Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans Voormalig Groningen-verdediger kan terugkeren in Nederland https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234747/voormalig-groningen-verdediger-kan-terugkeren-in-nederland https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234747/voormalig-groningen-verdediger-kan-terugkeren-in-nederland Etiënne Reijnen kan zijn carrière eindigen in Nederland. De transfervrije verdediger heeft een aanbieding op zak om zijn voetballoopbaan af te sluiten bij PEC Zwolle, terwijl hij ook in beeld is bij FC Emmen en SC Cambuur, weet De Stentor.

De voormalig Groningen-speler was de laatste jaren actief voor het Israëlische Maccabi Haifa, maar daar werd zijn contract niet verlengd. In Israël was hij het laatste half jaar een basisspeler, daarom is het opvallend dat de verbintenis niet verlengd werd.

PEC Zwolle heeft goede hoop dat Reijnen zijn loopbaan afsluit bij de club waar hij begon. De verdediger doorliep de jeugdopleiding in Zwolle, brak er in 2006 door en vertrok in 2011 naar AZ.

]]>
Thu, 20 Jun 2019 21:38:48 +0200
Bijl spant arbitragezaak aan: ''Er is geen ruimte voor een spelletje'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234716/bijl-spant-arbitragezaak-aan-er-is-geen-ruimte-voor-een-spelletje https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234716/bijl-spant-arbitragezaak-aan-er-is-geen-ruimte-voor-een-spelletje Glenn Bijl heeft een arbitragezaak aangespannen tegenover zijn werkgever FC Emmen. De club wil hem ondanks een gelimiteerde afkoopsom niet laten gaan en dat vindt zijn zaakwaarnemer onbegrijpelijk.

"Ik heb al een paar dagen niets meer van Lubbers gehoord. Vandaag heb ik hem nog een appje gestuurd, maar ik kreeg geen antwoord. Ik heb geen andere keuze dan een arbitragezaak aan te spannen. Ik ben wel geschrokken van hoe ver dit nu is gekomen", begint de belangenbehartiger Mesut Eslik tegenover RTV Noord.

Bij een bod van 355.000 euro zou Bijl mogen vertrekken, maar FC Emmen werkt niet mee. "Ik snap er echt niks van, maar ik heb totaal geen verklaring voor de houding van Lubbers. Ik heb het nog wel gevraagd, maar geen antwoord gekregen. Of dit het spel is? Ik weet het niet, maar met zo'n clausule is er helemaal geen ruimte voor een spelletje. Afspraak is afspraak."

Zaterdag is Bijl er nog niet bij als FC Groningen de eerste training heeft. "Dat is te kort dag. We gaan nu de arbitrage inschakelen. Morgen is het vrijdag. Het zou heel misschien wel haalbaar zijn, maar we moeten er ook nog persoonlijk uitkomen met FC Groningen. Dus dat kost allemaal tijd."

]]>
Thu, 20 Jun 2019 19:32:00 +0200
'Bijl dreigt met arbitragezaak na door FC Emmen afgeslagen bod' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234626/bijl-dreigt-met-arbitragezaak-na-door-fc-emmen-afgeslagen-bod https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234626/bijl-dreigt-met-arbitragezaak-na-door-fc-emmen-afgeslagen-bod Glenn Bijl en zijn management dreigen een arbitragezaak aan te spannen tegen FC Emmen. De club uit Drenthe is niet bereid om de 23-jarige verdediger voor de gelimiteerde transfersom die in het contract van Bijl is afgesproken. 

Dat meldt Het Dagblad van het Noorden. Volgens de regionale krant bevat het contract van Bijl bij FC Emmen een afkoopclausule van 335.000 euro. Deze gelimiteerde transfersom geldt echter alleen voor Eredivisie-clubs met een begroting onder de 20 miljoen euro. 

FC Groningen, dat het bod van 335.000 euro bij FC Emmen op tafel heeft gelegd, voldoet met een begroting van 19 miljoen euro aan deze voorwaarde, maar daar heeft de clubleiding van FC Emmen twijfels bij. De club doet op het moment onderzoek naar de situatie. 

Bijl is het wachten echter zat en heeft zijn werkgever een ultimatum gesteld. De FC Emmen-verdediger eiste dat zijn club vóór donderdag 12.00 uur akkoord ging met FC Groningen, maar deze deadline is inmiddels verstreken. Om deze reden overwegen Bijl en zijn management nu een arbitragezaak aan te spannen. 

 

]]>
Thu, 20 Jun 2019 13:54:00 +0200
Fledderus: ''Sla ik hem op zijn bek of loop ik bang weg?'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234497/fledderus-sla-ik-hem-op-zijn-bek-of-loop-ik-bang-weg https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234497/fledderus-sla-ik-hem-op-zijn-bek-of-loop-ik-bang-weg Ondanks dat Mark-Jan Fledderus nog onervaren is, moet de technisch directeur van FC Groningen ervoor zorgen dat er komend seizoen een goede selectie staat in het Hoge Noorden. Toch hoopt de oud-prof bij zijn visie te blijven. Maar is dat wel zo makkelijk?

"Dat weet ik niet. Dat weet je pas als je echt onder druk komt te staan. Ik zeg altijd: ik weet niet hoe ik reageer als er een inbreker in mijn huis staat. Sla ik hem op zijn bek of loop ik bang weg? Dat kun je pas zeggen als die situatie zich heeft voorgedaan", laat Fledderus weten aan Voetbal International.

"De extreme druk die Danny Buijs het afgelopen jaar hier gevoeld moet hebben, heb ik bij Heracles niet meegemaakt. Danny heeft laten zien dat hij onder enorme druk toch het overzicht kan bewaren en de juiste keuzes kan maken", stelt Fledderus.

"Hij is in de tweede seizoenshelft in de overlevingsmodus gegaan en heeft een kracht in het team gevonden van wat ze goed konden. Danny heeft die kracht optimaal benut en uiteindelijk met het team een knappe prestatie geleverd. Hij is al een goede trainer, maar ik denk dat er bij hem nog heel veel rek in zit", aldus Fledderus.

]]>
Thu, 20 Jun 2019 11:31:00 +0200
FC Groningen-goalie vertrekt naar vierde niveau van Duitsland https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234573/fc-groningen-goalie-vertrekt-naar-vierde-niveau-van-duitsland https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234573/fc-groningen-goalie-vertrekt-naar-vierde-niveau-van-duitsland Jong FC Groningen-doelman Pelle Boevink verlaat de club per direct. De 21-jarige goalie vertrekt naar het Duitse SSV Jeddeloh, dat uitkomt op het vierde niveau van Duitsland.

Boevink speelde sinds 2017 in de jeugdopleiding van FC Groningen, dat hem overnam van FC Twente. Afgelopen seizoen kwam hij tot zestien wedstrijden met Jong FC Groningen in de Derde Divisie.

Tot een debuut in het eerste elftal kwam het nooit voor Boevink, die zijn geluk nu in Duitsland gaat beproeven.

]]>
Thu, 20 Jun 2019 09:49:00 +0200
Lubbers over FC Groningen-bod: ''Gaan wij donderdag op reageren'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234555/lubbers-over-fc-groningen-bod-gaan-wij-donderdag-op-reageren https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234555/lubbers-over-fc-groningen-bod-gaan-wij-donderdag-op-reageren FC Groningen hoopt zich voor komend seizoen te versterken met Glenn Bijl. De middenvelder moet overkomen van FC Emmen, waar op dit moment een bod ligt.

Dit meldt Voetbal International. "Groningen heeft een bod uitgebracht op Bijl, daar gaan wij donderdag op reageren", reageert voorzitter Ronald Lubbers bij datzelfde medium.

De vraagprijs die FC Emmen hanteert voor de oud-speler van FC Groningen is niet bekend. "Duidelijk is dat wij hem niet zomaar laten gaan. Glenn is een belangrijke speler voor ons en hij ligt nog twee jaar vast."

]]>
Thu, 20 Jun 2019 08:10:00 +0200
'FC Groningen aast naast Bijl ook op verdediger van FC Emmen' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234556/fc-groningen-aast-naast-bijl-ook-op-verdediger-van-fc-emmen https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234556/fc-groningen-aast-naast-bijl-ook-op-verdediger-van-fc-emmen FC Groningen heeft niet alleen interesse in Glenn Bijl van FC Emmen. Ook verdediger Nick Bakker moet de overstap maken van de Drenthenaren naar het Hitachi Stadion, weet Voetbal International.

"Nick ligt vast tot 30 juni 2020. We hebben voor 1 april geen formeel ontslag voor hem aangevraagd, omdat we graag met hem door willen. We hebben ook geen aangetekende ontslagbrief ontvangen voor de deadline", aldus voorzitter Ronald Lubbers over de contractsituatie van Bakker tegenover Voetbal International.

Bakker zelf zegt transfervrij te zijn en te gaan en staan waar hij wil. "Het is een lastige situatie. We snappen het sentiment, hij komt van Groningen. Daar heeft hij dertien jaar gespeeld, maar je kunt in de voetballerij niet altijd beslissingen maken op basis van sentiment. Die luxe hebben wij helaas niet", besluit Lubbers.

]]>
Thu, 20 Jun 2019 07:09:00 +0200
Clausule in contract Sierhuis: ''Dan zou Ajax me terug kunnen halen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/234435/clausule-in-contract-sierhuis-dan-zou-ajax-me-terug-kunnen-halen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/234435/clausule-in-contract-sierhuis-dan-zou-ajax-me-terug-kunnen-halen Mocht FC Groningen besluiten om de optie tot koop in het contract van Kaj Sierhuis te lichten, dan hebben de Amsterdammers de mogelijkheid om de 21-jarige spits voor een gelimiteerde transfersom terug te halen. 

Dat legt Sierhuis uit in gesprek met FOX Sports. "Groningen heeft mij voor anderhalf jaar gehuurd en zij hebben ook een optie tot koop bedongen", aldus de aanvaller. "In dat contract zit dan ook weer een terugkoopclausule voor Ajax. Mocht ik het bij Groningen zo goed doen, dan zou Ajax me weer terug kunnen halen."

Bij FC Groningen is Sierhuis vooralsnog goed op zijn plek. "We hebben het heel goed gedaan met het team, met daarin ook een mooie rol voor mezelf", meent de spits, die in het afgelopen halfjaar vier keer tot scoren kwam. "Tot nu toe is de huurperiode dus wel geslaagd. Ik heb het erg naar mijn zin en ik ben blij dat ik veel minuten kan maken in de Eredivisie."

]]>
Wed, 19 Jun 2019 22:20:00 +0200
Fledderus legt uit: ''Dat zijn interessante spelers'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234496/fledderus-legt-uit-dat-zijn-interessante-spelers https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234496/fledderus-legt-uit-dat-zijn-interessante-spelers Mark-Jan Fledderus streeft naar een selectie van 24 veldspelers plus vier keepers. En dus is er nog voldoende werk aan de winkel bij FC Groningen.

"Die hebben we nog lang niet, maar dat is ideaal, waarbij het altijd eerst om kwaliteit gaat en daarna om kwantiteit. De markt is nog open tot 1 september dat is het ook nog lang niet", vertelt Fledderus open in gesprek met Voetbal International. "Het kan best zijn dat in de laatste fase van de transfermarkt de komst van spelers mogelijk is die daarvóór niet haalbaar waren. Je moet je kruit ook niet te snel verschieten", vervolgt hij. 

De kans is aanwezig dat FC Groningen ook nog spelers kwijtraakt. Onder meer Ritsu Doan en Deyovasio Zeefuik zijn interessant voor een aantal clubs. "Dat zijn interessante spelers", weet Fledderus. "Maar in eerste instantie gaan we ervan uit dat jongens met een doorlopend contract na hun vakantie aansluiten bij de eerste selectie."

Foto: Orange Pictures

]]>
Wed, 19 Jun 2019 21:25:00 +0200
KNVB komt FC Groningen tegemoet; twee speeldata gewijzigd https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/234524/knvb-komt-fc-groningen-tegemoet-twee-speeldata-gewijzigd https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/234524/knvb-komt-fc-groningen-tegemoet-twee-speeldata-gewijzigd Het definitieve speelschema van de Eredivisie speelt FC Groningen zeven wedstrijden op zondagmiddag 14:30 uur, het voorkeurstijdstip voor de Groningers. In het conceptprogramma waren er dat vijf.

Tegen Sparta Rotterdam (zondag 20 oktober) en Willem II op (zondag 3 november) zijn verplaatst naar zondagmiddag 14:30 uur. Eerst zouden die wedstrijden om 16:45 uur worden afgewerkt.

Algemeen directeur Wouter Gudde over de wijziging: "Bij het overleg in Zeist hebben wij kenbaar gemaakt graag meer duels op ons favoriete aanvangstijdstip te spelen", vertelt hij aan RTV Noord. Daarvoor hebben we argumenten en mogelijkheden aangedragen. We zijn blij dat er op deze manier meer aan de wensen van onze supporters tegemoet gekomen kon worden."

]]>
Wed, 19 Jun 2019 20:17:00 +0200
'Einde carrière dreigt voor Robben': ''Afhankelijk van gezondheid'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234499/einde-carriere-dreigt-voor-robben-afhankelijk-van-gezondheid https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234499/einde-carriere-dreigt-voor-robben-afhankelijk-van-gezondheid Het is nog allerminst onzeker dat Arjen Robben zijn profloopbaan wel een vervolg geeft. Volgens het Duitse BILD kampt de voormalig Oranje-international nog altijd met fysieke problemen en is het allesbehalve zeker of Robben wel bij een nieuwe club tekent.

Robben zou naar verluidt nog steeds last ondervinden van een blessure tussen zijn bekken en schaambeen. Een kwetsuur waar hij gedurende het afgelopen seizoen ook al mee kampte en ondanks dat hij aan het einde van het seizoen weer minuten maakte, nog altijd niet van verlost is.

Aan interesse voor Robben ontbreekt het niet. Naast nieuwe buitenlandse avonturen zijn ook zijn oud-clubs FC Groningen en PSV bereid hem met open armen te ontvangen. "Het is afhankelijk van zijn gezondheidstoestand of hij doorgaat', aldus BILD.

]]>
Wed, 19 Jun 2019 17:00:00 +0200
''Mijn eerste periode in dienst van FC Groningen is hectisch geweest'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234470/mijn-eerste-periode-in-dienst-van-fc-groningen-is-hectisch-geweest https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234470/mijn-eerste-periode-in-dienst-van-fc-groningen-is-hectisch-geweest Ondanks dat Mark-Jan Fledderus bij Heracles Almelo pas een jaar in dienst was als technisch manager, vertrok hij naar FC Groningen. Sinds 1 april is hij werkzaam in het Hoge Noorden.

"Ik kwam binnen met het oog op het nieuwe seizoen, maar in de eindfase van een seizoen gebeurt er natuurlijk ook van alles. Er waren allerlei mensen die ik moest leren kennen en ik moest ook uitvinden hoe de hazen liepen", maakt Voetbal International op uit de mond van Fledderus.

"Hans Nijland heeft me geïntroduceerd in zijn netwerk. Ik ben met hem mee geweest op een trip naar Servië, naar Engeland, naar Barcelona waar we samen de trainer van Ludovit Reis hebben gedaan", vervolgt hij.

Fledderus gaat verder. "Ik ben betrokken geweest bij de transfer van Jeffrey Chabot naar Sampdoria, met de scouting naar Zweden geweest, we hebben met Adrie Poldervaart een nieuwe assistent-trainer vastgelegd en we hebben drie nieuwe spelers aangetrokken. Kort samengevat: mijn eerste periode in dienst van FC Groningen is hectisch geweest", aldus Fledderus.

Foto: Orange Pictures

]]>
Wed, 19 Jun 2019 16:03:00 +0200
KNVB maakt definitief programma Eredivisie bekend: ''Flinke puzzel'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234478/knvb-maakt-definitief-programma-eredivisie-bekend-flinke-puzzel https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234478/knvb-maakt-definitief-programma-eredivisie-bekend-flinke-puzzel De Nederlandse voetbalbond heeft de competitieprogramma’s voor het nieuwe seizoen van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie definitief gemaakt. Dat meldt de KNVB via haar officiële kanalen.

"We zijn alle betrokkenen dankbaar voor hun flexibiliteit bij de invulling van het competitieprogramma", laat manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen weten op het digitale thuis van de KNVB. "Zoals altijd zijn we zorgvuldig te werk gegaan en hebben we altijd goed contact gehad met clubs, gemeentes, politie, FOX Sports en de supporters."

Eenvoudig is het niet. "Het is altijd een flinke puzzel om het programma tot stand te brengen, rekening houdend met de wensen van iedereen. Daarop voortbordurend denk ik dat we een goed programma hebben neergezet. We wensen iedereen een mooi en sportief seizoen toe", aldus Bluyssen.

Ten opzichte van het conceptprogramma zijn 47 van de 704 wedstrijden (inclusief play-offs) gewijzigd qua aanvangstijd en/of speeldag.

]]>
Wed, 19 Jun 2019 15:13:00 +0200
Itakura hoopt op debuut: ''Dan verwacht ik speeltijd te krijgen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/234464/itakura-hoopt-op-debuut-dan-verwacht-ik-speeltijd-te-krijgen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/234464/itakura-hoopt-op-debuut-dan-verwacht-ik-speeltijd-te-krijgen Ko Itakura moet het op de Copa América vooralsnog stellen zonder speelminuten voor Japan. De 20-jarige verdediger hoopt snel te debuteren om zodoende indruk te maken op FC Groningen en zijn eigenlijke werkgever Manchester City.

"Ik verwacht de volgende wedstrijd tegen Uruguay (vrijdag 21 juni 01.00 uur) speeltijd te krijgen. Het is een grote kans om op dit niveau te spelen. De tegenstanders zijn sterk, maar wij hebben ook kwaliteit", maakt het Dagblad van het Noorden op uit de mond van Itakura. 

Bij Japan ontbreekt Ritsu Doan, die rust krijgt. "Hij heeft veel wedstrijden gespeeld, dus hij heeft wel een vakantie verdiend. Ik praat veel met Doan. We kennen elkaar van het WK onder 20 jaar en van te voren heb ik hem naar FC Groningen gevraagd. Hij raadde mij aan om te komen en heeft me goed opgevangen. We spreken elke dag. Over voetbal, over het leven in Nederland, over van alles."

Itakura wil maar wat graag het eerste elftal van Manchester City bereiken. Goede prestaties in het shirt van FC Groningen helpen hem hierbij. "Ik wil eerst goed spelen op dit toernooi en daarna een basisplaats veroveren bij FC Groningen. Stap voor stap wil ik beter worden. Mijn droom is om te slagen bij Manchester City. Het zal moeilijk worden, maar ik heb hoop", besluit hij.

]]>
Wed, 19 Jun 2019 14:31:00 +0200
Jeugdspeler FC Groningen (18) zegt vaarwel tegen profvoetbal https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/234437/jeugdspeler-fc-groningen-18-zegt-vaarwel-tegen-profvoetbal https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/234437/jeugdspeler-fc-groningen-18-zegt-vaarwel-tegen-profvoetbal Rano Buger gaat aan de slag bij de amateurs van Purmersteijn. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad woensdagochtend. 

De jeugdspeler van FC Groningen zag zich noodgedwongen te vertrekken bij de club, nadat De Trots van het Noorden besloot om het beloftenelftal terug te trekken uit de voetbalpiramide. 

Afgelopen seizoen kwam Burger uit voor zowel de Onder 19 als de Onder 23 van FC Groningen. De 18-jarige middenvelder zag dit seizoen weinig perspectief meer bij de club en vroeg zijn zaakwaarnemer om voor hem op zoek te gaan naar een nieuwe club.

In de zoektocht naar een nieuwe club zijn Burger en zijn zaakwaarnemer Paul Nortan uitgekomen bij Purmersteijn. De club uit Purmerend is actief in de zondaghoofdklasse. 

 

 

]]>
Wed, 19 Jun 2019 13:28:00 +0200
Bijl ziet overstap wel zitten: ''Maar ik moet rustig afwachten'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234432/bijl-ziet-overstap-wel-zitten-maar-ik-moet-rustig-afwachten https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234432/bijl-ziet-overstap-wel-zitten-maar-ik-moet-rustig-afwachten FC Groningen is in onderhandeling met FC Emmen over een transfersom voor Glenn Bijl. De 23-jarige verdediger zelf ziet een overgang naar de Trots van het Noorden wel zitten. 

"Wij wachten op dit moment op instemming van FC Emmen, zodat wij met FC Groningen omtafel kunnen om ook persoonlijk tot een akkoord te komen", laat Mesut Eslik, zaakwaarnemer van Bijl, aan het Dagblad van het Noorden weten. 

In het contract van Bijl bij FC Emmen is een afkoopclausule opgenomen. Volgens FC Emmen-directeur Ruud Lubbers geldt de 'gelimiteerde tranfersom' echter niet voor elke club. "Wij zijn de bieding van FC Groningen aan het bestuderen en onderzoeken of de gelimiteerde transfersom van toepassing is", zegt Lubbers.

Bijl zelf ziet een overstap naar FC Groningen wel zitten. "Dat ik een stap richting clubs uit de categorie Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen ambieer, heb ik al eerder aangegeven. Ik ben blij met de belangstelling. Ik woon in Groningen, ken de club door en door, maar voorlopig moet ik rustig afwachten", besluit de verdediger.

]]>
Wed, 19 Jun 2019 12:31:00 +0200
Payne herenigd met Lukkien: ''De keuze was niet zo moeilijk'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234426/payne-herenigd-met-lukkien-de-keuze-was-niet-zo-moeilijk https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234426/payne-herenigd-met-lukkien-de-keuze-was-niet-zo-moeilijk FC Emmen heeft zich versterkt met Desevio Payne. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De voormalig FC Groningen-verdediger wordt door de Emmenaren transfervrij overgenomen van SBV Excelsior. 

“De keuze voor FC Emmen was niet zo moeilijk", zegt Payne op de website van de club. Ik heb ze vorig seizoen vaak zien spelen en de blijdschap na de handhaving was prachtig om te zien. Daarnaast ken ik Dick Lukkien nog van mijn tijd bij FC Groningen. Hij is een goede coach en ik weet zeker dat hij me beter zal maken. Samen gaan we opnieuw voor handhaving in de eredivisie.

In Emmen heeft Payne zijn handtekening onder een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen getekend. De 23-jarige verdediger is op de weg terug van een blessure. Het afgelopen seizoen ging hij maar liefst drie keer onder het mes. 

Payne speelde tussen 2012 en 2017 voor FC Groningen. Namens de Groningers kwam hij 17 keer in actie in de Eredivisie. In 2017 verruilde Payne FC Groningen voor SBV Excelsior in de hoop op meer speeltijd. 

]]>
Wed, 19 Jun 2019 11:46:00 +0200
Sierhuis fan van OranjeLeeuwin: ''Zij is echt de koningin'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234365/sierhuis-fan-van-oranjeleeuwin-zij-is-echt-de-koningin https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234365/sierhuis-fan-van-oranjeleeuwin-zij-is-echt-de-koningin Spits Kaj Sierhuis is fan van Vivianne Miedema. Bij FOX Sports heeft hij lovende woorden over voor de spits.

"Ik vind Miedema echt de koningin. Ik zie bij Miedema dingen die ik echt niet vaak in het vrouwenvoetbal zie. Dat zijn eigenlijk echt heel simpele dingen", zegt de huurling van FC Groningen. "Gewoon dingen waar ik als spits echt wel van kan genieten."

Qua karakter is Miedema volgens Sierhuis een echte spits. "Als je haar eerste goal ziet tegen Kameroen. Die loopactie dat ze vanaf de tweede paal naar de eerste paal komt. Eigenlijk op intuïtie, want volgens mij had Van de Sanden niet helemaal gekeken waar Miedema liep, maar bracht die 'm gewoon voor. Zij weet wel waar die balletjes gaan vallen en dan kopt ze 'm gewoon hartstikke goed binnen. Dat zijn wel echt spitsenkenmerken."

"Ik vind Miedema een fantastische speelster", vertelt Sierhuis, die ook nog lovend is over haar persoonlijkheid: "Ze lijkt me ook een mooie persoonlijkheid. Zo rustig. Het lijkt alsof het haar allemaal niet zo heel veel doet. Volgens mij is dat niet zo, maar ik vind haar echt een fantastische speelster."

]]>
Wed, 19 Jun 2019 11:01:00 +0200
Bakker en FC Emmen in conflict: ''Ik vind dat ik transfervrij ben'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234390/bakker-en-fc-emmen-in-conflict-ik-vind-dat-ik-transfervrij-ben https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234390/bakker-en-fc-emmen-in-conflict-ik-vind-dat-ik-transfervrij-ben Er is veel onduidelijkheid rondom het contract van FC Emmen-verdediger Nick Bakker. De 26-jarige verdediger, die in de belangstelling van FC Groningen staat, is naar eigen zeggen transfervrij, maar daar is FC Emmen het niet mee eens. 

"Of ik transfervrij ben? Dat vind ik wel", vertelt Bakker in gesprek met RTV Drenthe. "En FC Emmen zegt dat ik wel een contract heb. Dat is op dit moment de status en meer kan ik er niet over zeggen."

FC Emmen-directeur Ruud Lubbers verbaast zich over het standpunt van Bakker. "Wij hebben voor 1 april geen formeel ontslag aangevraagd voor Nick Bakker omdat we graag met hem door willen. We waren volgens mij ook in een vergevorderd stadium met hem, maar die gesprekken zijn opeens gestaakt en wij hebben ook geen aangetekende ontslagbrief ontvangen voor de uiterlijke datum."

Op de uitspraken van Lubbers wil Bakker niet reageren. De geboren Groninger is in ieder geval niet van plan om zondag bij de eerste training van FC Emmen aanwezig te zijn. "Ik vind dat ik geen contract heb, dus ik ga uit van niet."

]]>
Wed, 19 Jun 2019 09:32:00 +0200
FC Groningen brengt bod op Bijl uit: ''We gaan dit nu bestuderen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234362/fc-groningen-brengt-bod-op-bijl-uit-we-gaan-dit-nu-bestuderen https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234362/fc-groningen-brengt-bod-op-bijl-uit-we-gaan-dit-nu-bestuderen FC Emmen heeft het eerste bod van FC Groningen op sterkhouder Glenn Bijl binnen. Dat bevestigt algemeen directeur Ruud Lubbers tegenover RTV Noord

De FC Emmen-directeur liet eerder al weten dat FC Groningen zich bij FC Emmen had gemeld voor Glenn Bijl. Nu hebben de Emmenaren ook het eerste bod ontvangen. "We gaan dit bod nu bestuderen. Dat verschillende media al melden dat er een akkoord is, is onwaar", stelt Lubbers.

"Ik werd al gebeld door een bezorgde buitenlandse club die ook interesse heeft in Bijl, maar die heb ik verteld dat er nog geen akkoord is met FC Groningen", vervolgt Lubbers. Naast Glenn Bijl zou FC Groningen eerder ook interesse hebben getoond in Nick Bakker. "Maar daarover heb ik ze de laatste weken niet meer gehoord", besluit de FC Emmen-directeur.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 23:00:00 +0200
FC Groningen meldt zich voor FC Emmen-verdediger (23) https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234334/fc-groningen-meldt-zich-voor-fc-emmen-verdediger-23 https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/234334/fc-groningen-meldt-zich-voor-fc-emmen-verdediger-23 FC Groningen heeft zich bij FC Emmen gemeld voor Glenn Bijl. Dat heeft FC Emmen-directeur Ruud Lubbers dinsdagavond bevestigd tegenover RTV Noord

Bijl heeft er bij FC Emmen een uitstekend debuutseizoen in de Eredivisie op zitten. De 23-jarige verdediger is uitgegroeid tot één van de sterkhouders in het team van Dick Lukkien een heeft in Emmen nog een contract tot medio 2021.

Bijl is bovendien niet onbekend bij FC Groningen. Hij stond tot 2017 onder contract bij De Trots van het Noorden, toen hij beloftentrainer Dick Lukkien achterna ging naar FC Emmen. Twee seizoenen later keert Bijl mogelijk weer terug bij zijn oude liefde. 

 

 

 

]]>
Tue, 18 Jun 2019 18:56:00 +0200
Nieuwe club Oldenburger: ''Met Jong FC Groningen hier altijd lastig'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234294/nieuwe-club-oldenburger-met-jong-fc-groningen-hier-altijd-lastig https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234294/nieuwe-club-oldenburger-met-jong-fc-groningen-hier-altijd-lastig Kasper Oldenburger heeft het profvoetbal (voorlopig) vaarwel gezegd. De oud-speler van FC Groningen heeft een contract getekend bij derdedivisionist Harkemase Boys.

Oldenburger doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en kwam onder meer uit voor Jong FC Groningen. De 23-jarige aanvaller speelde destijds tegen Harkemase Boys. "Dat waren altijd leuke wedstrijden. Ik weet nog dat in Harkema het publiek er ook helemaal achter stond", zegt Oldenburger op de officiële website van Harkemase Boys.

Oldenburger kent al een aantal spelers van Harkemase Boys van zijn tijd bij FC Groningen. "Pier Veldman was van mijn lichting, daar heb ik het langst mee samen gespeeld. Verder ken ik Dennis van Duinen en Gerald Postma", aldus de aanvaller, die vorig seizoen bij FC Emmen speelde.

"Ik verwacht dat het een goed niveau is. Harkemase Boys deed goed mee in de derde divisie en met Jong Groningen hadden we het hier ook altijd lastig. En het imago van de club past bij me: mouwen opstropen en ervoor gaan."

]]>
Tue, 18 Jun 2019 16:02:00 +0200
Maaskant: ''Niet halsstarrig vasthouden aan eerdere beslissing'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234292/maaskant-niet-halsstarrig-vasthouden-aan-eerdere-beslissing https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234292/maaskant-niet-halsstarrig-vasthouden-aan-eerdere-beslissing Robert Maaskant keert als hoofdtrainer terug in de Eredivisie. De oud-trainer van FC Groningen heeft een tweejarig contract getekend bij VVV-Venlo, waar hij de opvolger wordt van Maurice Steijn.

Maaskant liet eerder nog weten niet meer als hoofdtrainer in Nederland aan de slag te willen, maar komt daar nu op terug. Het afgelopen jaar werkte hij als technisch directeur bij Almere City FC. "Ik sluit ook zeker niet uit dat ik in de toekomst ooit weer in die rol wil functioneren, maar ik heb gemerkt dat ik de meest lol heb in het werk als trainer", zegt Maaskant op de officiële website van VVV-Venlo.

"Dan moet je niet halsstarrig vasthouden aan een eerdere beslissing", meent de vijftigjarige oefenmeester. "Bovendien is de drive om op het veld te presteren helemaal terug. En het is ook leuk om weer met Raymond Libregts samen te werken." Libregts, die eerder ook assistent was bij FC Groningen, wordt de rechterhand van Maaskant in Limburg.

]]>
Tue, 18 Jun 2019 13:58:00 +0200
'Oud-FC Groningen-trainer keert terug in de eredivisie' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234187/oud-fc-groningen-trainer-keert-terug-in-de-eredivisie https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/234187/oud-fc-groningen-trainer-keert-terug-in-de-eredivisie Robert Maaskant was in het seizoen 2012/2013 trainer van FC Groningen. De oud-trainer van FC Groningen lijkt aankomend seizoen, na een periode in het buitenland en als technisch directeur van Almere City, weer als trainer terug te keren naar de eredivisie.

De Limburger meldt namelijk dat VVV Venlo in de naam van Maaskant een opvolger heeft gevonden voor Maurice Steijn, die naar Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten is vertrokken. Maaskant zou Raymond Libregts meenemen als assistent. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar Maaskant gaat tekenen.

De naam van Maaskant komt niet per toeval naar boven bij VVV. Maaskant is namelijk een oude bekende van technisch directeur Stan Valckx van VVV. Ze werkten samen in Polen, waar ze in 2011 landskampioen werden met Wisla Krakow. Libregts speelde tussen 1985 en 1988 bovendien samen met Valckx in Venlo. 

]]>
Mon, 17 Jun 2019 20:07:00 +0200
Jans maakt ambitie kenbaar: ''Wil weer trainer worden'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234178/jans-maakt-ambitie-kenbaar-wil-weer-trainer-worden https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/234178/jans-maakt-ambitie-kenbaar-wil-weer-trainer-worden Ron Jans, momenteel bondscoach van Noord Nederland, coachte afgelopen weekend waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd tegen Noord Duitsland. Jans heeft voor aankomend seizoen namelijk weer de ambitie om trainer te worden. 

Jans laat weten inmiddels bondscoach af te zijn: ''Ik weet niet wat er volgend jaar met deze wedstrijd gebeurt of waar ik zelf dan zit'', vertelt hij tegenover RTV Oog. ''Het is eigenlijk alweer voorbij, maar ik heb ervan genoten.''

''De toekomst gaat uitwijzen waar ik terecht kom'', vervolgt Jans. ''Ik weet wel dat ik weer trainer wil worden, maar ik ga niet in juni ergens beginnen. Ik wil me een maand of twee terugtrekken, maar dan hebben alle clubs een trainer, dus misschien duurt het wel drie, vier of zes maanden. Ik wil wel terug, maar op het goede moment, met de juiste mensen en met de juiste club.''

]]>
Mon, 17 Jun 2019 18:40:00 +0200