Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans ''Het is niet dat ik honderd procent weg wil omdat we in de shit zitten'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/196079/het-is-niet-dat-ik-honderd-procent-weg-wil-omdat-we-in-de-shit-zitten https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/196079/het-is-niet-dat-ik-honderd-procent-weg-wil-omdat-we-in-de-shit-zitten Mimoun Mahi keerde zondag in de basiself terug na een blessure. De spits van FC Groningen kwam meteen tot scoren en lijkt opweg naar zijn oude niveau.

“Het is zonde dat we weer hebben verloren. We hebben het weggegeven door individuele fouten. Heracles was helemaal niet beter dan ons. Ik vind dat bepaalde jongens er een tandje bij moeten zetten om punten te gaan pakken”, begint Mahi tegenover Veronica Inside. “Ook tegen PSV liggen weer kansen komend weekend. Ze komen met veel vertrouwen naar ons toe. Voor ons de taak om het ze zo moeilijk mogelijk te maken.”

Over een transfer in de winterstop heeft hij nog niet nagedacht. “Ik probeer mij nu te focussen op mijn fitheid en het team te helpen. Als ik daarvoor moet blijven dan blijf ik. Laat dat duidelijk zijn. Maar elke voetballer heeft ambities. Het is niet dat ik honderd procent weg wil omdat we in de shit zitten”, besluit Mahi.

]]>
Tue, 23 Oct 2018 16:26:39 +0200
Buijs voelt vertrouwen: ''Misschien maak ik ook wel verkeerde keuzes'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/196060/buijs-voelt-vertrouwen-misschien-maak-ik-ook-wel-verkeerde-keuzes https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/196060/buijs-voelt-vertrouwen-misschien-maak-ik-ook-wel-verkeerde-keuzes FC Groningen staat momenteel onderaan in de Eredivisie. Danny Buijs, trainer van de noorderlingen is het niet eens met de kritieken op de spelersgroep van FC Groningen.

"We hebben een aantal goede spelers die goed genoeg zijn voor de Eredivisie en we hebben een aantal jongens waar zeker potentie inzit", begint Buijs tegenover Veronica Inside. "Als de club denkt dat ze beter af zijn zonder mij, dan moeten ze die keuze zeker maken. Want het gaat om de club. Op dit moment heb ik nog een goed gevoel. Ik heb het gevoel dat ze nog achter mij staan."

"Misschien maak ik ook wel verkeerde keuzes", vervolgt Buijs, die het komend weekend opneemt tegen PSV. "Daar gaan we met een lekker gevoel naartoe. We gaan proberen te winnen. Het is op dit moment de beste club in Nederland. Het is logisch dat mensen kritiek hebben, zeker op het hoogste niveau. Dat is geen prettig gevoel."

]]>
Tue, 23 Oct 2018 15:33:25 +0200
KNVB maakt scheidsrechter bekend voor wedstrijd tegen PSV https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196021/knvb-maakt-scheidsrechter-bekend-voor-wedstrijd-tegen-psv https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/196021/knvb-maakt-scheidsrechter-bekend-voor-wedstrijd-tegen-psv De KNVB heeft Danny Makkelie aangesteld om de wedstrijd tussen FC Groningen en PSV in goede banen te leiden. Het duel wordt zaterdagavond om 19.45 uur gespeeld.

Makkelie wordt in Hitachi Stadion bijgestaan door assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra. De KNVB heeft Erwin Blank aangewezen als vierde official. Serdar Gözübüyük zal als videoscheidsrechter fungeren en krijgt daarbij assistentie van Rens Bluemink.

Met PSV treft FC Groningen de koploper van Nederland. De ploeg van trainer Mark van Bommel verloor dit seizoen nog geen enkel punt in de Eredivisie. FC Groningen is op dit moment de hekkensluiter van de Eredivisie met slechts vier punten na negen duels. 

]]>
Tue, 23 Oct 2018 12:30:21 +0200
'FC Groningen-uitblinker ontbreekt op training om onduidelijke reden' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/196005/fc-groningen-uitblinker-ontbreekt-op-training-om-onduidelijke-reden https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/196005/fc-groningen-uitblinker-ontbreekt-op-training-om-onduidelijke-reden FC Groningen-uitblinker Mimoun Mahi is mogelijk opnieuw geblesseerd geraakt. De spits ontbreekt al twee dagen op de training van de noorderlingen.

Dit weet RTV Noord. Mahi stond maandenlang aan de kant met een slepende blessure en stond in de wedstrijd tegen Heracles Almelo in de basis en wist meteen te scoren.

De reden van de afwezigheid van Mahi is nog niet bekend. Mogelijk betekend het slecht nieuws voor FC Groningen. De trots van het noorden staat onderaan in de Eredivisie.

 

]]>
Tue, 23 Oct 2018 11:28:00 +0200
Jans zoekt versterkingen: ''Het is zo dat we informatie aan het winnen zijn'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/195995/jans-zoekt-versterkingen-het-is-zo-dat-we-informatie-aan-het-winnen-zijn https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/195995/jans-zoekt-versterkingen-het-is-zo-dat-we-informatie-aan-het-winnen-zijn FC Groningen staat momenteel op een laatste plaats in de Eredivisie. Ron Jans, technisch manager van de noorderlingen hoopt snel de weg naar boven te vinden met FC Groningen.

“De feiten liegen niet. Waar we nu staan hadden we niet verwacht en ook niet gehoopt. Dat er kritiek is begrijpen we heel goed. We denken wel dat we echt beter kunnen. Met team moeten we meekunnen in de Eredivisie”, begint Jans tegenover Veronica Inside. “Het is wel zo dat we informatie aan het winnen zijn.”

Johan Derksen dacht dat Jans het vak technisch manager heeft onderschat. “Volgens mij is dat niet zo. Maar ik merk wel dat dit een moeilijke baan is. Dat vind ik ook wel”, vervolgt Jans. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid. Dat doe je wel in overleg met veel mensen. Maar ik ben eindverantwoordelijke.”

]]>
Tue, 23 Oct 2018 10:38:00 +0200
Zorgen om FC Groningen ''Daarmee is misschien het grootste gevaar benoemd'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195934/zorgen-om-fc-groningen-daarmee-is-misschien-het-grootste-gevaar-benoemd https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/195934/zorgen-om-fc-groningen-daarmee-is-misschien-het-grootste-gevaar-benoemd Sjoerd Mossou denkt dat de leeglopende stadions in de Eredivisie te maken hebben met het niveau van het spel. Ook de overmacht van Ajax en PSV dit seizoen lijkt niet te helpen bij het bevorderen van het stadionbezoek.

"Als zelfs (uit)wedstrijden tegen AZ, Vitesse en Heerenveen een makkie worden voor Ajax en PSV, wie neemt dan op een iets langere termijn nog de moeite om te gaan kijken, op televisie en in het stadion? En in iets breder perspectief: waar speelt de subtop nog voor als de top zo nadrukkelijk afstand neemt?", begint Mossou in het Algemeen Dagblad. "Daarmee is misschien wel het grootste gevaar benoemd. De Nederlandse voetbalstadions lopen gestaag leeg: clubs als Heerenveen, Vitesse, FC Groningen, FC Utrecht en AZ hebben steeds meer moeite om hun stadions vol te krijgen."

Mossou denkt dat de stadions alleen maar leger gaan worden in de komende jaren. "Nederland behoort qua stadionbezetting nog altijd tot de top van Europa, maar de vraag is hoe lang dat op termijn is vol te houden. In landen als Schotland, Griekenland en Kroatië liepen de stadions al steeds leger in grofweg de laatste tien jaar."

]]>
Tue, 23 Oct 2018 09:24:00 +0200
FC Groningen organiseert voor derde keer 'Trainen als een Profkeeper' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195885/fc-groningen-organiseert-voor-derde-keer-trainen-als-een-profkeeper https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195885/fc-groningen-organiseert-voor-derde-keer-trainen-als-een-profkeeper FC Groningen organiseerde maandag voor de derde keer de dag 'Trainen als een Profkeeper', waarbij kinderen met de Bas Roorda en Sergio Padt mee mochten trainen. Laatstgenoemde genoot zichtbaar van de dag.

"Dit zijn de dingen die je leuk vindt", vergtelt de keeper in gesprek met RTVOOG. "Ik ben ook ooit zo klein geweest en toen keek ik enorm uit naar die dagen om met voorbeelden van je te werken. Althans, dat hoop je", besluit hij lachend.

De 'Trainen als een Profkeeper' dag wordt ieder jaar door FC Groningen georganiseerd op de velden van het trainingscomplex van Corpus den Hoorn.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 20:16:00 +0200
'Slecht gevoel' bij Buijs: ''Achteraf staan er weer harde cijfers'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195669/slecht-gevoel-bij-buijs-achteraf-staan-er-weer-harde-cijfers https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195669/slecht-gevoel-bij-buijs-achteraf-staan-er-weer-harde-cijfers FC Groningen staat na de afgelopen speelronde op de laatste plaats in de Eredivisie. De noorderlingen verloren zondag met 4-1 op bezoek bij Heracles Almelo.

"Dit is wel heel erg zuur", aldus een balende trainer Danny Buijs in het Algemeen Dagblad. "In de rust zag het er nog prima uit voor ons, maar achteraf staan er weer harde cijfers. Dit geeft ons een heel slecht gevoel."

Doelman Sergio Padt ging twee keer in de fout bij de tegengoals. "Een goede keeper die veel punten voor Groningen heeft gepakt en dat ook nog gaat doen", is Buijs kort over het optreden van zijn goalie.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 19:08:00 +0200
''Het is minder voor FC Groningen, mijn hart ligt nog een beetje daar'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195798/het-is-minder-voor-fc-groningen-mijn-hart-ligt-nog-een-beetje-daar https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195798/het-is-minder-voor-fc-groningen-mijn-hart-ligt-nog-een-beetje-daar Met Jesper Drost en Yoel van Nieff speelde FC Groningen zondag tegen twee oud-spelers. Beiden mochten in de basis beginnen bij Heracles Almelo.

“Als je in de basis begint tegen je oude ploeg is dat altijd mooi”, begint Van Nieff tegenover Heracles Almelo TV. “Daar wil ik de trainer voor bedanken. Het is denk ik loon na hard werken. Het doet me goed om weer een hele wedstrijd te spelen. We kunnen tevreden zijn over ons spel. Het is minder voor FC Groningen, mijn hart ligt nog een beetje daar. Ik hoop het beste voor de club.”

Ook Drost is tevreden. “Om ertussen te komen als het team goed draait is moeilijk. Het is speciaal om tegen je oude club te spelen. Een mooi moment voor mij. Een hartstikke mooie middag zo.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 17:03:00 +0200
Zorgen om FC Groningen: ''Er is geen visie of gedachte achter het spel'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195670/zorgen-om-fc-groningen-er-is-geen-visie-of-gedachte-achter-het-spel https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195670/zorgen-om-fc-groningen-er-is-geen-visie-of-gedachte-achter-het-spel Volgens Jan Mennega van Dagblad van het Noorden moeten talenten als Ludovit Reis en Tom van de Looi speelminuten krijgen. Zeker nu FC Groningen op een laatste plaats staat in de Eredivisie.

“Ik begrijp niet waarom die jongens niet meer krediet krijgen. Dat er zo met ze wordt omgegaan, is natuurlijk funest voor het zelfvertrouwen. Het komt me ook een beetje over als de kool en de geit sparen dat Memisevic op het middenveld wordt gezet. Waarom zet Buijs bijvoorbeeld niet Jeff Chabot op de bank? Die speelt zeker geen goede wedstrijd”, aldus Mennega.

Mennega weet waar Buijs mee aan de slag moet. “Waar Buijs wel verantwoordelijk voor is, is dat er nog steeds geen visie of gedachte achter het spel valt te ontdekken in het elftal van FC Groningen. De ene keer is het zus, de volgende keer is het zo. Ik zie geen enkel patroon, geen spelidee. Dat is een kwalijke zaak. Het enige lichtpuntje is de terugkeer van Mahi. Die kan met zijn individuele kwaliteiten en in samenspel met Ritsu Doan iets forceren. Daar moet je als FC Groningen zijnde dan maar op hopen. Maar of dit goedkomt? Ik geloof er alleen in als er structuur wordt aangebracht.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 16:33:00 +0200
''Wij drinken op dit moment geen gifbeker, maar een gifemmer leeg'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195753/wij-drinken-op-dit-moment-geen-gifbeker-maar-een-gifemmer-leeg https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195753/wij-drinken-op-dit-moment-geen-gifbeker-maar-een-gifemmer-leeg FC Groningen verloor zondag met 4-1 op bezoek bij Heracles Almelo. Danny Buijs, trainer van de noorderlingen is allesbehalve te spreken over het optreden van zijn ploeg.

“We komen mooi op voorsprong, maar geven de 1-1 veel te gemakkelijk weg. De snelle tegentreffer na rust, daar erger ik me enorm aan en niet door de fout van Sergio. Wij verliezen daaraan voorafgaand tot drie keer toe de bal op het middenveld. Dat kan niet op dit niveau en wordt meteen afgestraft”, begint Buijs tegenover RTV Noord.

FC Groningen staat onderaan in de Eredivisie. “Wij drinken op dit moment geen gifbeker, maar een gifemmer leeg”, vervolgt Buijs. “Een waardeloze wedstrijd. We schieten ballen blind naar voren en dan ligt alles open. Dat zijn cruciale momenten in een wedstrijd.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 15:16:00 +0200
''Toen ik nog bij FC Groningen zat, ben ik veel met hem vergeleken'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195672/toen-ik-nog-bij-fc-groningen-zat-ben-ik-veel-met-hem-vergeleken https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195672/toen-ik-nog-bij-fc-groningen-zat-ben-ik-veel-met-hem-vergeleken Jafar Arias brak bij FC Groningen niet door, maar kwam via de Jupiler League afgelopen zomer terecht bij promovendus FC Emmen. Bij oude bekende Dick Lukkien als trainer maakte hij zaterdag zijn basisdebuut.

“Toen ik nog bij FC Groningen zat, ben ik veel vergeleken met Hennie Meijer. Ik hoorde dat het een hele goeie was. Hij is zelfs de beste speler van Nederland geweest, toch? Een eer om in één adem genoemd te worden met zo'n grote meneer. Absoluut”, aldus Arias tegenover Dagblad van het Noorden.

Ondanks de 6-0 nederlaag ziet Arias aanknopingspunten. “Het gaat sneller dan verwacht, maar ik weet dat ik de kwaliteiten heb om het team te helpen. Ik moest in het begin wennen aan de intensiteit van de trainingen, maar ik ben naar Emmen gegaan om mezelf te ontwikkelen. De eredivisie is qua niveau niet te vergelijken met eerste divisie. Maar ik leer nog elke dag en ik ben een type dat dingen snel oppakt, dus het gaat helemaal goed komen."

]]>
Mon, 22 Oct 2018 14:07:00 +0200
Padt door het stof: ''Aan mij om te laten zien dat dit een incident is'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195755/padt-door-het-stof-aan-mij-om-te-laten-zien-dat-dit-een-incident-is https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195755/padt-door-het-stof-aan-mij-om-te-laten-zien-dat-dit-een-incident-is Sergio Padt moest zondag vier keer de bal uit het net halen. Twee keer ging de doelman van FC Groningen in de fout en dit beseft hij zelf maar al te goed.

“Je benadeelt het team met die fout en dat is een heel naar gevoel”, vertelt de doelman tegenover RTV Noord. “Ik heb hiervoor geen excuses, ik schat de bal verkeerd in en komt via mijn hak bij hun aanvaller die hem binnen schiet. Dat is de grootste nachtmerrie voor een keeper.”

“Vannacht speelt dit zeker nog wel een aantal keer door mijn hoofd. Ik heb de club zo punten gekost en je wilt ze pakken. Het is nu aan mij om te laten zien dat dit een incident is en mezelf weer positief laten zien”, besluit hij.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 13:00:00 +0200
Cynisme bij fans: ''De mensen die er al jaren komen distantiëren zich'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195807/cynisme-bij-fans-de-mensen-die-er-al-jaren-komen-distantieren-zich https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195807/cynisme-bij-fans-de-mensen-die-er-al-jaren-komen-distantieren-zich FC Groningen verloor zondag met 4-1 van Heracles Almelo en staat door het gelijke spel van NAC Breda onderaan in de Eredivisie. Komende week speelt de club op bezoek bij koploper PSV, dat alle wedstrijden nog wist te winnen.

“Een geflatteerde uitslag, maar ik heb geen moment gedacht dat Groningen wel kon winnen”, vindt analist Jan Veenhof bij RTV Noord. “'Het was verdedigend gewoon niet goed. Mijn verwachtingen zijn ook niet meer zo hoog, merk ik. Ik kijk toch door een iets andere bril. Dan raak je iets minder gefrustreerd. Ik had echt niet verwacht dat ze zouden winnen.”

John de Jonge, van de supportersverening merkt dat de band met de fans ook veranderd door de slechte resultaten. “Ik vind het wel penibel. Wat ik merk is dat er een soort cynisme overheen komt. Je merkt ook dat er een soort afstand komt. Dat mensen die er al jaren komen, zich een beetje distantiëren.”

]]>
Mon, 22 Oct 2018 11:53:17 +0200
Padt schuldbewust: ''Mijn grootste fout in mijn periode bij FC Groningen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195667/padt-schuldbewust-mijn-grootste-fout-in-mijn-periode-bij-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195667/padt-schuldbewust-mijn-grootste-fout-in-mijn-periode-bij-fc-groningen Sergio Padt ging zondag tweemaal groot in de fout tijdens de wedstrijd van FC Groningen tegen Heracles Almelo. De goalie denkt dat dit niks te maken heeft met het treinincident van enkele weken geleden.

“Ik heb in de tussentijd meerdere wedstrijden gespeeld en gewoon goed gekeept. Als ik over twee jaar een blunder maak, wordt dit incident er dan ook weer bijgesleept? Dat je een keer zo'n wedstrijd speelt is inherent aan het keepersvak. Onze fouten hebben nou eenmaal vaak meteen grote consequenties”, begint Padt tegenover Dagblad van het Noorden.

“Als ik op het veld sta, ben ik nergens anders mee bezig dan met voetbal. Dat geldt zelfs als er andere omstandigheden spelen in mijn leven, die nog wel een paar gradaties erger zijn dan waar ik een paar weken geleden betrokken bij ben geraakt. Dan heb ik het over ziekte of sterfgevallen in de familiekring. Zelfs dan spelen dat soort zaken geen rol, zolang ik maar op het veld sta en bezig kan zijn met mijn passie”, vervolgt hij.

Padt is schuldbewust. “Ik denk zelfs de grootste fout in mijn hele periode bij FC Groningen. Af en toe denk je dat je onsterfelijk bent, dat je alles kunt pakken. Maar deze keer pak ik geen punten, maar kost ik punten. Vooral in de fase waarin we op dit moment zitten is dat enorm kostbaar. Ik moet door deze zure appel heen bijten. Met die gedachte kan ik de pijn wel iets verzachten, al voelt dat op dit moment absoluut niet zo.''

]]>
Mon, 22 Oct 2018 11:10:00 +0200
''Beide teams speelden in grote delen van de wedstrijd op hetzelfde niveau'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195682/beide-teams-speelden-in-grote-delen-van-de-wedstrijd-op-hetzelfde-niveau https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195682/beide-teams-speelden-in-grote-delen-van-de-wedstrijd-op-hetzelfde-niveau Heracles Almelo won zondag met 4-1 van FC Groningen en heeft hiermee opnieuw een ruime zege geboekt. Frank Wormuth, trainer van de Heraclieden is tevreden met het optreden van zijn equipe.

"We hebben dit als ploeg voor elkaar gekregen", aldus Wormuth in TC Tubantia. "Naar de bovenste drie ploegen hoeven we niet te kijken. Wij kijken nog steeds naar beneden en je hebt tegen FC Groningen gezien waarom ik dat zeg.”

Volgens Wormuth had de wedstrijd ook de andere kant op kunnen vallen. “Beide teams speelden in grote delen van de wedstrijd op hetzelfde niveau. Uiteindelijk winnen wij dan op basis van iets meer kwaliteit, denk ik. We doen het hartstikke goed, maar we moeten reëel blijven. Niet alles bij ons blinkt goud. We zijn nog een ploeg van hoge pieken en diepe dalen.''

]]>
Mon, 22 Oct 2018 10:14:14 +0200
Nijland positief: ''We hebben budget om iets te doen in de winterstop'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/195658/nijland-positief-we-hebben-budget-om-iets-te-doen-in-de-winterstop https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/195658/nijland-positief-we-hebben-budget-om-iets-te-doen-in-de-winterstop Het is crisis bij FC Groningen. De noorderlingen staan onderaan in de Eredivisie en dit stelt algemeen directeur Hans Nijland tot ontevredenheid. In de winterstop hoopt hij versterkingen te kunnen halen.

"Het positieve is dat we wel budget hebben om iets te doen in de winterstop", liet hij weten bij Studio Voetbal. "Of we dat ook gaan doen, kan ik op dit moment niet zeggen. We zijn achter de schermen drukdoende om spelers te scouten en te analyseren. Maar dat moeten dan wel echte versterkingen zijn."

Een vertrek van Danny Buijs staat niet op de planning. "Ik heb heel veel waardering respect voor hem: een jonge trainer die zo is ingestapt in de Eredivisie en ziel en zaligheid geeft voor de club. Wat ons betreft geen enkele discussie en het zal ook geen moer helpen, ben ik van overtuigd. Deze directeur heeft nog steeds alle vertrouwen in zijn technische staf, in zijn scouting en zeker ook in zijn spelers."

]]>
Mon, 22 Oct 2018 09:29:05 +0200
VIDEO | Samenvatting: FC Groningen verliest ruim bij Heracles Almelo https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195549/video-samenvatting-fc-groningen-verliest-ruim-bij-heracles-almelo https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195549/video-samenvatting-fc-groningen-verliest-ruim-bij-heracles-almelo FC Groningen heeft weer niet weten te winnen. Mede door een fout van Sergio Padt wist Heracles de wedstrijd winnend af te sluiten: 4-1. Door de ruime nederlaag is de 'Trots van het Noorden' met vier punten uit negen wedstrijden hekkensluiter is.

Al snel in de wedstrijd was FC Groningen gevaarlijk door een schot van Ritsu Doan die op de lat uiteenspatte. Mimoun Mahi zorgde echter voor de voorsprong voor de ploeg van Danny Buijs. Hij wist twee verdedigers van zich af te schudden en raak te schieten in de rechterhoek: 0-1.

Heracles rechtte de rug en tien minuten later was de gelijkmaker een feit. Adrián Dalmau kon profiteren van een door Padt weggegeven rebound en scoorde de gelijkmaker. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf eerst Heracles een strafschop, nadat Dalmau werd vastgehouden, maar dit werd teruggedraaid na het bekijken van de beelden. Ook FC Groningen mocht rekenen op een strafschop, Doan werd neergehaald, maar Mahi maakte in een eerder stadium al hands.

Al snel na rust kwam FC Groningen op achterstand. Padt liet een voorzet van Brandley Kuwas uit zijn handen glippen, waarna Dalmau alert reageerde en zijn ploeg de voorsprong bracht. Een kwartier voor tijd redden de paal en Tim Breukers de thuisploeg. Ritsu Doan schoot na een pass van Mahi op de paal, waarna aanvoerder Breukers ingreep en Mateo Cassierra niet liet scoren. Tien minuten voor tijd was het wederom Kuwas die het duel besliste. Bij een goede counter kon de aanvaller, op aangeven van Kristoffer Peterson gemakkelijk intikken. In blessuretijd wist Kuwas wederom te scoren door een vrije trap achter Padt te schieten.

Opstelling: Padt; Zeefuik; Te Wierik, Chabot, Handwerker (80. Moreira); Memisevic, Hrustic (66. Freriks); Antuna (55. Cassierra), Doan, Warmerdam; Mahi.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 08:00:00 +0200
Heracles-trainer blij met winst: ''Dat was de sleutel tot succes vandaag'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195594/heracles-trainer-blij-met-winst-dat-was-de-sleutel-tot-succes-vandaag https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195594/heracles-trainer-blij-met-winst-dat-was-de-sleutel-tot-succes-vandaag Heracles Almelo won zondag vrij gemakkelijk van FC Groningen. Frank Wormuth, trainer van de Heraclieden is tevreden met opnieuw een driepunter.

“Ik ben een gelukkige trainer. Complimenten naar mijn team”, begint Wormuth tegenover FOX Sports. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, met veel druk op FC Groningen. Dat was de sleutel tot succes vandaag. Als iedereen hard werkt, dan is dat al een goed begin. Dat hebben we vandaag gedaan.”

Volgens Wormuth was het een verdiende overwinning. “Het is verschrikkelijk om langs de kant toe te kijken. Maar we hebben goed gespeeld en ook wat geluk gehad. FC Groningen heeft ook goede kansen gehad. Soms heb je geluk nodig.”

]]>
Sun, 21 Oct 2018 20:02:15 +0200
Mahi tevreden: ''Je kunt wel zeggen dat de oude Mahi weer terug is'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195589/mahi-tevreden-je-kunt-wel-zeggen-dat-de-oude-mahi-weer-terug-is https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195589/mahi-tevreden-je-kunt-wel-zeggen-dat-de-oude-mahi-weer-terug-is FC Groningen staat na de nederlaag tegen Heracles Almelo onderaan in de Eredivisie. Mimoun Mahi, die tot scoren kwam in Almelo hoopt zijn ploeg snel te kunnen helpen met doelpunten en assists.

“We hebben weer geen punten en dat is zonde. Ik was weer dreigend en ik voel mij weer fit. Je kunt wel zeggen dat de oude Mahi weer terug is op dit moment”, begint Mahi tegenover FC Groningen TV. “We hebben genoeg kansen gehad.”

“Bij de 2-1 kregen we echt grote kansen. Als die erin gaan is het een andere wedstrijd. Toen gaven we veel ruimtes weg”, vervolgt Mahi. “Dit is heel erg zonde. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen. We moeten in de spiegel kijken. Dit mag ons niet overkomen.”

]]>
Sun, 21 Oct 2018 19:36:23 +0200
''We kunnen gaan zitten huilen, maar daar wordt niemand beter van'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195586/we-kunnen-gaan-zitten-huilen-maar-daar-wordt-niemand-beter-van https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195586/we-kunnen-gaan-zitten-huilen-maar-daar-wordt-niemand-beter-van FC Groningen verloor zondag met liefst 4-1 van Heracles Amelo. Door de nederlaag staan de noorderlingen op een laatste plaats in de Eredivisie. Trainer Danny Buijs is allesbehalve tevreden.

“Het maakt niet uit of het geflatteerd is. De cijfers staan er. We begonnen niet goed, maar hebben ons wel teruggevochten”, begint Buijs tegenover FC Groningen TV. “Er zijn nog veel punten die we moeten verbeteren. We hebben genoeg kansen gehad, maar die maken we niet. We hebben nog geprobeerd om terug te komen, maar toen kwam nog de vierde. Verliezen is nooit fijn. Maar dat is op dit moment wel de realiteit. We kunnen in een hoekje gaan zitten huilen, maar daar wordt niemand beter van.”

Doelman Sergio Padt geen twee keer in de fout. “Het is een geweldige keeper. Die ons vaak heeft gered en dat ook nog vaak gaat doen. Maar het gaat al fout op het middenveld. Dat wordt op dit niveau afgestraft natuurlijk. Als je keeper een fout maakt, dan ziet de bal er vaak in.”

]]>
Sun, 21 Oct 2018 19:24:11 +0200
Padt door het stof: ''Ik ben keeper geworden om punten te pakken'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195582/padt-door-het-stof-ik-ben-keeper-geworden-om-punten-te-pakken https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195582/padt-door-het-stof-ik-ben-keeper-geworden-om-punten-te-pakken Sergio Padt, doelman van FC Groningen ging zondag twee keer groots in de fout tegen Heracles Almelo. De goalie is na de wedstrijd door het stof gegaan in de kleedkamer.

"Ik neem het mezelf heel erg kwalijk. Het was een heel grote fout", aldus de sluitpost in gesprek met FOX Sports. "Ik heb mijn excuses aangeboden in de kleedkamer. Ik voel me daar ontzettend slecht bij. Ik ben keeper geworden om punten te pakken. Ik ben nu de schlemiel, dan moet je ook op de blaren zitten."

Volgens Padt heeft het niks te maken met het incident van enkele weken geleden. ""Het is vier weken geleden gebeurd. In de tussentijd zijn er wedstrijden gespeeld. In Den Haag speelde ik een goede wedstrijd, tegen Utrecht. Het is makkelijk om dingen terug te halen als iemand een fout maakt. Ik ben 28 jaar, ik zal nog wel een keer een fout maken. Wordt dit er dan weer bijgehaald? Dat heeft geen nut. (...) Dit is een fout, een goeie ook."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 19:02:08 +0200
''Als je niet weet waar het om gaat op dit moment, dan klopt er iets niet'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195572/als-je-niet-weet-waar-het-om-gaat-op-dit-moment-dan-klopt-er-iets-niet https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195572/als-je-niet-weet-waar-het-om-gaat-op-dit-moment-dan-klopt-er-iets-niet FC Groningen heeft zondag opnieuw een grote nederlaag geleden in de Eredivisie. Mike te Wierik, aanvoerder van de noorderlingen erkent dat er dingen veranderd moeten worden wil er resultaat worden gehaald.

"Ik vind dat we heel slecht en slap aan de wedstrijd begonnen", zegt Te Wierik tegen FOX Sports. "We hebben maar vier punten. Als je nog niet weet waar het om gaat op dit moment, dan klopt er iets niet. We pakken geen tweede ballen, winnen geen duels... Zo ga je geen wedstrijden winnen."

"Als je onderin staat, hoeft het niet mooi. Je moet gewoon alles gegeven. Dat kunnen we onszelf wel verwijten. In het begin en in de laatste fase is het dramatisch. Sommigen laten het gewoon lopen, schandalig."

Doelman Sergio Padt ging twee keer in de fout. "Nee, ik zie hem elke dag op de training. Het is een fantastische keeper. Als dat (incident in trein, red.) niet was gebeurd, is hij gewoon de derde keeper van het Nederlands elftal. Het kan een keer gebeuren."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 18:30:27 +0200
''Dit is lekker, ik ben daar op een vervelende manier weggegaan'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195569/dit-is-lekker-ik-ben-daar-op-een-vervelende-manier-weggegaan https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/195569/dit-is-lekker-ik-ben-daar-op-een-vervelende-manier-weggegaan Jesper Drost won zondag met liefst 4-1 van zijn oude club FC Groningen met Heracles Almelo. De middenvelder zat bij de trots van het noorden op een dood spoor en mocht transfervrij vertrekken.

"Voor mezelf is dit hartstikke lekker. Ik ben daar eigenlijk op een vervelende manier weggegaan. Dan is het nu lekker dat je zo dik wint", zei hij na afloop tegen FOX Sports.

Voor Drost was het zondag zijn eerste basisplaats. "Het is lekker om in een team te komen dat goed draait. Dat smaakt naar meer. (...) Of ik revanchegevoelens heb jegens Groningen? Aan de ene kant wel, maar mijn afscheid is ook wel goed opgelost. Ik geef iedereen een handje, ik ben niet iemand die met boze gevoelens blijft zitten. Het was niet mijn leukste periode, maar het gaat door."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 18:20:17 +0200
Kritiek op Groningen: ''Terecht dat ze onderaan staan'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195560/kritiek-op-groningen-terecht-dat-ze-onderaan-staan https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195560/kritiek-op-groningen-terecht-dat-ze-onderaan-staan FC Groningen staat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie. Volgens Kenneth Perez is het terecht dat ze de hekkensluiter zijn, aangezien er maar weinig kwaliteit in de selectie is.

"Als je ziet hoe ze voetballen, dan is het terecht dat Groningen onderaan staat", zegt Perez over de situatie van de Groningers. Heracles was zondag met 4-1 te sterk voor de hekkensluiter. "Van clubs als Sparta en De Graafschap wordt vaak gezegd: dat is Eredivisie-waardig. Maar ook bij Groningen ben je net zo goed als je beleid, je spelers, je trainers en je team."

Perez ziet het niet goed komen met de ploeg van Danny Buijs. "Dit kan gewoon gebeuren als het niet goed gaat. Het is vroeg om te zeggen, maar ik zie het niet goed komen. Ik zie echt helemaal niks in dat ploegje."

Gertjan Verbeek is het eens met de woorden van Perez en maakte zelf ook een soortgelijke situatie mee bij FC Twente. "Het is triest, want Groningen is jarenlang een bolwerk geweest. Dat ze nu onderaan staan, is zuur voor het Nederlandse voetbal. Ik denk dat er iets goed mis is met het beleid van Groningen. Zo kun je dat wel stellen", aldus de analist bij FOX Sports.

]]>
Sun, 21 Oct 2018 18:00:00 +0200