Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans ''Tegen FC Groningen moeten we weer laten zien wat we kunnen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184773/tegen-fc-groningen-moeten-we-weer-laten-zien-wat-we-kunnen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184773/tegen-fc-groningen-moeten-we-weer-laten-zien-wat-we-kunnen FC Groningen moet zaterdag (18:30 uur) op bezoek bij De Graafschap en hoopt dan van de nul punten af te komen, maar De Graafschap wil absoluut de punten in eigen huis houden. De promovendus verloor namelijk afgelopen zaterdag met 3-0 bij NAC Breda en wil op een volle De Vijverberg wat goedmaken, zo laat aanvaller Jordy Thomassen weten.

"Voor de wedstrijd tegen FC Groningen moeten we werk maken van hoe we opgesteld staan. Tegen Groningen moeten we weer laten zien wat we kunnen”, vertelde Thomassen op de website van De Graafschap. Thomassen, die afgelopen weekeinde officieel debuteerde voor De Graafschap en ook zijn debuut in de Eredivisie maakte, vond de nederlaag van De Graafschap tegen NAC wel onnodig.

"We hebben niet veel kansen weggegeven, maar we kregen goals tegen omdat we slordig waren bij het verdedigen. Dit is desondanks een goede leer voor ons. We kunnen verliezen, maar dan gaat het erom hoe we daarmee omgaan. Gelukkig kunnen we ons snel al revancheren in een thuiswedstrijd", vervolgde Thomassen, die denkt dat een sfeervolle De Vijverberg De Graafschap kan helpen tegen FC Groningen.

"Een volle Vijverberg is als twaalfde man echt een extra motivatie. In de eerste divisie waren de stadions niet vol en voelde ik nooit kippenvel, maar bij De Graafschap heb ik dat wel. Ik kreeg als eerste keer in mijn loopbaan echt kippenvel toen ik in de play-offs voor het eerst kwam kijken bij de club. Vorige week brachten de supporters ook echt iets teweeg. Dat was echt niet normaal”, aldus de spits, die vorig seizoen nog voor Helmond Sport speelde.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 21:31:00 +0200
FC Groningen kan geen spelers halen: ''Het potje is leeg'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184734/fc-groningen-kan-geen-spelers-halen-het-potje-is-leeg https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184734/fc-groningen-kan-geen-spelers-halen-het-potje-is-leeg FC Groningen is momenteel niet bezig op de transfermarkt, zo heeft technisch manager Ron Jans laten weten. Volgens Jans is er geen budget voor nieuwe spelers.

"Het potje is leeg, we kunnen alleen wat doen als er nog iemand vertrekt", vertelt Jans tegen Voetbal International. FC Groningen gaf een groot deel van het budget al uit aan het definitief vastleggen van de huurlingen Ritsu Doan en Deyovaisio Zeefuik.

De spelers die wel naar Groningen kwamen, begonnen nog niet in de basis. "Mateo Cassierra is helaas geblesseerd. Julian Chabot gaat voor ons nog heel belangrijk worden, daarvan ben ik overtuigd, maar achterin ligt nu onze achilleshiel niet. Van Ahmad Moreira hadden we niet verwacht dat hij er meteen zou staan”, zegt Jans daarover. "Zo hebben alle spelers hun eigen verhaal. Selecties veranderen zo snel tegenwoordig, maar bij ons is weinig veranderd. Dat zou juist iets positiefs moeten zijn”, vervolgt Jans, die ook weet dat FC Groningen nog niet draait.

“hadden we tegen Willem II volgens de statistieken moeten winnen. Sommige spelers, zeker voorin, kunnen veel beter. Aan Danny (Buijs, red.) ligt het niet, die is zo gedreven. We moeten deze start ombuigen door hard te blijven werken en bijeen te blijven”, aldus Jans. De eerste twee competitieduels tegen Vitesse (5-1) en Willem II (0-1) gingen verloren. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 18:23:00 +0200
Lovende woorden voor Van Dijk: ''Hij is die transfersom op z'n minst waard'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184723/lovende-woorden-voor-van-dijk-hij-is-die-transfersom-op-zn-minst-waard https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184723/lovende-woorden-voor-van-dijk-hij-is-die-transfersom-op-zn-minst-waard Liverpool betaalde afgelopen winter 84,5 miljoen euro voor Virgil van Dijk en manager Jürgen Klopp van de Engelse grootmacht is maar al te blij met de diensten van de voormalig FC Groningen-verdediger.

Sommige dingen hebben gewoon een specifieke prijs. Kwaliteit kost tegenwoordig gewoon veel geld. En dat hebben wij besloten te betalen, je hoort niemand meer over de prijs van Van Dijk", begint de oefenmeester op de persconferentie van FOX Sports. "Hij is een speler op deze markt en hij is die transfersom op z'n minst waard."

Wat er in de toekomst met de Nederlands-international gaat gebeuren, weet ook Klopp niet. "Natuurlijk weten we niet wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar dat is voor ons ook totaal niet belangrijk", vervolgt de Duitser. "Hij vindt het geweldig om hier te spelen en dat is voor mij het belangrijkste."

 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 17:16:37 +0200
Nijland: ''Het helpt de ploeg in de jacht naar de eerste punten van het seizoen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184681/nijland-het-helpt-de-ploeg-in-de-jacht-naar-de-eerste-punten-van-het-seizoen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184681/nijland-het-helpt-de-ploeg-in-de-jacht-naar-de-eerste-punten-van-het-seizoen FC Groningen heeft tot nu toe een teleurstellende seizoenstart en dat is ook algemeen directeur Hans Nijland natuurlijk opgevallen. De algemeen directeur hoopt snel verandering te zien op veld, te beginnen komende zaterdag tegen De Graafschap.

"Zaterdagavond spelen we om 18.30 uur in Doetinchem tegen De Graafschap. We weten dat we wederom gesteund worden door een grote groep meereizende supporters. Het gastenvak op de Vijverberg zal vol zitten en die ondersteuning doet ons goed en helpt de ploeg in de jacht op de eerste punten van het seizoen", begint Nijland hoopvol op de officiële website van de Groningers.

Bij de algemeen directeur is het natuurlijk ook niet onopgemerkt gebleven dat de resultaten uitblijven. Al vond Nijland het al beter dan tegen Vitesse. "Ons eerste optreden voor eigen publiek is afgelopen vrijdag op een grote teleurstelling uitgelopen. We wilden ons in eigen stadion uiteraard heel graag revancheren voor het verlies op de openingsdag tegen Vitesse. Dat was in het veld te zien, want aan goede wil en de bereidheid om tot een positief resultaat te komen, was er tegen Willem II geen gebrek. De 0-1 nederlaag kwam dan ook hard aan. Het is duidelijk dat we een moeizame start van het nieuwe seizoen kennen."


 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 15:16:42 +0200
Van Weert: ''Het lijkt helemaal nergens op, maar volgens mij is dat met elke trainer'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184657/van-weert-het-lijkt-helemaal-nergens-op-maar-volgens-mij-is-dat-met-elke-trainer https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184657/van-weert-het-lijkt-helemaal-nergens-op-maar-volgens-mij-is-dat-met-elke-trainer FC Groningen verloor afgelopen vrijdag met 1-0 van Willem II en de eerste competitiewedstrijd werd ook verloren door de Groningers, met 5-1 van Vitesse. Toch denkt Tom van Weert nog steeds dat de doelstellingen gehaald kunnen worden.

"Het is slecht, het moet echt snel beter", begint de FC Groningen-spits. Volgens Van Weert zijn de doelstellingen duidelijk en kan dat volgens hem nog steeds. De verwachtingen moesten omhoog en ook het stadion moest voller. "Het lijkt echt helemaal nergens op, maar volgens mij is dat met elke trainer", zegt hij lachend.

Volgens Van Weert begint elke trainer met goede verwachtingen. "Een trainer zal nooit zeggen dat hij met elf man voor de goal zal gaan hangen en de pot dicht gaat gooien en we gaan slecht voetbal spelen. Ze maken er altijd een mooi verhaal van. Supporters willen namelijk mooi en aantrekkelijk voetbal in het stadion", aldus de aanvaller voor de camera's van Veronica Inside.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 13:26:00 +0200
KNVB wijst scheidsrechter aan voor duel in Doetinchem https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184644/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-duel-in-doetinchem https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184644/knvb-wijst-scheidsrechter-aan-voor-duel-in-doetinchem FC Groningen speelt komende zaterdag om 18:30 haar uitwedstrijd tegen De Graafschap. Inmiddels heeft de KNVB laten weten dat Christiaan Bax aan is gesteld als scheidsrechter voor dit duel.

Bax zal in Doetinchem worden ondersteund door Jansen en Kleinjan. Oostrom zal in De Vijverberg fungeren als vierde official.

Afgelopen speelronde is er veel te doen geweest over de VAR. Voor het de wedstrijd van FC Groningen is Blom aangewezen als Video Assistent Referee en dient Gerrets als zijn assistent.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 12:33:00 +0200
Teleurgestelde Jans: ''Dat met die lege stoeltjes zijn we nou wel gewend'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184625/teleurgestelde-jans-dat-met-die-lege-stoeltjes-zijn-we-nou-wel-gewend https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184625/teleurgestelde-jans-dat-met-die-lege-stoeltjes-zijn-we-nou-wel-gewend FC Groningen is het seizoen zeer teleurstellend van start gegaan. Na twee speelronden is men de hekkensluiter en dat staat haaks op waar er in de voorbereiding zo naartoe gestreefd werd: aantrekkelijk spelen en vooruit voetballen.

Ron Jans is teleurgesteld over de gang van zaken. ''De start is natuurlijk het tegenovergestelde van wat we van plan waren. We willen graag vooruit voetballen. We willen graag druk zetten, maar de eerste twee wedstrijden is er nog niet uitgekomen wat we willen.''

Dennis Schouten confronteert Jans met het oplopende aantal lege stoeltjes in het stadion. ''De eerste wedstrijd op de vrijdagavond in de vakantie viel dat nog niet eens zo tegen. Maar met die stoeltjes dat zijn we nou wel gewend'', zegt de technisch manager tegenover de camera's van Veronica Inside. 

Toch lijken veranderingen in de selectie voorlopig nog te zijn uitgesloten. ''Als jij een portemonnee hebt waar geen geld in zit dan ga je nu geen spelers halen. Dan zal er eerst iets moeten vertrekken voordat we wat kunnen doen.''

]]>
Tue, 21 Aug 2018 11:30:00 +0200
VIDEO | Hateboer volleert Atalanta naar koppositie Serie A https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184616/video-hateboer-volleert-atalanta-naar-koppositie-serie-a https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184616/video-hateboer-volleert-atalanta-naar-koppositie-serie-a Oud-rechtsback van FC Groningen Hans Hateboer is in zijn eerste wedstrijd van het seizoen direct tot scoren gekomen. Atalanta Bergamo versloeg Frosinone gisteren met liefst 4-0. Hateboer volleerde zijn ploeg naar de 2-0.

Ondanks zijn mooie doelpunt was de man van de wedstrijd zonder twijfel Alejandro Gomez. De aanvaller was bij alle vier(!) de doelpunten betrokken. Hij maakte het eerste en het laatste doelpunt. Bij de derde en vierde goal fungeerde hij als aangever.

Na een aantal kapbewegingen gooide Gomez de bal met zijn linkerbeen het zestienmetergebied in. De directe tegenstander van Hateboer verloor de back uit het oog. Vervolgens Ging onder de bal door bij een kopduel, waarna Hateboer knap met de binnenkant van zijn voek raak volleerde.

Dit doelpunt zorgt ervoor dat Atalanta momenteel de koppositie in de Serie A bekleed. Daar moet wel bij gezegd worden dat Genoa, Fiorentina, AC Milan en Sampdoria nog in actie moeten komen.

]]>
Tue, 21 Aug 2018 10:40:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Jong FC Groningen verliest oefenduel van beloften FC Utrecht https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184436/video-samenvatting-jong-fc-groningen-verliest-oefenduel-van-beloften-fc-utrecht https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184436/video-samenvatting-jong-fc-groningen-verliest-oefenduel-van-beloften-fc-utrecht Jong FC Groningen heeft maandagmiddag de oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht niet weten te winnen. De beloften verloor met 0-2 van de bezoekende Domstedelingen.

Na een klein halfuur spelen kwam FC Utrecht op voorsprong in Norg. Een voorzet van Joosten werd binnengeschoten door Boussaid. Vlak na rust verdubbelde FC Utrecht de score. Nieuwkomer Oussama Tannane schoot de bal vanaf rechts achter Kevin Begois.

FC Groningen kreeg in de slotfase nog wel enkele kansen. Onder meer voor Absalem en Freriks. Beiden kregen de bal echter niet in de goal.

Opstelling Jong FC Groningen: Kevin Begois; Tapmahoe Sopacua, Jeff Chabot, Lars Kramer, Tim Handwerker (72. Luuk Handwerker); Uriel Antuna, Jesper Drost, Ludovit Reis (72. Daniel Bouman); Amir Absalem (72. Thijs Dallinga), Michael Breij (45. Ahmad Mendes Moreira), Tim Freriks.
 
Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel, Ruben Hoogenhout, Timo Letschert, Christopher Mamengi (60. Junior van der Velden); Othmane Boussaid, Odysseus Velanas (60. Rick Mulder), Patrick Joosten; Cyriel Dessers (74. Mehdi Lehaire), Simon Makienok, Oussama Tannane (69. Nick Venema).

]]>
Tue, 21 Aug 2018 09:27:00 +0200
Medelijden met Buijs: ''En als er nou maar een beetje perspectief was...'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184582/medelijden-met-buijs-en-als-er-nou-maar-een-beetje-perspectief-was https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184582/medelijden-met-buijs-en-als-er-nou-maar-een-beetje-perspectief-was FC Groningen ging afgelopen weekend opnieuw onderuit, nu in het thuisduel met Willem II. Een beroerde start voor de Groningers.

William Pomp, journalist van het Dagblad van het Noordenvoelt mee met trainer Danny Buijs. ''Ik heb een beetje te doen met Danny Buijs. Hij had zich zijn start als debuterend oefenmeester natuurlijk totaal anders voorgesteld. En als er nou maar een beetje perspectief was...''

''Ik kan me goed voorstellen dat hij geen idee heeft waar hij moet beginnen. Het rammelt aan vele kanten. Dat idee van hoog druk zetten kan hij het beste maar even parkeren. Terug naar de basis lijkt me het juiste advies. Compact spelen, zorgen voor een degelijke opbouw en vooral niet te moeilijk doen. Alles voor het resultaat.''

Toch is er wel een verklaring. ''Ook ik had niet verwacht dat FC Groningen zo slecht aan het karwei zou beginnen. Anderzijds, de selectie is eerder verzwakt dan versterkt ten opzichte van vorig seizoen. Het gemis van Juninho Bacuna laat zich gelden en van de aankopen hebben we nog niets gezien. Dus ja, wat wil je?'', besluit hij realistisch. 

]]>
Tue, 21 Aug 2018 08:01:00 +0200
''Hij heeft mij erg geholpen, maar van FC Groningen is niet veel terechtgekomen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184416/hij-heeft-mij-erg-geholpen-maar-van-fc-groningen-is-niet-veel-terechtgekomen https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184416/hij-heeft-mij-erg-geholpen-maar-van-fc-groningen-is-niet-veel-terechtgekomen De 27-jarige Everton Pires Tavares is sinds deze zomer profvoetballer. Omonia Aradippou, een club uitkomend op het tweede niveau van Cyprus is de nieuwe club van het voormalig oogappeltje van Danny Buijs, de huidige trainer van FC Groningen.

“Buijs heeft mij heel erg geholpen. Hij gunde het mij zó erg dat ik op een zo hoog mogelijk niveau zou spelen en was er heel erg mee bezig. Ik geloof ook dat hij contact heeft gelegd met Matsinger (de agent op Cyprus, GF.)", begint Tavares in gesprek met Voetbalzone. "Waardoor ik dus met die man in contact ben gekomen."

Ook werd hij in verband gebracht met FC Groningen. "Van FC Groningen is verder niet veel terechtgekomen. Ze zijn een paar keer komen kijken, maar ik was vorig seizoen niet zo goed als de jaren ervoor. Bovendien zit je ook met mijn leeftijd… Maar ik denk dat Danny zelf mij er wel graag bij had willen hebben.”

]]>
Mon, 20 Aug 2018 20:28:00 +0200
Kostic vindt nieuwe club en speelt opnieuw in Bundesliga https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184533/kostic-vindt-nieuwe-club-en-speelt-opnieuw-in-bundesliga https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184533/kostic-vindt-nieuwe-club-en-speelt-opnieuw-in-bundesliga Filip Kostic heeft een een nieuwe club gevonden. De 25-jarige buitenaanvaller speelt komend seizoen bij Eintracht Frankfurt waardoor hij opnieuw uitkomt in De Bundesliga.

Vorig seizoen speelde de Servische aanvaller nog voor HSV dat degradeerde uit de hoogste afdeling van het Duitse voetbal. Eintracht Frankfurt huurt Kostic voor twee jaar van deze club en heeft direct ook een optie tot koop bedongen.

Kostic speelde tusssen 2012 en 2014 voor FC Groningen. Hij kwam in totaal 45 wedstrijden in actie voor de Groningers waarin hij elf keer wist te scoren.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 19:32:00 +0200
''Bij Vogels ging het ook zo snel en bij FC Groningen was het in een dag rond'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184406/bij-vogels-ging-het-ook-zo-snel-en-bij-fc-groningen-was-het-in-een-dag-rond https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184406/bij-vogels-ging-het-ook-zo-snel-en-bij-fc-groningen-was-het-in-een-dag-rond Berry Powel heeft een nieuwe club gevonden. De voormalig speler van FC Groningen heeft een eenjarig contract getekend bij DVS'33, dat uitkomt in de Derde Divisie. Zaterdag maakte de spits zijn debuut.

"Ik kwam TC-lid Jan van den Berg tegen, hij was mijn trainer in mijn laatste jaar bij Roda'46 Leusden, voor ik naar het betaald voetbal ging. Trainer Bert van Hunenstijn kwam er ook bij. Hij belde mij dinsdag op en 's avonds was het geregeld. Ik heb vaker met dit bijltje gehakt. Bij Vogels ging het ook zo snel en ook bij FC Groningen was het in een dag rond", begint de 38-jarige aanvaller in De Stentor.

Powel heeft in de zomer niet stilgezeten. "Ik heb vier weken met de VVCS getraind en wedstrijden gespeeld tegen Roda JC, Jong Almere City en Antalyaspor. Daarna kon ik meetrainen bij Kozakken Boys."

 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 17:22:00 +0200
Kritiek op Buijs: ''Ik had het idee dat hij niet wist wat hij moest doen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184420/kritiek-op-buijs-ik-had-het-idee-dat-hij-niet-wist-wat-hij-moest-doen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184420/kritiek-op-buijs-ik-had-het-idee-dat-hij-niet-wist-wat-hij-moest-doen Danny Buijs heeft FC Groningen vooralsnog niet aan het winnen gekregen. De eerste twee wedstrijden van het seizoen gingen verloren voor de noorderlingen. Vrijdag was Willem II met 0-1 te sterk in het Hitachi Stadion.

“Als je een opdracht meekrijgt van de trainer en dat lukt niet, dan ben je constant een stap te laat en dan lijkt het alsof er geen inzet is”, aldus FC Groningen-watcher Stefan Bleeker bij RTV Noord. “Ik vroeg hem vooraf wat er in de dagen en uren door zijn hoofd gaat. Hij vertelde dat hij alle mogelijke wedstrijdscenario's afspeelt en daarop probeert in te spelen. Toch had ik idee dat hij niet wist wat hij moest doen."

Volgens Bleeker heeft FC Groningen behoefte aan een ander type spits. “Na de 0-1 speelden ze alleen maar lange ballen. Maar met Tom van Weert heb je een spits voorin die ieder duel verloor en die die ballen niet vast kan houden.”

]]>
Mon, 20 Aug 2018 16:41:00 +0200
''Iedereen had het na een kwartier al over iets anders dan de wedstrijd'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184418/iedereen-had-het-na-een-kwartier-al-over-iets-anders-dan-de-wedstrijd https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184418/iedereen-had-het-na-een-kwartier-al-over-iets-anders-dan-de-wedstrijd FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Na de tweede speelronde van het seizoen staan de noorderlingen onderaan in de Eredivisie. Het spel was opnieuw niet sprankelend.

"Het begon wel redelijk, maar dat was snel over. Mijn verwachtingen vooraf waren hooggespannen, maar dat kwam helemaal niet uit. Ik verwachtte veel strijd, en wilde de aanvalspatronen zien", aldus analist van RTV Noord Jan Veenhof. "Als ik de term 'erop klappen' hoor, dan verwacht ik felle duels, met eventueel een overtreding hier en daar. Daarvan was geen sprake. Ik had echt het idee dat iedereen op de tribune het na een kwartier over iets anders dan de wedstrijd had."

Veenhof heeft nog een tip voor Buijs. "Voor deze manier van voetballen, met opkomende backs, heb je een stabieler middenveld nodig. Zet Van de Looi en Reis daar neer, die hebben het vorig seizoen ook bewezen. Verder zou ik zelf ook niet te veel wisselen, dus in die zin was ik wel blij met de opmerking van Buijs."

]]>
Mon, 20 Aug 2018 15:04:00 +0200
'Voormalig FC Groningen-aanvaller keert mogelijk snel terug in Bundesliga' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184415/voormalig-fc-groningen-aanvaller-keert-mogelijk-snel-terug-in-bundesliga https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/184415/voormalig-fc-groningen-aanvaller-keert-mogelijk-snel-terug-in-bundesliga Filip Kostic staat nog altijd onder contract bij Hamburger SV. De gedegradeerde club neemt mogelijk snel afscheid van de voormalig speler van FC Groningen.

Kostic vertrekt in de laatste dagen van de transfermarkt mogelijk naar Eintracht Frankfurt, zo meldt Hamburger Morgenpost maandag. De 25-jarige buitenspeler moet naar verluidt tien miljoen euro kosten. Twee jaar geleden betaalde Hamburger SV nog veertien miljoen euro aan VfB Stuttgart.

De international van Servië speelde van 2012 tot 2014 voor FC Groningen. In 39 wedstrijden in de Eredivisie scoorde hij negen doelpunten. De noorderlingen kregen uiteindelijk zes miljoen euro voor Kostic.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 14:17:23 +0200
Matchday: FC Groningen oefent met nieuwelingen tegen FC Utrecht https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184392/matchday-fc-groningen-oefent-met-nieuwelingen-tegen-fc-utrecht https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184392/matchday-fc-groningen-oefent-met-nieuwelingen-tegen-fc-utrecht FC Groningen speelt vanmiddag om 14.00 uur een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Norg. Spelers krijgen de kans om zich te laten zien aan hoofdtrainer Danny Buijs.

Tim Handwerker, die vorige week werd gepresenteerd bij FC Groningen begint in de basis. Ook Julian Chabot, die overkwam van Sparta Rotterdam krijgt de kans om zich te bewijzen. FC Groningen verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen.

Opstelling FC Groningen: Begois, Reis, Absalem, Chabot, Handwerker, Freriks, Breij, Kramer, Drost, Antuna, Sopacua.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 13:14:00 +0200
Maduro herenigt met Van de Looi bij Jong Oranje: ''We kunnen elkaar goed aanvullen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184371/maduro-herenigt-met-van-de-looi-bij-jong-oranje-we-kunnen-elkaar-goed-aanvullen https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184371/maduro-herenigt-met-van-de-looi-bij-jong-oranje-we-kunnen-elkaar-goed-aanvullen Hedwiges Maduro is gestopt met voetballen, maar hij kan de voetballerij nog niet achter zich laten. De oud-middenvelder is toegevoegd aan de technische staf van Jong Oranje. 

OnsOranje meldt dat Maduro een eenjarig contract heeft getekend, tot na het EK van 2019 in Italië. De oud-international gaat bij de belofteploeg van het Nederlands elftal als tweede assistent aan de slag van Erwin van de Looi. De twee kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij FC Groningen.

Hij is blij met de kans die hij krijgt. ''Ik kijk ernaar uit om deze stap te maken. Ik moet nog veel leren en dat wil ik ook. Als voetballer had ik al veel voetbaldiscussies met Erwin en ik denk dat we elkaar kunnen aanvullen. Het is wel duidelijk dat hij een goede voetbalvisie heeft en een goede coach is.''

 

]]>
Mon, 20 Aug 2018 12:19:21 +0200
FC Groningen ondersteunt goed doel: ''Het budget wordt verhoogd'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184338/fc-groningen-ondersteunt-goed-doel-het-budget-wordt-verhoogd https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184338/fc-groningen-ondersteunt-goed-doel-het-budget-wordt-verhoogd FC Groningen gaat de John Schokker Foundation helpen om jonge sporters uit Groningen te ondersteunen. De partijen tekenen vandaag een overeenkomst over de samenwerking. 

Dagblad van het Noorden meldt dat de Trots van het Noorden zich gaat inzetten door mee te werken aan activiteiten van de organisatie. ''Met het geld, dat zo wordt bijeengebracht, kan het budget voor het helpen van de jonge sporters uit de regio worden verhoogd.''

Een voorbeeld van een activiteit is de wedstrijd tussen spelers van oud-FC Groningen en oud-SC Veendam in Hoogezand, die op 22 september zal plaatsen vinden, maar daar blijft het niet bij. ''Op 17 november wordt voor het goede doel in Groningen een groot Benefiet Gala gehouden. Op haar beurt is de Foundation lid geworden van de Hattrick Club van FC Groningen.''

]]>
Mon, 20 Aug 2018 11:38:00 +0200
Kritiek op 'beginnersfouten' Nijland: ''Ondanks zijn verdienste zit zijn tijd erop'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184333/kritiek-op-beginnersfouten-nijland-ondanks-zijn-verdienste-zit-zijn-tijd-erop https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184333/kritiek-op-beginnersfouten-nijland-ondanks-zijn-verdienste-zit-zijn-tijd-erop FC Groningen wil elk seizoen meedoen aan de play-offs voor Europees voetbal, maar dit seizoen heeft de ploeg een valse start door twee nederlagen. Hoewel het nog weinig zegt na twee wedstrijden, staat de ploeg nu zelfs laatste.

Volgens supporter Martin Stahl had FC Groningen Danny Buijs niet aan moeten stellen als nieuwe trainer. ''Bij de start van elk nieuw voetbalseizoen wordt vanaf de burelen van FC Groningen de verwachting uitgesproken dat sowieso het linker rijtje of misschien zelfs Europees voetbal haalbaar moet zijn. Bij dit streven hoort een trainer met veel ervaring in het betaald voetbal en geen beginneling die alles nog moet uitzoeken'', schrijft hij in een ingezonden brief aan het Dagblad van het Noorden.

Volgens hem is Buijs daarom op dit moment niet geschikt voor de Trots van het Noorden. ''Ofschoon Nijland al jaren de lakens uitdeelt, is de aanstelling van Buijs een beginnersfout. Nog een paar van zulke beginnersfouten en de FC vindt zich het volgende seizoen in navolging van FC Twente terug in de eerste divisie. Het wordt tijd dat we Nijland uit zijn koker, waaruit geen enkele inspiratie meer komt, bevrijden en hem de weg naar de uitgang wijzen. Ondanks zijn verdiensten zit zijn tijd erop.''

]]>
Mon, 20 Aug 2018 10:43:00 +0200
Sankoh wil geen functie bij FC Groningen: ''Hij kan de jeugdteams laten schieten'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184314/sankoh-wil-geen-functie-bij-fc-groningen-hij-kan-de-jeugdteams-laten-schieten https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184314/sankoh-wil-geen-functie-bij-fc-groningen-hij-kan-de-jeugdteams-laten-schieten Het leek er dit seizoen op dat Gibril Sankoh moest stoppen met voetballen bij de amateurs van ACV, omdat hij als assistent-jeugdtrainer niet beschikbaar zou zijn op zaterdag. Dit gaat echter niet meer door. 

Dagblad van het Noorden meldt namelijk dat de oud-profvoetballer niet wilde stoppen met voetballen. Hij zou dus assistent-trainer worden bij de trots van het noorden, maar ''na gesprekken met FC Groningen en ACV heeft de oud-prof die beslissing kunnen terugdraaien. FC Groningen heeft hem toestemming gegeven de coaching van jeugdteams op zaterdagmorgen te laten schieten.''

Dit betekent dat de voetballer gewoon zijn wedstrijden kan blijven spelen bij de amateurvereniging. Hij laat zijn trainersambities echter niet helemaal varen, want hij gaat de trainerscursussen TC2 en TC3 volgen op het CIOS in Heerenveen.

]]>
Mon, 20 Aug 2018 09:45:00 +0200
Kritiek op VAR: ''De verdenking van willekeur kan niet worden weggenomen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184300/kritiek-op-var-de-verdenking-van-willekeur-kan-niet-worden-weggenomen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/184300/kritiek-op-var-de-verdenking-van-willekeur-kan-niet-worden-weggenomen De Video Assistent Referee werd met veel trots ingevoerd in de eredivisie, maar het roept op dit moment nog te veel vragen op bij spelers, supporters en de scheidsrechters zelf. 

Dat zegt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Volgens hem is de interpretatie van de scheidsrechter veel te belangrijk bij de VAR. ''Intussen kan de verdenking van willekeur bij al of niet gebruik van videobeelden maar niet worden weggenomen. De inconsequentie van het gebruik van de VAR houdt gelijke tred met het inconsequent fluiten van het keurkorps van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Na twee competitieronden blijft er een wereld te winnen in het nemen van consequente beslissingen door de arbitrage en het volgen van een eenduidige lijn.''

Volgens de journalist is de VAR echt een goed hulpmiddel, maar daar moet je ook goede scheidsrechters voor hebben. Driessen vraagt zich hardop af of die er wel zijn in Nederland. ''Hulp van videobeelden is prima om onkunde af en toe te maskeren, maar als je het niet ziet, houdt alles gewoon op. En omdat daarvan te vaak sprake is, mogen Van Egmond & consorten zich dat aanrekenen.''

Scheidsrechters gaan volgens hem te weinig beslissingen meer nemen, omdat ze liever wachten op een ingreep van de videoarbiter. ''Een verkeerde ontwikkeling. Om zo’n onwenselijk toekomstbeeld voor te zijn, zal de KNVB in eerste instantie betere arbiters moeten opleiden.''

]]>
Mon, 20 Aug 2018 08:29:18 +0200
Te Wierik baalt na verlies: ''Dan heb je gewoon weer een kutweekend'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184257/te-wierik-baalt-na-verlies-dan-heb-je-gewoon-weer-een-kutweekend https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/184257/te-wierik-baalt-na-verlies-dan-heb-je-gewoon-weer-een-kutweekend FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Vrijdagavond werd in eigen huis met 0-1 verloren met Willem II. Mike Te Wierik baalt van de nederlaag.

"Voetballend wou het niet, daarom speelden we in de tweede helft snel de lange bal. Dit moet heel snel beter. Als je thuis verliest van Willem II met 1-0, met alle respect maar ik vind dat je van hun moet winnen, dan doet dat pijn. Dan heb je gewoon weer een kutweekend", begint Te Wierik tegenover RTV Noord.

Te Wierik hoopt komend weekend de eerste drie punten te pakken. "Dit moet wel snel beter, anders hebben we natuurlijk echt een probleem. Zo kan het niet langer", vervolgt Te Wierik. "We moeten echt beter."

]]>
Sun, 19 Aug 2018 19:15:32 +0200
Veldwijk spreekt: ''Daar is van gemaakt dat ik geweigerd heb om in te vallen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184243/veldwijk-spreekt-daar-is-van-gemaakt-dat-ik-geweigerd-heb-om-in-te-vallen https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/184243/veldwijk-spreekt-daar-is-van-gemaakt-dat-ik-geweigerd-heb-om-in-te-vallen Lars Veldwijk heeft zondag teruggeblikt op zijn vertrek bij FC Groningen. Vorig seizoen werd hij uit de selectie gezet bij de noorderlingen nadat hij zou hebben geweigerd om in te vallen.

"Maar ik heb nooit de kans gehad om ook maar een gesprek met zijn tweeën te hebben. Toen ik werd teruggezet naar de beloften, werd dat gedaan door de directie. De trainer was daar niet bij", begint Veldwijk bij de Tafel van Kees.

Toen Veldwijk veertig minuten moest warmlopen vond hij het genoeg. "Het stond nog 0-0, een hele saaie wedstrijd, dus toen dacht ik: de trainer heeft mij niet meer nodig", memoreerde Veldwijk. "Net toen ik naar de bank liep, werd ik geroepen. Ze wilden mij toen net inbrengen, maar hebben toch besloten om iemand anders in te laten vallen. Daar is later van gemaakt dat ik geweigerd heb om in te vallen."

]]>
Sun, 19 Aug 2018 18:02:00 +0200
'Eredivisie begint komend seizoen mogelijk al in juli in plaats van augustus' https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184078/eredivisie-begint-komend-seizoen-mogelijk-al-in-juli-in-plaats-van-augustus https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/184078/eredivisie-begint-komend-seizoen-mogelijk-al-in-juli-in-plaats-van-augustus Mogelijk begint de Eredivisie komend seizoen al in juli in plaats van augustus. De Eredivisie CV overweegt sterk om vanaf komend seizoen eerder aan het nieuwe voetbalseizoen te beginnen. Ook in verband met de voorrondes van de Champions League en Europa League. 

"Het is goed om dit mee te nemen in de discussie over het volgende seizoen nadat we hopelijk in november een nieuwe competitieopzet kunnen presenteren en invoeren", vertelt Eredivisie CV-directeur Jacco Swart aan De Telegraaf.

Eerder werd door enkele clubs al tegen gestemd op het voorstel. "De meerderheid van de clubs zag dat niet zitten vanwege de vakanties en omdat het sluiten van de transferwindow dan nog langer op zich laat wachten", besluit Swart.

]]>
Sat, 18 Aug 2018 17:22:00 +0200