam staat er een leuk duel op het programma, namelijk het duel tegen ADO Den Haag. Vorig seizoen maakte hij in die wedstrijd zijn officiële debuut voor FC Groningen.

"Ik had toen al een paar keer op de bank gezeten en toen mocht ik voor het eerst warmlopen. Toen riep de trainer mij en dat was een fantastisch gevoel. Het was echt fantastisch", blikt Van Kaam in gesprek met FC Groningen TV. "Mijn debuut was dus in een uitwedstrijd, maar dat wil je ook in een thuisduel. Het heeft wel lang geduurd, maar het was een heel mooi gevoel."

Tegen RKC maakte hij zijn thuisdebuut. "In die wedstrijd zat ik er beter in dan in de wedstrijd tegen ADO Den Haag", weet Van Kaam nog. "Toen kreeg ik ook meer de bal. Ik zat er tegen RKC echt lekker in, maar had die kans nog wel moeten maken. Als die bal erin was gegaan, was het nog mooier geweest", besluit Van Kaam.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 18:45:00 +0100
FC Groningen wil verder met Te Wierik: ''Daarover gaan we in gesprek'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/263933/fc-groningen-wil-verder-met-te-wierik-daarover-gaan-we-in-gesprek https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/263933/fc-groningen-wil-verder-met-te-wierik-daarover-gaan-we-in-gesprek FC Groningen wil het contract van aanvoerder Mike te Wierik verlengen. De verdediger is bezig aan zijn derde seizoen bij de Trots van het Noorden.

"De club heeft de intentie uitgesproken om mijn contract te verlengen en daarover gaan we in gesprek", zegt Te Wierik in gesprek met RTV Noord. "Dat zal de komende weken wel op gang gaan komen en dan gaan we kijken wat daaruit komt."

"Als er uit de aanbieding waardering spreekt, dan gaan we in gesprek", zegt de aanvoerder. "Ik heb het in Groningen in ieder geval erg naar mijn zin, maar ik ben ook zevenentwintig. Mocht ik een meerjarig contract tekenen dan loop ik aan het eind tegen de dertig en moet je je ook afvragen of je dan nog een stap kan maken."

"Als ik nu bijvoorbeeld even naar mijn ouders wil dan kan ik daar zo heen, dat is me ook veel waard. Dat zijn dingen die ik moet gaan afwegen", vervolgt hij. "Het ligt eraan wat er komt, je moet er goed over nadenken en dat doe ik in ieder geval niet in een dag."

Indien er interesse uit het buitenland komt, moet er dus wel een goed aanbod komen. "Bij Groningen heb ik een bepaalde zekerheid en die ruil ik in ieder geval niet in voor zomaar iets", besluit Te Wierik.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 18:00:00 +0100
''Dat maakt het wel een rare wedstrijd, wij zijn de favoriet'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263919/dat-maakt-het-wel-een-rare-wedstrijd-wij-zijn-de-favoriet https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263919/dat-maakt-het-wel-een-rare-wedstrijd-wij-zijn-de-favoriet Komende zaterdag neemt FC Groningen het op tegen ADO Den Haag. Voor FC Groningen-trainer Danny Buijs wordt het een speciaal treffen met zijn oude club. Dat laat hij weten tegenover RTV Noord.

"Ik kijk wel met een speciaal gevoel naar de wedstrijd tegen ADO omdat ik daar natuurlijk gespeeld heb en een hele mooie tijd heb gehad. Die club zit momenteel wel in een hele aparte situatie op dit moment, sportief gezien. Een beetje vergelijkbaar met ons vorig jaar", zegt Buijs.

"Daarnaast hebben ze ook nog veel randzaken eromheen die spelen. Dat maakt het wel een rare wedstrijd. Een beetje een kat in het nauw. Er staat spanning op. We moeten ons voorbereiden op een hele fysieke ploeg. Jongens gaan het grensje opzoeken en er misschien wel overheen. Ik heb zelf nog met Lex Immers en Tommy Beugelsdijk gespeeld. Toch denk ik dat wij de favoriet zijn."

 

]]>
Fri, 13 Dec 2019 17:15:00 +0100
Buijs slachtoffert verdediger: ''Die keuze staat vast'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263916/buijs-slachtoffert-verdediger-die-keuze-staat-vast https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263916/buijs-slachtoffert-verdediger-die-keuze-staat-vast Danny Buijs gaat een wijziging doorvoeren bij FC Groningen. Als Deyovaisio Zeefuik gewoon meespeelt, hij was bij de afsluitende training ziek, zal Ko Itakura het slachtoffer worden. Dat betekent dat Mike te Wierik en Samir Memisevic centraal staan.

"Die keuze staat vast. In mijn optiek hebben we heel veel jong talent. Als je bijvoorbeeld naar afgelopen zondag kijkt, dan hebben we in de tweede helft zeven spelers op het veld staan die met hun eerste eredivisieseizoen bezig zijn. Dat is geen excuus, maar dat zijn wel feiten", legt Buijs uit in gesprek met RTV Noord. "Dan heb ik het met name over de spelers op het middenveld en in de aanval."

De jonge oefenmeester erkent dat hij meer ervaring in zijn team wil. "We hebben vorig seizoen ook gemerkt dat het toch wel fijn is voor spelers om jongens om zich heen te hebben met ervaring. De reden dat ik gezegd heb dat Memisevic altijd speelt, is omdat hij altijd een bepaald niveau haalt. Dat geldt ook voor Sergio Padt, Mike te Wierik en Deyovaisio Zeefuik dit seizoen. Die jongens scoren nooit twee of drie wedstrijden achter elkaar een onvoldoende. Maar het is duidelijk dat het een lastige keuze is."

"Ik ben nu anderhalf jaar trainer van deze club, dus het zou ook raar zijn als ik geen fouten maak. Ik zeg ook altijd gekscherend tegen Mark-Jan Fledderus dat als je een trainer wil die geen fouten maakt, dan had je Advocaat of Mourinho moeten nemen, maar geen Danny Buijs", weet Buijs, die veel naar prestaties kijkt. "We hebben ook met Te Wierik en Itakura verloren van Heracles, Twente en VVV. Ik denk dat in de communicatie, maar ook in de stabiliteit deze jongens belangrijk zijn voor het team. Eerste en tweede aanvoerder, allebei eind twintig. Ko heeft een paar uitstekende wedstrijden gespeeld, maar ook een paar mindere. Het blijft een lastige keuze."

]]>
Fri, 13 Dec 2019 16:32:00 +0100
''Ik kon op huurbasis naar andere clubs waar ik meer kon verdienen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263885/ik-kon-op-huurbasis-naar-andere-clubs-waar-ik-meer-kon-verdienen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263885/ik-kon-op-huurbasis-naar-andere-clubs-waar-ik-meer-kon-verdienen Op vijftien-jarige leeftijd verliet Joel Asoro Zweden en kwam hij te spelen in Engeland bij Sunderland. Na twee jaar transfereerde hij naar Swansea City, die hem nu heeft uitgeleend aan FC Groningen.

"Ik keek altijd voetbal op tv. Vooral naar Engelse wedstrijden en dan ik zag dat daar beter werd gevoetbald dan in Zweden. Daarom wilde ik zo snel mogelijk naar Engeland", legt Asoro zijn keuze uit in Voetbal International. "Ik kende mijn kwaliteiten en had er alle vertrouwen in dat ik ook in Engeland als voetballer zou kunnen slagen. Spelen in de Premier League was een droom die uitkwam."

Nadat het met Sunderland steeds minder ging, ging hij naar Swansea City. Daar krijgt hij het moeilijk. "Swansea City is niet de beste periode in mijn voetbalcarrière geweest. Maar ik heb er geen spijt van gehad dat ik ernaartoe ben gegaan", vertelt de Zweed. "Je moet nooit spijt hebben van dingen die je in je leven hebt gedaan, je moet wel leren van de verkeerde keuzes die je hebt gemaakt. Ik beschouw Swansea City dan ook als een leerperiode."

Toen FC Groningen afgelopen zomer kwam, was hij overtuigd. "Ik kon ook op huurbasis naar andere clubs, waar ik meer kon verdienen, maar het ging mij erom dat ik voor een club koos die bij mij past en ik denk dat ik dat heb gedaan", geeft hij toe. "We hebben een goede ploeg, we spelen in een mooi stadion en de fans zijn fantastisch."

]]>
Fri, 13 Dec 2019 15:41:00 +0100
''Het is te vroeg om al een definitief oordeel te kunnen uitspreken'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263883/het-is-te-vroeg-om-al-een-definitief-oordeel-te-kunnen-uitspreken https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263883/het-is-te-vroeg-om-al-een-definitief-oordeel-te-kunnen-uitspreken FC Groningen beschikt voorin over een gouden duo. Het koningskoppel Kaj Sierhuis en Joel Asoro zijn de oplossingen voor doelpunten in het Noorden. Het loopt echter nog niet altijd even soepel bij twee jonkies.

"Laten we over een wedstrijd of tien nog maar eens kijken hoe de samenwerking tussen Kaj en mij is", reageert Asoro op de hooggespannen verwachtingen in Voetbal International. "Zeker, het gebeurt soms dat je een bepaalde chemie hebt met een andere speler en Kaj en ik hébben ook wel een klik. Wij vullen elkaar met onze kwaliteiten aan en raken steeds meer aan elkaar gewend. Maar het is nog te vroeg om al een definitief oordeel te kunnen uitspreken."

"En vergeet Charly Benschop niet", gaat de Zweed verder. "Ook met hem voel ik wel chemie, wij hebben eveneens aanvullende kwaliteiten. Het is aan de trainer daarin beslissingen te nemen. Hij moet de verschillende skills bij elkaar zoeken en kijken wat in welke wedstrijd het beste is voor het team."

Het duurde even voordat Asoro minuten mocht gaan maken. "Alleen de eerste weken waren moeilijk. Ik moest op de bank beginnen en dat is altijd een beetje pijnlijk, want je wil uiteraard spelen", geeft hij aan. "Zeker als je net nieuw bent bij een club. Dan wil je laten zien wat je kunt. Maar ik besef ook dat het niet altijd allemaal gemakkelijk gaat."

"Soms moet je accepteren dat het wat langer duurt voordat je aan voetballen toekomt. Dan moet je op de training laten zien waarom je wil spelen en waarom je ook móét spelen. Met kwaad worden schiet je niks op. Het is vaak een kwestie van accepteren en gewoon doorgaan", besluit Asoro. "En uiteindelijk komt de beloning dan meestal ook."

]]>
Fri, 13 Dec 2019 14:33:00 +0100
Speciale kerst- en herdenkingsactiviteiten bij FC Groningen - FC Emmen https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/263820/speciale-kerst-en-herdenkingsactiviteiten-bij-fc-groningen-fc-emmen https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/263820/speciale-kerst-en-herdenkingsactiviteiten-bij-fc-groningen-fc-emmen Voor fans van FC Groningen kan de Kerst goed beginnen. De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op zondag 22 december thuis tegen FC Emmen, zal in het teken staan van de feestdagen, dat meldt de club op haar officiële website.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal een eenmalige kerstmarkt te vinden zijn op het voorplein van het Hitachi Capital Mobility Stadion met gezellige kraampjes waar eten, drinken en FC-artikelen te koop zijn. Daarnaast zullen de horecaverkooppunten hun assortiment deels aanpassen en zullen de ingangen van het stadion versierd zijn. Daarnaast zal ook de kerstman langskomen met zijn arrenslee en is er kerstmuziek te horen.

Traditioneel staat de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar in het teken van het herdenken van alle overleden supporters van het afgelopen jaar. Dit wordt gedaan door een applaus van één minuut vlak voor de aftrap van de wedstrijd.

De wedstrijd tegen FC Emmen begint zondag 22 december om 14:30 uur. De kerstmarkt begint al om 12:00 uur en de deuren van het stadion gaan om 13:00 uur open.

]]>
Fri, 13 Dec 2019 10:44:00 +0100
Immers blikt vooruit: ''Voor Buijs staat er ook iets op het spel'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263748/immers-blikt-vooruit-voor-buijs-staat-er-ook-iets-op-het-spel https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263748/immers-blikt-vooruit-voor-buijs-staat-er-ook-iets-op-het-spel ADO Den Haag heeft al vijf competitieduels op rij niet weten te winnen, maar hoopt daar komende zaterdag verandering in te brengen. Zaterdagavond komt FC Groningen op bezoek in het Cars Jeans Stadion. 

"FC Groningen wil voetballen, maar beschikt ook over een fysieke ploeg. Dat wordt een lastige wedstrijd, met veel duels", zegt Immers voor de camera van ADO Den Haag TV. ADO staat ook al twee wedstrijden droog. "Hopelijk lukt het ons dan wel te scoren. Voor hen staat er ook iets op het spel. Het is de oude club van hun trainer, Danny Buijs. Vorig jaar heeft-ie hier ook verloren." 

De ploeg van interim-trainer Dirk Heesen kan de punten goed gebruiken, want ADO staat zeventiende met vier punten meer dan hekkensluiter RKC Waalwijk. "In deze fase is het belangrijk dat je gewoon punten haalt. Het interesseert niemand hoeveel het wordt, of hoe we het doen. Als we maar winnen. Voor een 1-0 tegen FC Groningen teken ik zeker", aldus Immers.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 16:33:00 +0100
''Als je ziet dat hij kansen mist en vermoeid oogt, is dat niet zo gek'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263733/als-je-ziet-dat-hij-kansen-mist-en-vermoeid-oogt-is-dat-niet-zo-gek https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263733/als-je-ziet-dat-hij-kansen-mist-en-vermoeid-oogt-is-dat-niet-zo-gek De afgelopen weken is het bijna een terugkerend ritueel: halverwege de tweede helft wordt Kaj Sierhuis in de spits vervangen door Charlison Benschop. FOX Sports-commentator Cristian Willaert begrijpt wel waarom trainer Danny Buijs spits Sierhuis niet een hele wedstrijd laat staan.

"Buijs heeft daar al eerder iets over gezegd", begint Willaert bij de podcast van FC Afkicken. "Hij heeft wat uitdagingen gehad toen hij op zichzelf ging wonen, qua op zijn voedsel letten, vetpercentages en toen zijn er ook nog blessures bij gekomen. De accu is snel leeg, dat is de uitleg die Buijs gaf. Maar hij is heel populair omdat hij een paar goede en mooie goals heeft gemaakt."

"De afgelopen reeks heeft hij heel goed gespeeld heeft en rendement heeft gehad, maar heeft hij ook kansen gemist en een paar ballen niet vol wist te raken", aldus Willaert, die stelt dat die momenten duidelijk laten zien dat Sierhuis snel vermoeid is. "En ze hebben Benschop natuurlijk ook nog op de bank zitten. Ik vond die wissel niet zo raar."

Tegen FC Utrecht zorgde de wissel voor een aardig fluitconcert vanaf de tribunes in Groningen. "Ik denk vooral dat de Groningen-supporters boos waren omdat Benschop er niet bij kwam. Ze hadden graag een extra spits gewild om die overwinning binnen te slepen. Achteraf zie je in het spelverloop dat dat inderdaad niet zo slim is geweest."

"Als je een fitte Benschop kunt brengen, is hij dan zoveel minder? Als je ziet dat hij (Sierhuis, red.) twee kansen mist en vermoeid oogt, én je hebt Benschop op de bank, dan vind ik het niet zo gek dat je wisselt", besluit Willaert.

]]>
Thu, 12 Dec 2019 15:05:00 +0100
Opvallend! Voormalig FC Groningen-speler pakt binnen 20 seconden geel https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263673/opvallend-voormalig-fc-groningen-speler-pakt-binnen-20-seconden-geel https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263673/opvallend-voormalig-fc-groningen-speler-pakt-binnen-20-seconden-geel Hans Hateboer heeft zich gisteren met Atalanta Bergamo geplaatst voor de volgende ronde in de Champions League. De voormalige verdediger van FC Groningen mocht in de 89e minuut invallen, en viel meteen op:

Binnen twintig seconden kreeg de verdediger namelijk een gele kaart. Dat was één van de snelste in de  gehele geschiedenis van de Champions League...

]]>
Thu, 12 Dec 2019 11:35:00 +0100
Asoro legt uit: ''Met kwaad worden schiet je niks op'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263658/asoro-legt-uit-met-kwaad-worden-schiet-je-niks-op https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263658/asoro-legt-uit-met-kwaad-worden-schiet-je-niks-op Joël Asoro kwam deze zomer naar FC Groningen. De aanvaller begon op de bank, maar is inmiddels basisklant in het elftal van Danny Buijs. In gesprek met Voetbal International vertelt Asoro over zijn eerste maanden bij in Groningen.

"Alleen de eerste weken waren moeilijk", zegt hij. "Ik moest op de bank beginnen en dat is altijd een beetje pijnlijk, want je wil uiteraard spelen. Zeker als je net nieuw bent bij een club. Dan wil je laten zien wat je kunt."

Asoro beseft dat het niet allemaal gemakkelijk gaat. "Soms moet je accepteren dat het wat langer duurt voordat je aan voetballen toekomt. Dan moet je op de training laten zien waarom je wil spelen en waarom je móét spelen", stelt hij. "Met kwaad worden schiet je niks op. Het is vaak een kwestie van accepteren en gewoon doorgaan. En uiteindelijk komt de beloning dan meestal ook."

]]>
Thu, 12 Dec 2019 10:37:00 +0100
'Itakura lijkt kind van de rekening te worden bij FC Groningen' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263589/itakura-lijkt-kind-van-de-rekening-te-worden-bij-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263589/itakura-lijkt-kind-van-de-rekening-te-worden-bij-fc-groningen Mike te Wierik sloot woensdag weer aan bij de training bij FC Groningen. De centrale verdediger en tevens aanvoerder deed de volledige training mee, inclusief de afsluitende partijvorm. 

Daar viel op dat Ko Itakura buiten de basis van de partijvorm werd gehouden. De 22-jarige Japanner lijkt dus het kind van de rekening te gaan worden. Te Wierik en Samir Memisevic lijken samen het centrale duo te gaan vormen.

]]>
Wed, 11 Dec 2019 15:13:00 +0100
Twente-speler schrok: ''Ik voelde me gewoon niet veilig'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263587/twente-speler-schrok-ik-voelde-me-gewoon-niet-veilig https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263587/twente-speler-schrok-ik-voelde-me-gewoon-niet-veilig Godfried Roemeratoe debuteerde dit seizoen in de Eredivisie bij FC Twente. Zijn eerste uitwedstrijd speelde hij daarna in het Noordlease stadion van FC Groningen. Dat was er volgens Roemeratoe een bijzondere.

Een week daarvoor moest zijn ploeg tegen PSV. "Mijn debuut in de Eredivisie, tegen PSV, zal ik nooit vergeten", blikt Roemeratoe terug in Voetbal International. "Het was direct een confrontatie met de harde werkelijkheid. Ik stond eerst op Gastón Pereiro en later in de wedstrijd op Steven Bergwijn. Poeh, dat is duel wel niveau. Ik liep een keer tegen Bergwijn op, boem, één boek spieren. Eredivisie-voetbal is zó anders..."

Toen wachtte het duel in Groningen. "Achteraf moest ik wennen aan het hele ritueel van een uitduel. Vooraf in een hotel, eten, slapen, eten, wedstrijdbespreking", zegt de middenvelder. "En daarna ook nog eens in een stadion dat ik niet kende, met vijandig publiek. Ik werd overweldigd door alle indrukken en alles wat er gebeurde, ik voelde me die dag gewoon niet veilig."

]]>
Wed, 11 Dec 2019 14:39:00 +0100
''Dan nog maar eens kijken hoe de samenwerking tussen Kaj en mij is'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263560/dan-nog-maar-eens-kijken-hoe-de-samenwerking-tussen-kaj-en-mij-is https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263560/dan-nog-maar-eens-kijken-hoe-de-samenwerking-tussen-kaj-en-mij-is Joël Asoro en Kaj Sierhuis kregen afgelopen weekend de nodige kritiek. FC Groningen verloor van FC Utrecht en scoorde voor het tweede achtereen volgende duel niet. Asoro waarschuwt:

"Laten we over een wedstrijd of tien nog maar eens kijken hoe de samenwerking tussen Kaj en mij is", zegt Asoro in gesprek met Voetbal International. "Het gebeurt soms dat je een bepaalde chemie hebt met een andere speler en Kaj en ik hébben ook wel een klik. Wij vullen elkaar met onze kwaliteiten aan en raken steeds meer aan elkaar gewend."

"Maar het is nog te vroeg om al een definitief oordeel te kunnen uitspreken", vertelt Asoro. "Het is aan de trainer daarin beslissingen te nemen. Hij moet de verschillende skills bij elkaar zoeken en kijken wat in welke wedstrijd het beste is voor het team."

]]>
Wed, 11 Dec 2019 12:33:00 +0100
Tadic blikt terug: ''Hij claimde toen gelijk zijn plekje'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263540/tadic-blikt-terug-hij-claimde-toen-gelijk-zijn-plekje https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263540/tadic-blikt-terug-hij-claimde-toen-gelijk-zijn-plekje Dusan Tadic zag Virgil van Dijk als speler binnen komen bij FC Groningen. De twee spelers hebben uiteindelijk ook nog met elkaar gevoetbald in Engeland. Vanaf het begin, bij FC Groningen, straalde Van Dijk iets bijzonders uit volgens de aanvalsleider van Ajax.

"We speelden samen bij FC Groningen en Southampton. In mijn eerste seizoen bij FC Groningen, in 2010/11, kwam hij net kijken", blikt Tadic terug in gesprek met ELF Voetbal. "Hij mocht meetrainen en maakte aan het eind van dat seizoen zijn debuut in het eerste elftal."

"Hij straalde vanaf het eerste moment al iets uit. Ik herinner me nog dat hij na een paar keer meetrainen zijn plekje als rechter centrale verdediger al wilde claimen, terwijl er een meer ervaren speler op die positie stond. Dat maakte Virgil niets uit", aldus 31-jarige Serviër. 

]]>
Wed, 11 Dec 2019 11:39:00 +0100
Paes frustreert FC Groningen-fans: ''Dan kop je een paar biertjes'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263487/paes-frustreert-fc-groningen-fans-dan-kop-je-een-paar-biertjes https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/263487/paes-frustreert-fc-groningen-fans-dan-kop-je-een-paar-biertjes FC Utrecht-doelman Maarten Paes kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn optreden tegen FC Groningen. De 21-jarige sluitpost onderscheidde zich zondag met enkele goede reddingen. 

"Ik heb mijn werk goed gedaan. De nul in een uitwedstrijd is altijd lekker", blikt Paes terug in gesprek met RTV Utrecht. De doelman was met name in de tweede helft belangrijk met een prachtige redding op een schot van Deyovaisio Zeefuik.

"Ik ken hem heel goed van Jong Oranje en hij zei nog: als jullie ergens niet gaan winnen, dan is het in de groene kathedraal", lacht Paes. "Ik zei tegen hem dat we een heel goed team hebben en het hen heel lastig kunnen maken."

Paes had een antwoord op het schot van Zeefuik. "Hij kwam naar binnen en schoot 'm volgens mij via Hoogma. Het was een lastige carambole, maar ik denk dat ik 'm lekker pak. Dat geeft een heerlijk gevoel", aldus de doelman, die merkte dat de Groningen-fans daarna stil werden. "Dan kop je nog een paar biertjes, maar dat is het enige wat je hoort. Het is altijd lekker om mensen te frustreren in de thuisvakken."

]]>
Tue, 10 Dec 2019 20:03:00 +0100
Mennega kijkt naar aanvalslinie: ''Kunt hem vervangen voor Sierhuis'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263459/mennega-kijkt-naar-aanvalslinie-kunt-hem-vervangen-voor-sierhuis https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263459/mennega-kijkt-naar-aanvalslinie-kunt-hem-vervangen-voor-sierhuis FC Groningen verloor afgelopen zondag van FC Utrecht. De wedstrijd leek lang af te stevenen op 0-0, maar in de laatste tien minuten van het duel brak Bart Ramselaar de ban voor de bezoekers uit Utrecht.

Jan Mennega vond dat Django Warmerdam zich te makkelijk gewonnen gaf tijdens de aanval waar het doelpunt uit viel. "Je kunt hem niet alleen de schuld geven, maar bij het doelpunt verdedigde hij echt heel slecht", vertelt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Hij liet zich heel makkelijk passeren door Kerk waardoor het doelpunt viel. Hij moet die voorzet eruit halen."

"Ik vond het net als vorige week een 0-0 wedstrijden, maar er zit totaal geen creativiteit in het elftal", gaat Mennega verder. "Verdedigend steekt het prima in elkaar, daar ligt het niet aan. Voorin brengen ze gewoon te weinig." Er wordt gevraagd aan Mennega wat Buijs er nu aan kan doen: "Er valt nu weinig om te zetten. Je hebt gewoon met deze selectie te maken. Daar zit te weinig creativiteit en scorend vermogen in. Wellicht kun je Romano Postema voor Kaj Sierhuis vervangen", besluit hij.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 15:38:00 +0100
Van Boekel leidt bekerduel tussen FC Groningen en FC Utrecht https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263438/van-boekel-leidt-bekerduel-tussen-fc-groningen-en-fc-utrecht https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263438/van-boekel-leidt-bekerduel-tussen-fc-groningen-en-fc-utrecht De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld om de wedstrijd in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tussen FC Groningen en FC Utrecht in goede banen te leiden. De wedstrijd tussen de twee ploegen wordt gespeeld op donderdag 19 december. 

Van Boekel wordt in het Noordlease Stadion bijgestaan door assistent-scheidsrechters Rogier Honig en Rens Bluemink. De KNVB heeft Clay Ruperti aangewezen als vierde official. In deze fase van de strijd om de TOTO KNVB Beker is er geen videoarbitrage actief.

Er wordt dan om 18.30 uur afgetrapt in Groningen. De winnaar plaatst zich voor de laatste zestien van het bekertoernooi. Afgelopen weekend speelde zich dezelfde wedstrijd af in de Eredivisie, toen trok FC Utrecht aan het langste eind (1-0).

]]>
Tue, 10 Dec 2019 14:17:00 +0100
VIDEO| Arts verwacht meer van Jong FC Groningen: ''Verdiende nederlaag'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263408/video-arts-verwacht-meer-van-jong-fc-groningen-verdiende-nederlaag https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263408/video-arts-verwacht-meer-van-jong-fc-groningen-verdiende-nederlaag Het beloftenteam van FC Groningen verloor maandagmiddag van Jong FC Utrecht. Op Sportpark Zoudebalch, het trainingscomplex van FC Utrecht, werd met maar liefst 4-0 verloren. Trainer van de bezoekers, Alfons Arts, sprak na afloop van een verdiende nederlaag.

"Binnen twaalf minuten stonden we al met 2-0 achter", vertelt de trainer in gesprek met de clubwebsite. "We werden diverse keren geslacht in de omschakeling. Zelf hadden we wel een paar mogelijkheden, maar vlak voor rust werd het 3-0 en daarmee mochten we nog niet klagen."

In de tweede helft kreeg FC Groningen iets meer grip op FC Utrecht door een tactische omzetting. "We gaven na rust niet veel meer weg", zegt Arts. "In de slotfase kwamen zij door een benutte strafschop nog op 4-0. Al met al een verdiende nederlaag tegen een ervaren ploeg. Van onze jonge jongens had ik verwacht dat ze meer met zo’n wedstrijd zouden doen. Maar na zo’n slap begin is het moeilijk om terug te komen in een duel." 

Opstelling FC Groningen: Jan Hoekstra, Nicklas Strunck, Tapmahoe Sopacua, Bart van Hintum, Amir Absalem (75’ Thomas Poll), Daniël van Kaam, Sam Schreck, Tomas Suslov (46’ Michael Breij), Mo El Hankouri, Romano Postema, Charlison Benschop (68’ Thijs Dallinga).

]]>
Tue, 10 Dec 2019 13:16:00 +0100
KNVB maakt arbiter bekend voor duel tussen ADO en FC Groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263381/knvb-maakt-arbiter-bekend-voor-duel-tussen-ado-en-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263381/knvb-maakt-arbiter-bekend-voor-duel-tussen-ado-en-fc-groningen De KNVB heeft Joey Kooij aangesteld om de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen in goede banen te leiden. Het duel in Zuid-Holland wordt zaterdagavond om 18.30 uur gespeeld. 

Kooij wordt in het Cars Jeans Stadion bijgestaan door assistent-scheidsrechters Roy de Nas en Maarten Ketting . De KNVB heeft Laurens Gerrits aangewezen als vierde official. Richard Martens is aangesteld als VAR. Hij krijgt in Zeist assistentie van Ralf van Vlokhoven.

Met ADO treft Vitesse zaterdagavond de nummer zeventien van Nederland. De ploeg uit Den Haag pakte uit de laatste vijf wedstrijden, drie punten. FC Groningen staat momenteel tiende en verloor de laatste twee wedstrijden.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 12:02:00 +0100
''De ploeg van Danny Buijs is het Atl├ętico Madrid van Nederland'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263387/de-ploeg-van-danny-buijs-is-het-atletico-madrid-van-nederland https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263387/de-ploeg-van-danny-buijs-is-het-atletico-madrid-van-nederland FC Groningen gaat komend weekend op bezoek bij ADO Den Haag. Dirk Heesen is daar momenteel interim-trainer, omdat Alfons Groenendijk vorige week besloot op te stappen bij ploeg uit Den Haag.

Bij de nieuwe trainer is het houden van de nul heilig, zo schrijft Yorick Groeneweg van het Algemeen Dagblad. "Het was moeilijk voor ons om in de wedstrijd te komen", vertelt FC Twente-trainer Gonzalo García, die afgelopen weekend 0-0 gelijkspeelde tegen de ploeg van Dirk Heesen. "Dat was ook het plan", zei Heesen.

"Hoe dat in elkaar stak? Eerst en vooral FC Twente het voetballen onmogelijk maken", schrijft Goeneweg. "Niet alleen door compact, maar ook fysiek te verdedigen. In balbezit volgde vervolgens snel een peer naar voren, daar mochten Tomas Necid, Lex Immers en Erik Falkenburg het uitzoeken."

"Buiten deze opportunistische speelstijl zijn standaardsituaties een wapen waar Heesen op vertrouwt", vervolgt de journalist. "Bij hoekschoppen en vrije trappen komen er plots meer geel-groenen naar voren. Verhoudingsgewijs scoort ADO daar van alle teams in de eredivisie ook het meest uit. 9 van de 17 doelpunten kwamen uit spelhervattingen."

Zaterdag had volgens de journalist een enkel doelpunt hoogstwaarschijnlijk het verschil gemaakt. "Net als voor komend weekeinde te verwachten is. Dan komt FC Groningen bij ADO op bezoek. De ploeg van Danny Buijs is het Atlético Madrid van Nederland; met een vaste spelopvatting van heel compact verdedigen heeft het een minimalistisch doelsaldo van 18-17", aldus Groeneweg.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 11:05:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: 'FC Groningen 2' hard onderuit in oefenduel https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263407/video-samenvatting-fc-groningen-2-hard-onderuit-in-oefenduel https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263407/video-samenvatting-fc-groningen-2-hard-onderuit-in-oefenduel FC Utrecht heeft in een vriendschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren met 4-0 gewonnen van FC Groningen, zo laat de club uit de Domstad weten via de officiële kanalen. Issah Abass nam twee treffers voor zijn rekening.

Ook Bart Ramselaar, die zondag als invaller de winnende treffer voor zijn rekening nam, was weer trefzeker. Door een eigen doelpunt van Bart van Hintum was de marge uiteindelijk vier treffers. Beide clubs lieten vooral de reserves opdraven. 

Opstelling FC Utrecht: David Jensen; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago (46. Christopher Mamengi), Urby Emanuelson, Gabriel Culhaci (46. Davy van den Berg); Rico Strieder, Justin Lonwijk (61. Mitchell van Rooijen), Bart Ramselaar (46. Simon Makienok); Issah Abass, Jean-Christophe Bahebeck (61. Eros Maddy), Patrick Joosten.

Opstelling FC Groningen: Jan Hoekstra; Nicklas Strunck, Sopacua Tapmahoe, Bart van Hintum, Amir Absalem; Daniel van Kaam, Sam Schreck, Tomas Suslov (46. Michael Breij), Mo El Hankouri; Romano Postema, Charlison Benschop (69. Thijs Dallinga).

]]>
Tue, 10 Dec 2019 09:56:00 +0100
Memisevic oordeelt: ''Als je dat ziet, is het crisis'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263306/memisevic-oordeelt-als-je-dat-ziet-is-het-crisis https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/263306/memisevic-oordeelt-als-je-dat-ziet-is-het-crisis Samir Memisevic vindt dat het crisis is bij FC Groningen. De verdediger annex middenvelder van de Groningers baalt dat zijn ploeg nu al twee keer achter elkaar verloren heeft.

Tegen Fortuna was FC Groningen slecht, tegen FC Utrecht was het volgens velen niet veel beter. "Het gebeurt elk team, maar ik denk dat het nu bij ons crisis is", vertelt Memisevic in gesprek met Oog TV. "Als je de resultaten ziet, is het crisis. In de volgende wedstrijd moeten we een goed resultaat halen tegen ADO Den Haag."

Memisevic liet enkele weken geleden nog weten dat zijn ploeg droomde van een plek in de top-vijf. "Die kans is er nog, maar na twee verliespartijen is het misschien niet meer mogelijk. Dat is de Nederlandse competitie. Alles is mogelijk."

Azor Matusiwa is het niet helemaal eens met Memisevic. De creatieve middenvelder vindt het geen crisis. "Nou, crisis is wel een heel groot woord. Van Fortuna hoor je met alle respect te winnen, maar een crisis wil ik niet zeggen. We staan er nog steeds aardig voor."

]]>
Mon, 09 Dec 2019 15:26:00 +0100