Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans Van der Gaag op z'n hoede: ''Die zijn na de winterstop prima bezig'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215423/van-der-gaag-op-zn-hoede-die-zijn-na-de-winterstop-prima-bezig https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215423/van-der-gaag-op-zn-hoede-die-zijn-na-de-winterstop-prima-bezig Mitchell van der Gaag kan in de wedstrijd tegen FC Groningen mogelijk weer beschikken over Paolo Fernandes en Mitchell Te Vrede. Beide aanvallers keerden deze week terug op het trainingsveld.

“Mitchell heeft weer meegedaan en is volledig aangesloten. Iedere dag was het afwachten of er reactie kwam. Maar het zag er goed uit”, begint Van der Gaag over zijn spits tegenover NAC Breda TV. “Paolo is al wat langer uit de roulatie. En dat ziet er ook goed uit. Die gaat sowieso volgende week minuten maken.”

Bij NAC Breda ontbreekt Mikhail Rosheuvel, wegens een disciplinaire schorsing. “Dat is een heel breed begrip. We hebben afspraken met het team en hebben elkaar nodig. Als je dat niet kan opbrengen, dan leidt het team eronder. Vandaar hebben we deze beslissing genomen.”

Zaterdag wacht FC Groningen. “Die zijn na de winterstop prima bezig. Ze hebben veel punten gepakt. Ze zijn sterker geworden, dat merk je gewoon. Wij hebben de punten hard nodig. We moeten profiteren van de ruimtes die gaan ontstaan. Als we resultaat willen halen, dan moet dat als team. Als wij zorgen dat we de supporters erachter krijgen, dan zijn wij moeilijk te verslaan.”

]]>
Fri, 22 Feb 2019 20:55:00 +0100
Reis maakt indruk: ''Dat is de verdienste van die jongen zelf'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215474/reis-maakt-indruk-dat-is-de-verdienste-van-die-jongen-zelf https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215474/reis-maakt-indruk-dat-is-de-verdienste-van-die-jongen-zelf Ludovit Reis is na de winterstop onbetwiste basisspeler geworden bij FC Groningen. De 18-jarige middenvelder maakt de laatste weken een ijzersterke indruk, ook op trainer Danny Buijs.

"Dat is de verdienste van die jongen zelf", aldus Buijs tegenover RTV Noord. "Dat kan ik in mijn optiek verklaren, maar ik denk dat het te maken heeft dat er andere spelers om hem heen staan. Die kunnen hem meer sturen en dat is wat hij nodig heeft op deze leeftijd. Dat geldt voor bijna alle jonge spelers. Nu speelt hij met een Bruns, Memisevic, Mahi en een Bel Hassani om zich heen. Dan worden dingen toch wat makkelijker. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben."

De nieuwe speelstijl past goed bij Reis. "Mijn kritiek was dat hij en meerdere jongens beter moeten worden aan de bal. We waren te veel en te vaak de bal kwijt. Bij hem had dat vooral te maken met positie kiezen. ik durf te zeggen dat soms je positie van drie meter ten opzichte van de bal bepaald of je de bal makkelijker in bezit kan houden. Daar zijn we heel erg met hem mee bezig geweest en daar is hij zich nu veel bewuster mee bezig."

]]>
Fri, 22 Feb 2019 20:28:00 +0100
Chabot kijkt omhoog; ''De Europa League-plaatsen zijn nu dichtbij'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215543/chabot-kijkt-omhoog-de-europa-league-plaatsen-zijn-nu-dichtbij https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215543/chabot-kijkt-omhoog-de-europa-league-plaatsen-zijn-nu-dichtbij Julian Chabot is uitstekend op zijn plek in Groningen. De Duitse verdediger, die in de zomer overkwam van Sparta Rotterdam, heeft in het hoge Noorden een basisplek weten te veroveren. 

"Ik heb het prima naar mij zin. Het team draait lekker. Ik hoop dat we morgen winnen, dan is het helemaal goed", doelt Chabot tegenover FC Groningen TV op de wedstrijd tegen NAC. "We hebben ons op meerdere punten verbeterd. We hebben goed ingekocht en vooruitgang geboekt. Dat zie je terug in de resultaten."

Het contrast met het spel voor de winterstop is enorm. "De eerste seizoenshelft was natuurlijk teleurstellend. Daarin hebben we niet voldoende punten gehaald. Nu zie je dat we toch vooruitgang hebben geboekt", stelt Chabot, die in de achterhoede prettig samenwerkt met Mike te Wierik. "Ik denk dat we elkaar goed begrijpen. Mike kan ook een beetje Duits, dus dat helpt. De samenwerking achterin verloopt goed. Maar dat geldt ook voor het middenveld en de voorhoede."

Chabot hoopt tegen NAC een vervolg te geven aan de zege op Feyenoord. "We hebben er veel energie in gestoken en terecht gewonnen", blikt hij terug. "De Europa League-plaatsen zijn nu dichtbij. Aan de andere kant staan we nog maar drie punten boven de degradatiestreep. Daarom moeten we het per wedstrijd bekijken", is de Duitser realistisch. 

]]>
Fri, 22 Feb 2019 19:56:00 +0100
FC Groningen wil zegereeks vervolgen: ''Dat wordt de grootste uitdaging'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215473/fc-groningen-wil-zegereeks-vervolgen-dat-wordt-de-grootste-uitdaging https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215473/fc-groningen-wil-zegereeks-vervolgen-dat-wordt-de-grootste-uitdaging Danny Buijs gaat zaterdag met FC Groningen op bezoek bij NAC Breda, een club die hij goed kent. Vorig jaar liep de huidige manager van FC Groningen nog stage in het Rat Verlegh Stadion.

"Dus ik heb die club van dichtbij meegemaakt", zegt Buijs in gesprek met RTV Noord. "Ze hebben ze meeste punten dit seizoen ook in eigen stadion gepakt. Dus dat geeft wel aan dat hun kracht in thuiswedstrijden ligt, en dat heeft mede te maken met hun publiek."

Buijs verwacht dat NAC Breda 'volle bak' gaat. "Je kan je instellen op een ploeg die er volle bak in gaat en gaat proberen om het publiek voor zich te winnen en erachter te houden. Daar moeten we ons op instellen. Dat wordt de grootste uitdaging. Lukt het ons om dezelfde energie in de wedstrijd te leggen als tegen Feyenoord?."

]]>
Fri, 22 Feb 2019 19:33:00 +0100
''De Europa League-plaatsen zijn dichtbij, maar de degradatiestreep ook'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215511/de-europa-league-plaatsen-zijn-dichtbij-maar-de-degradatiestreep-ook https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215511/de-europa-league-plaatsen-zijn-dichtbij-maar-de-degradatiestreep-ook Jeff Chabot maakt de laatste weken indruk bij FC Groningen. De verdediger die afgelopen zomer overkwam van Sparta Rotterdam heeft het goed naar zijn zin bij de Trots van het Noorden.

"Ik heb het goed naar mijn zin hier. Het team draait en ik hoop dat we morgen weer drie punten pakken”, begint Chabot tegenover FC Groningen TV. "We hebben ons verbeterd op meerdere punten. In de eerste seizoenshelft hebben we te weinig punten gehaald. Uiteindelijk gaat het team draaien en dan zie je vooruitgang."
 
Zaterdag speelt FC Groningen tegen NAC Breda. "De samenwerking achterin gaat ook goed. Maar dat geldt ook voor het middenveld en de voorhoede", vervolgt de Duitse mandekker. "De Europa League-plaatsen zijn dichtbij. Maar de degradatiestreep ook. We moeten het per wedstrijd bekijken."

]]>
Fri, 22 Feb 2019 16:57:07 +0100
''Je hoeft niemand te vertellen hoe belangrijk deze wedstrijd is'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215432/je-hoeft-niemand-te-vertellen-hoe-belangrijk-deze-wedstrijd-is https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215432/je-hoeft-niemand-te-vertellen-hoe-belangrijk-deze-wedstrijd-is NAC Breda neemt het zaterdagavond op tegen FC Groningen. Menno Koch, aanvoerder van NAC Breda kent het belang van de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion.

“Je hoeft niemand te vertellen hoe belangrijk deze wedstrijd is. Dan zit er wel een bepaalde verwachting bij. Het is voor ons erop of eronder”, begint Koch tegenover NAC Breda TV. “Net zoals altijd moeten we hun steun hebben. In dit soort wedstrijden hebben ze ons er vaak doorheen geslepen. Daar moeten wij als team gebruik van maken en ook wat terug gaan geven. We moeten passie en strijd laten zien op het veld.”

NAC Breda speelde vorige week een sterke eerste helft tegen Ajax en hoopt die lijn door te trekken. “We stonden vrij stabiel. We hadden iets meer geluk moeten hebben. Maar in korte tijd vielen de doelpunten. Dat is jammer”, vervolgt Koch. “Morgen is het taak om het de hele wedstrijd zo dicht mogelijk te houden. En van daaruit te laten zien dat we kunnen voetballen.”

]]>
Fri, 22 Feb 2019 16:18:00 +0100
NAC Breda schorst Rosheuvel voor duel met FC Groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215396/nac-breda-schorst-rosheuvel-voor-duel-met-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215396/nac-breda-schorst-rosheuvel-voor-duel-met-fc-groningen Mikhail Rosheuvel ontbreekt zaterdagavond bij NAC Breda in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De aanvaller is disciplinair geschorst en trainde vrijdag op een bijveld.

"Maandag praten we verder", lichtte trainer Mitchell Van der Gaag toe in gesprek met Voetbal International. "Het gaat om individueel tegenover algemeen belang. Na de uitwedstrijd tegen De Graafschap hebben we de afspraken nog eens duidelijk gemaakt. We vinden het tijd om nu in te grijpen. Het is met name zonde voor Mika."

Rosheuvel was dit seizoen al goed voor vijf goals en zes assists. "Natuurlijk hadden we hem goed kunnen gebruiken, maar soms moet je iets doen", geeft Van der Gaag aan. "Het gaat om NAC, het gaat om overleven. Als dat niet voldoende aankomt, dan moet een speler daar maar even goed over nadenken."

Tegenover de schorsing van Rosheuvel staat de terugkeer van Mitchell te Vrede, die hersteld is van blessureleed. Rosheuvel wordt echter vervangen door Giovanni Korte.

]]>
Fri, 22 Feb 2019 15:31:00 +0100
Buijs: ''Voor hen voelt de wedstrijd als een laatste kans'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215430/buijs-voor-hen-voelt-de-wedstrijd-als-een-laatste-kans https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215430/buijs-voor-hen-voelt-de-wedstrijd-als-een-laatste-kans Danny Buijs kent de krachten van NAC Breda in eigen stadion. De trainer van FC Groningen gaat zaterdagavond op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.

"Zij hebben veertien van hun zestien punten in eigen huis behaald en dat zegt dus wel iets over hun kracht in het eigen stadion. Ook zijn ze al weken met deze wedstrijd tegen FC Groningen bezig", zegt Buijs op de clubwebsite. "Zelfs voor de uitwedstrijd tegen Ajax van vorige week waren ze al met Groningen-thuis bezig en wat er na zaterdagavond komt, lijkt voor hen ook van ondergeschikt belang. Voor hen voelt de wedstrijd als een laatste kans."

Volgens Buijs is FC Groningen de favoriet. "Want wij hebben een goede serie en zij een mindere. Maar in deze competitie zijn er voor ons geen wedstrijden die we op tachtig procent zomaar even kunnen winnen. De verhoudingen liggen zoals onlangs bij Willem II-uit."

"We zullen zelf vooral weer dezelfde energie moeten leveren als vorige week en hebben zelf ook veel invloed op hoe we voor de dag zullen gaan komen. Iedereen moet weer honderd procent gaan, anders is het niet goed genoeg", besluit hij.

]]>
Fri, 22 Feb 2019 14:41:00 +0100
NAC Breda-topschutter is terug: ''Ik wil de jongens op scherp zetten'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215424/nac-breda-topschutter-is-terug-ik-wil-de-jongens-op-scherp-zetten https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215424/nac-breda-topschutter-is-terug-ik-wil-de-jongens-op-scherp-zetten NAC Breda kan zaterdag tegen FC Groningen weer beschikken over topschutter Mitchell te Vrede. De spits trainde weer volledig mee en hoopt snel weer van waarde te kunnen zijn.

"Ik ben fit. De rest is aan de trainer of ik wellicht een basisplaats ga krijgen”, aldus een gretige Te Vrede tegenover Omroep Brabant. “Ik wil altijd winnen en de jongens op scherp zetten." 
 
Te Vrede voelde zich de afgelopen weken machteloos. "Ik zat zelf in een goede fase met een aantal goals. Ik ging steeds beter spelen. Maar deze blessure kwam echt op een verkeerd moment. Het was echt klote om dan meteen in de eerste wedstrijd uit te vallen. Uiteindelijk voel je je wel machteloos." 

]]>
Fri, 22 Feb 2019 13:55:00 +0100
Twijfels over Doan: ''Hij is niet goed genoeg, dat is gewoon een hype'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215413/twijfels-over-doan-hij-is-niet-goed-genoeg-dat-is-gewoon-een-hype https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215413/twijfels-over-doan-hij-is-niet-goed-genoeg-dat-is-gewoon-een-hype FC Groningen-uitblinker Ritsu Doan zou geen goede vervanger zijn voor Frenkie de Jong bij Ajax, dit denkt Henk Spaan. Volgens de journalist is hij niet goed genoeg.
 
"Die zeker niet. Hij is niet goed genoeg. Dat is gewoon een hype”, aldus Spaan tegenover de NOS. “Calvin Stengs van AZ. Hij heeft veel mogelijkheden. Ik denk ook wel dat hij er meteen kan staan. Zeker als hij nu gewoon alles speelt. Ik zou Stengs wel kopen."
 
Spaan denkt dat er op de Toekomst genoeg talent rondloopt. "Een daarvan is Naci Ünüvar. Maar die moet nog 16 worden. Die is wel heel jong. Technisch is hij misschien nog wel beter dan Frenkie. Maar dat is denk ik te vroeg om De Jong direct te vervangen."

]]>
Fri, 22 Feb 2019 13:10:00 +0100
FC Groningen-fans massaal naar Breda: ''Een recordaantal'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215383/fc-groningen-fans-massaal-naar-breda-een-recordaantal https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215383/fc-groningen-fans-massaal-naar-breda-een-recordaantal FC Groningen gaat zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion op bezoek bij NAC Breda, de hekkensluiter van de Eredivisie. De ploeg van trainer Danny Buijs wordt morgen gesteund door honderden supporters. 

De club wist namelijk maar liefst 455 kaarten te verkopen, terwijl de capaciteit van het uitvak 700 is. "Een recordaantal van 455 supporters gaat morgenavond naar Breda", laat 'Waar Ook Heen' weten via Twitter. 

]]>
Fri, 22 Feb 2019 11:56:00 +0100
'Sparta krijgt fors doorverkooppercentage bij transfer Chabot' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215374/sparta-krijgt-fors-doorverkooppercentage-bij-transfer-chabot https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215374/sparta-krijgt-fors-doorverkooppercentage-bij-transfer-chabot Julian Chabot mag zich in de belangstelling verheugen van Werder Bremen en de drie Italiaanse clubs Atalanta Bergamo, Sampdoria en Genoa. Zijn oude club Sparta houdt de situatie rondom de boomlange centrumverdediger nauwlettend in de gaten. 

"Mocht Jeffrey Chabot na afloop van dit seizoen al weer vertrekken bij FC Groningen, dan zal Sparta daar volop van mee profiteren", verklapt Dennis van Bergen in het Algemeen Dagblad. "De Rotterdamse club heeft aan aanzienlijk doorverkooppercentage bedongen voor de Duitser." 

"Mocht de verdediger komende zomer daadwerkelijk verkassen, dan zal Sparta een fors bedrag tegemoet kunnen zien", vervolgt de verslaggever. "Technisch manager Henk van Stee bedong bij de transferonderhandelingen een aantrekkelijk doorverkooppercentage. De transfer zelf leverde de Rotterdamse club al ruim een miljoen euro op", blikt Van Bergen terug. 

]]>
Fri, 22 Feb 2019 10:45:00 +0100
'Ajax legt Doan in de watten bij duel met Real Madrid' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215340/ajax-legt-doan-in-de-watten-bij-duel-met-real-madrid https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215340/ajax-legt-doan-in-de-watten-bij-duel-met-real-madrid Ajax lijkt warme banden te willen onderhouden met FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan. Het twintigjarige talent werd vorige week in de watten gelegd bij het Champions League-duel met Real Madrid.

Volgens De Telegraaf kreeg Doan samen met SC Heerenveen-verdediger Kik Pierie een 'snuffelstage' in de Johan Cruijff ArenA. "Het tweetal at voorafgaand aan Ajax-Real Madrid in het Okura Hotel, waar de selectie van De Koninklijke verbleef, en werd met kaarten voor de Champions League-kraker in de watten gelegd", schrijft Mike Verweij in de krant.

Doan was echter niet in het stadion te vinden. "Doan, die eerder op uitnodiging van Ajax aandachtig toeschouwer was bij Ajax - Bayern München, zou er op het laatste moment toch voor hebben gekozen het duel in het Okura te bekijken", aldus Verweij.

]]>
Fri, 22 Feb 2019 08:37:50 +0100
Van Dijk: ''Ik moest op de fiets naar training bij FC Groningen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215331/van-dijk-ik-moest-op-de-fiets-naar-training-bij-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215331/van-dijk-ik-moest-op-de-fiets-naar-training-bij-fc-groningen Virgil van Dijk is momenteel één van de meest verdienende verdedigers van de wereld, maar dat was in Nederland heel anders. De verdediger van Liverpool herinnert zich zijn tijd in de jeugd van Willem II en FC Groningen nog heel goed.

"Toen ik naar FC Groningen ging, moest ik op de fiets naar de training", blikt Van Dijk terug in gesprek met de BBC. "Mijn eerste salaris ging op aan rijlessen. Ik was vijftien of zestien toen ik mijn eerste contract tekende. Ik werkte toen als afwasser in een restaurant in Breda. Ik wilde in ieder geval íets verdienen."

Van Dijk herinnert zich dat hij veel moest trainen en weinig vrije tijd had. "Ik trainde op maandag, dinsdag, donderdag, speelde zaterdag een wedstrijd en werkte op woensdag- en zondagavond van zes uur tot middernacht", vervolgt Van Dijk. "Ik werkte omdat ik op zaterdagavond de stad in wilde. Ik verdiende misschien 350 euro per maand, maar ik was er heel blij mee."

De aanvoerder van het Nederlands elftal erkent dat hij destijds blij was met het bescheiden maandloon. "Ik kon naar McDonald's en mijn vrienden trakteren. McDonalds was dé plek in Breda. Er waren op zaterdagavond veel mensen. Ik was daar ook en probeerde een beetje stoer te doen. Toen realiseerde ik me hoe belangrijk geld kan zijn, maar het is niet het allerbelangrijkste", stelt de verdediger, die voor 85 miljoen naar Liverpool vertrok.

]]>
Thu, 21 Feb 2019 22:51:00 +0100
FC Groningen-fans krijgen verbod: ''Ze plasten tegen mijn voordeur'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215328/fc-groningen-fans-krijgen-verbod-ze-plasten-tegen-mijn-voordeur https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215328/fc-groningen-fans-krijgen-verbod-ze-plasten-tegen-mijn-voordeur Waar FC Groningen-supporters eerder in een mars naar het Heerenveen-stadion mochten lopen, is dat dit jaar niet het geval. Dat heeft de gemeente Heerenveen besloten, wat tot blijdschap heeft geleid bij de Heerenveen-fans in die wijk.

"Er zaten zelfs lui tussen die tegen m'n voordeur plasten. Ik kan moeilijk als een politieagent naar buiten stormen en met een knuppel slaan. Ik moest het altijd maar tolereren en de gemeente ruimt het ook niet op", stelt Reinhard in gesprek met RTV Noord.

Karin woonde ook in de wijk, waar de mars langs ging. "Het kwam op mij zeer intimiderend over. (…) Er werden blikjes in de tuin gegooid, er worden stickers op auto's en huizen geplakt en het verkeer bij de rotonde moest zelfs keren omdat supporters iedereen ophielden. Het gaat allemaal niet op een manier waarvan je denkt: dit is leuk en vrolijk."

De politie zou onvoldoende ingrijpen en dus is zij blij met het verbod op de zogeten corteo. "In kleinere groepen zijn supporters beter beheersbaar voor politie en stewards. En daar voel je je als omwonende een stuk prettiger bij", aldus Karin.

]]>
Thu, 21 Feb 2019 22:10:54 +0100
Jans blijft mogelijk bij FC Groningen: ''Er zal dan overleg zijn'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/215230/jans-blijft-mogelijk-bij-fc-groningen-er-zal-dan-overleg-zijn https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/215230/jans-blijft-mogelijk-bij-fc-groningen-er-zal-dan-overleg-zijn Ron Jans stopt als technisch manager van FC Groningen. Mark-Jan Fledderus is in beeld als zijn opvolger en zou per direct de overstap moeten maken. Dat betekent niet in één klap het einde van Jans bij Groningen.

"Mijn intentie is om tot het einde van het seizoen te blijven", zegt Jans in gesprek met De Telegraaf. "Maar bij een nieuw ontstane situatie zal er overleg zijn binnen de club. Mogelijk blijf ik dan tot die tijd aan in een adviserende rol."

Met de komst van algemeen directeur Wouter Gudde (34) en de mogelijke aanstelling van Fledderus (36) is FC Groningen bezig met een verjongingskuur. "Ze gaan zo de toekomst in met talentvolle en ambitieuze dertigers", schrijft Robin Jongmans. "Een jonge en gedreven directie (naast commercieel directeur Robbert Klaver) moet Groningen een volgende boost geven."

"De ervaring binnen de club wordt gewaarborgd in de nieuw te vormen rvc, waarvan Erik Mulder, die vijftien jaar financieel directeur was bij de club, de voorzitter moet worden", vervolgt hij. "Ook komt er een ervaren lid technische zaken binnen het controleorgaan."

 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 17:28:00 +0100
De Jonge blikt terug: ''Ze zijn niet daadwerkelijk bedreigd'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/215231/de-jonge-blikt-terug-ze-zijn-niet-daadwerkelijk-bedreigd https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/215231/de-jonge-blikt-terug-ze-zijn-niet-daadwerkelijk-bedreigd FC Groningen komt op 14 april naar het Abe Lenstra Stadion , maar fans van de bezoekers mogen niet in een 'corteo' van P8 naar het Abe Lenstra Stadion lopen. John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, betreurt het besluit. 

"Voor zover ik weet hebben supporters zich toen (vorig jaar, red.) niet misdragen", legt hij uit op de website van RTV Noord. "Omwonenden die geklaagd hebben, hebben zich bedreigd gevoeld. Maar ze zijn niet daadwerkelijk bedreigd. Aan de andere kant zagen wij tijdens de corteo ook veel buurtbewoners die er juist van genoten het het hele schouwspel filmden met hun telefoons", blikt De Jonge terug.

"Het is een beetje dubbel", erkent hij. "En we moeten wel door die wijk heen. Je kunt niet op een andere manier bij het stadion komen", weet De Jonge, die hoopt dat de fans zich netjes zullen gedragen. "Laten we het spektakel dan maar bewaren voor in het stadion, want een verplichte buscombi is het laatste waarop we zitten te wachten. Dan ben je terug bij af", besluit De Jonge realistisch. 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 16:31:00 +0100
Sefer verlaat FC Groningen transfervrij en tekent in RoemeniĆ« https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/215233/sefer-verlaat-fc-groningen-transfervrij-en-tekent-in-roemenie https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/215233/sefer-verlaat-fc-groningen-transfervrij-en-tekent-in-roemenie Antonio Sefer is niet langer speler van FC Groningen. De achttienjarige middenvelder heeft een contract getekend bij Rapid Boekarest, zo meldt de Roemeense club op de officiële website.

Sefer vertrekt transfervrij bij FC Groningen, waar hij dit seizoen bij Jong FC Groningen actief was. In de zomer van 2017 kwam de Roemeen transfervrij naar de Trots van het Noorden, waar hij begon bij FC Groningen onder 19.

Sefer speelde dit seizoen zes competitiewedstrijden voor Jong FC Groningen, waarin hij eenmaal wist te scoren. "Ik ben heel erg blij met Rapid, ik wilde hier al heel lang heen", vertelt Sefer. "Ik heb een goede band met de technische staf van deze club en wil hier geschiedenis schrijven.

]]>
Thu, 21 Feb 2019 15:23:00 +0100
Mulder bevestigt interesse: ''Zorgvuldigheid boven snelheid'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215227/mulder-bevestigt-interesse-zorgvuldigheid-boven-snelheid https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215227/mulder-bevestigt-interesse-zorgvuldigheid-boven-snelheid FC Groningen ziet in Mark-Jan Fledderus de nieuwe technisch directeur. De oud-speler van de noordelingen is in beeld om Ron Jans na dit seizoen op te volgen.

"Mark-Jan Fledderus is kandidaat. We zijn met hem in gesprek", bevestigt Erik Mulder, voorzitter van de selectiecommissie van FC Groningen, in gesprek met TC Tubantia. Het cluborgaan droeg eerder Wouter Gudde voor als algemeen directeur en is nu op zoek naar een technisch directeur.

Mulder wil niet aangeven of Fledderus de enige kandidaat is. "Tijdens de procedure laat ik me daar niet over uit", aldus Mulder, die ook niet kwijt wil wanneer FC Groningen de zoektocht wil afronden. "Zorgvuldigheid gaat boven snelheid."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 14:19:00 +0100
''Lijkt onwaarschijnlijk dat FC Groningen in degradatiesores beland'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215221/lijkt-onwaarschijnlijk-dat-fc-groningen-in-degradatiesores-beland https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215221/lijkt-onwaarschijnlijk-dat-fc-groningen-in-degradatiesores-beland FC Groningen maakt na de winterstop veel indruk. De noordelingen zijn opgeklommen naar de negende plaats op de ranglijst, maar de voorsprong op nummer zestien FC Emmen bedraagt slechts drie punten.

"Als de ranglijst over kalenderjaar 2019 bepalend was, dan zou FC Groningen nu titelkandidaat zijn in de Eredivisie", schrijft Dennis van Bergen in het Algemeen Dagblad. "Dat zegt wat over de metamorfose die is doorgemaakt in het noorden."

"De zo zwak begonnen ploeg van trainer Danny Buijs heeft zich in de winterstop knap versterkt, met het binnenhengelen van Paul Gladon, Mo El Hankouri, Ko Itakura, Kaj Sierhuis, Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns", vervolgt Van Bergen, die zich daarom geen zorgen maakt. "Het lijkt onwaarschijnlijk dat de groen-witten nu nog in degradatiesores belanden. Zeker niet als zaterdag wordt gewonnen bij NAC."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 13:12:00 +0100
''FC Groningen-fans liepen toen over het erf van omwonenden'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/215213/fc-groningen-fans-liepen-toen-over-het-erf-van-omwonenden https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/215213/fc-groningen-fans-liepen-toen-over-het-erf-van-omwonenden FC Groningen gaat op 14 april op bezoek bij SC Heerenveen, maar Groningen-fans mogen niet in een 'corteo' van P8 naar het Abe Lenstra Stadion lopen. De gemeente Heerenveen neemt dat besluit vanwege klachten van omwonenden. 

"Dat we de corteo verbieden heeft te maken met het provocerende karakter. Supporters liepen toen dwars over het erf van omwonenden en ook in het verleden heeft het al eens problemen opgeleverd", reageert een woordvoerder van de gemeente Heerenveen op de website van RTV Noord

"Het liefst hadden we de corteo van vorig jaar ook verboden. Als het misgaat in zulke grote groepen, is het heel lastig om in te grijpen", besluit de zegsman. FC Groningen wordt in Heerenveen gesteund door 1200 supporters en dat betekent dat het uitvak bomvol zit tijdens de Derby van het Noorden.

]]>
Thu, 21 Feb 2019 12:05:45 +0100
Koeman als bondscoach aan de slag in Midden-Oosten https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215184/koeman-als-bondscoach-aan-de-slag-in-midden-oosten https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215184/koeman-als-bondscoach-aan-de-slag-in-midden-oosten Oman heeft in Erwin Koeman de nieuwe bondscoach gevonden. De voormalig speler van FC Groningen gaat landgenoot Pim Verbeek daar opvolgen.

Koeman tekende op woensdag een tweejarig contract in het Midden-Oosten. Nadat hij tussen 2008 en 2010 de voorman was van Hongarije is deze klus zijn tweede als bondscoach. Aan het begin van het seizoen fungeerde de 57-jarige oefenmeester nog als interim-trainer bij Fenerbahçe. Rond december moest hij plaatsmaken voor Ersun Yanal.

Koeman speelde in drie periodes bij FC Groningen. In totaal kwam de zoon van Martin Koeman tot 210 wedstrijden in het groen-witte shirt. Als trainer was Koeman niet werkzaam bij de Trots van het Noorden.

]]>
Thu, 21 Feb 2019 11:09:00 +0100
Geen 'corteo' in Heerenveen: ''Wij willen de buurt in bescherming nemen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/215155/geen-corteo-in-heerenveen-wij-willen-de-buurt-in-bescherming-nemen https://www.fcgfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/215155/geen-corteo-in-heerenveen-wij-willen-de-buurt-in-bescherming-nemen FC Groningen-fans mogen in april geen zogenoemde 'corteo' meer lopen in Heerenveen. Vooral de bewoners zien nog zo'n imposante mars niet niet zitten.

Vorig jaar liepen ongeveer 300 meegereisde supporters een mars. Met het het vele gezang en het afsteken van vuurwerk, viel dat niet in goede aarde bij alle omwonenden. "Wij willen de buurt in bescherming nemen", zegt Geralien Knopert van SC Heerenveen tegen Leeuwarder Courant.

"Het verbod voor de wedstrijd in april is bekend bij de Groningers", zegt Knopert. "Als het nu uit de hand loopt, is dit de laatste keer dat hun supporters via P8 naar het stadion mogen. Dan betekent dat het einde van het vrije regime, zoals dat heet. Dat heeft de burgemeester van Heerenveen ook aangegeven."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 09:35:00 +0100
Fledderus had iets uit te leggen: ''Heel vervelend'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215149/fledderus-had-iets-uit-te-leggen-heel-vervelend https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215149/fledderus-had-iets-uit-te-leggen-heel-vervelend Mark-Jan Fledderus had in alle rust willen beslissen of hij technisch directeur bij FC Groningen zou gaan worden. Het was niet de bedoeling dat de gesprekken uit zouden lekken. 

"Ik had hier wel wat uit te leggen. Heel vervelend", vertelt hij TC Tubantia. "Het wordt er nu niet makkelijker op. Ik kan er niet meer in stilte over nadenken, door dit nieuws is er veel onrust ontstaan bij beide clubs. Ik moet nu snel met een antwoord komen, maar de focus ligt nu eerst op de wedstrijd tegen VVV. Na een weekeinde van bezinning zal ik laten weten wat mijn beslissing is geworden."

Fledderus bevestigt in gesprek te zijn, maar zegt nog keuze gemaakt te hebben. Wellicht duwt zijn vrouw hem richting het hoge noorden. "Haar familie woont daar, mijn vrienden ook. Er zitten ook veel positieve dingen aan FC Groningen. Ik vind het zeer moeilijk."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 08:19:00 +0100
Twijfels over Fledderus: ''Voorkeur lag bij iemand met meer ervaring'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215138/twijfels-over-fledderus-voorkeur-lag-bij-iemand-met-meer-ervaring https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215138/twijfels-over-fledderus-voorkeur-lag-bij-iemand-met-meer-ervaring Bij FC Groningen moet voormalig FC Groningen-speler Mark-Jan Fledderus de opvolger worden van Ron Jans. Supportersvereniging FC Groningen-voorzitter John de Jonge weet niet of de FC daar veel beter mee wordt. 

"Je neemt een risico", vertelt De Jonge aan RTV Noord. "Het grootste kritiekpunt op Ron Jans was dat hij geen ervaring en netwerk had. Het is natuurlijk een feit dat Fledderus ook geen schat aan ervaring heeft. Hij is nu ongeveer een jaar bezig in deze functie. Onze voorkeur had gelegen bij een meer ervaren technisch directeur. Door deze aanstelling is eigenlijk de hele kern van de club nu onervaren."

De Jonge schrijft de huidig technisch directeur van Heracles Almelo zeker nog niet af en wil hem een kans gunnen bij de 'Trots van het Noorden. "Ik ken zijn handelswijze nog niet en ik hoop natuurlijk dat het goed gaat uitpakken, maar dat de club een risico neemt dat lijkt me duidelijk", aldus De Jonge.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 22:00:01 +0100