Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans ''Dat Doan ongeveer acht miljoen zou kosten, was al ingecalculeerd'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245207/dat-doan-ongeveer-acht-miljoen-zou-kosten-was-al-ingecalculeerd https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245207/dat-doan-ongeveer-acht-miljoen-zou-kosten-was-al-ingecalculeerd Als FC Groningen haar vraagprijs voor Ritsu Doan niet laat zakken dan ziet PSV af van de komst van de technisch begaafde Japanner. De Trots van het Noorden wil naar verluidt een bedrag van ongeveer 13 miljoen euro ontvangen.

"PSV vindt Doan een uitstekende speler, wil hem graag overnemen en is ook best bereid om daarvoor een behoorlijk bedrag te betalen. Doan zelf wil dolgraag voor PSV uitkomen, omdat hij de stap naar Eindhoven als het juiste vervolg voor zijn carrière ziet. Hij hoopt dat FC Groningen wil meewerken aan een transfer en nog bijdraait", schrijft PSV-clubwatcher Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad

"Met de huidige vraagprijs en door PSV getaxeerde marktwaarde voor Doan wordt het echter lastig om een overeenkomst te realiseren. Beide partijen zullen geen slok maar een flink glas water bij de wijn moeten doen, terwijl Doan wellicht ook zelf een bijdrage kan leveren", vervolgt sportjournalist.

Het is afwachten af FC Groningen bereid is haar prijs te verlagen. "Dat Doan ongeveer een miljoen of acht zou kosten, was al wel ingecalculeerd. Nu het laat in de transferperiode is, zou daar ook nog wat bij kunnen komen omdat FC Groningen wellicht moet schakelen", aldus Elfrink.

]]>
Tue, 20 Aug 2019 17:00:00 +0200
FOTO'S | Reis traint met sterren van hoofdmacht FC Barcelona https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245202/fotos-reis-traint-met-sterren-van-hoofdmacht-fc-barcelona https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245202/fotos-reis-traint-met-sterren-van-hoofdmacht-fc-barcelona Een moment om nooit te vergeten voor Ludovit Reis. De oud-speler van FC Groningen mocht vandaag meetrainen bij de hoofdmacht van FC Barcelona. 

Reis stond op het trainingsveld met de A-selectie, omdat hoofdtrainer Ernesto Valverde krap in zijn spelers had door onder meer de afwezigheid van supersterren Lionel Messi en Luis Suarez. Ook Reis' ploeggenoten Iñaki Peña en Carles Pérez kregen een uitnodiging.

De 19-jarige Reis maakte deze zomer de overstap van FC Groningen naar FC Barcelona, waar hij werd gehaald voor het tweede elftal van de Catalaanse grootmacht.

]]>
Tue, 20 Aug 2019 16:00:00 +0200
PSV maakt prachtig gebaar en komt FC Groningen-fans tegemoet https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245203/psv-maakt-prachtig-gebaar-en-komt-fc-groningen-fans-tegemoet https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245203/psv-maakt-prachtig-gebaar-en-komt-fc-groningen-fans-tegemoet PSV biedt de toegangstickets voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen gratis aan voor de supporters van de Trots van het Noorden. Dat meldt FC Groningen op haar digitale thuis.

"Dit betekent dat fans van FC Groningen woensdag 25 september voor een zeer aantrekkelijke prijs kunnen afreizen naar het Philips Stadion. Het duel werd onlangs wegens Europese verplichtingen van de Eindhovenaren verplaatst van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september. Aanvang is dan 18.30 uur", schrijft de Groningse club op haar thuisfront. 

"Seizoen)ClubCardhouders van FC Groningen kunnen met vrij vervoer afreizen naar het Philips Stadion. De prijs was 15 euro per ticket. De nieuwe prijs is vastgesteld op 1 euro, in verband met administratiekosten. Fans die reeds online een ticket hadden aangeschaft, krijgen 14 euro teruggestort op hun bankrekening. Supporters die hun kaart in de FanCorner hebben aangeschaft, kunnen zich melden bij diezelfde FanCorner om 14 euro retour te krijgen", aldus FC Groningen

]]>
Tue, 20 Aug 2019 15:06:00 +0200
FC Groningen moet hopen op sterk Ajax, PSV, Feyenoord en AZ https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245191/fc-groningen-moet-hopen-op-sterk-ajax-psv-feyenoord-en-az https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245191/fc-groningen-moet-hopen-op-sterk-ajax-psv-feyenoord-en-az FC Groningen zal de komende week duimen voor Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Mochten de vier Nederlandse clubs zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en Europa League, dan lonkt een flinke financiële bonus voor FC Groningen.

De Trots van het Noorden mag volgens Voetbal International maximaal 350.000 euro bijschrijven als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ de laatste Europese voorrondes overleven. Dat heeft te maken met de veranderagenda in de Eredivisie. Daarin is afgesproken dat dit seizoen vijf procent van de verdiende UEFA-premies in de groepsfase naar een solidariteitsfonds gaat voor clubs met gras.

Als Ajax zich ten koste van APOEL Nicosia weet te plaatsen voor de Champions League, dan komt er twee miljoen euro in de 'graspot'. Halen PSV, Feyenoord en AZ alledrie de groepsfase van de Europa League, dan gaat er een miljoen extra naar het steunfonds. Bij goede prestaties in de groepsfase kunnen de bedragen verder oplopen.

De clubs uit de Eredivisie die op gras spelen en niet Europees actief zijn profiteren mee. Het gaat dit seizoen naast FC Groningen om Vitesse, FC Utrecht, Willem II, SC Heerenveen, FC Twente, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard.

Programma Nederlandse clubs
Ajax - APOEL Nicosia (Champions League)
PSV - Apollon Limasol (Europa League)
Feyenoord - Hapoel Beer Sheva (Europa League)
AZ - Antwerp FC (Europa League)

]]>
Tue, 20 Aug 2019 14:00:00 +0200
Robben openbaart toekomstplannen: ''Ik word jeugdtrainer'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245171/robben-openbaart-toekomstplannen-ik-word-jeugdtrainer https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/245171/robben-openbaart-toekomstplannen-ik-word-jeugdtrainer Arjen Robben heeft een klein inkijkje gegeven in zijn toekomstplannen. De voormalig rechtsbuiten zette afgelopen zomer een punt achter zijn imposante carrière en trad maandagavond bij een sportgala in Hamburg voor het eerst weer in de schijnwerpers.

"Ik ga het team van mijn jongste zoon trainen", maakt RTV Noord op uit de mond van Robben. "Het zal duidelijk zijn wat er op die trainingen op het programma zal staan: vanaf rechts naar binnen snijden en dan met links uithalen", grapt hij vervolgens.

Robben heeft de afgelopen tijd genoten van een extra lange vakantie met zijn vrouw en kinderen. "Dat was heerlijk. Ik kan nu eindelijk wat meer tijd aan mijn familie besteden. Ik ben vanaf mijn zestiende jaar prof geweest. Mijn leven heeft sindsdien 24/7 bestaan uit voetbal. Nu is het tijd om dat terug te betalen", vervolgt hij.

Of hij ooit nog terugkeert bij Bayern München? "Dat weet je maar nooit", aldus Robben. "Ik ben eerst nog aan het wennen aan het feit dat ik gestopt ben. Dat was een moeilijke beslissing, waarvan ik denk dat het de goede was."

]]>
Tue, 20 Aug 2019 13:08:00 +0200
Driessen bevestigt: ''FC Groningen vraagt veel meer dan tien miljoen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245162/driessen-bevestigt-fc-groningen-vraagt-veel-meer-dan-tien-miljoen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245162/driessen-bevestigt-fc-groningen-vraagt-veel-meer-dan-tien-miljoen PSV moet met meer dan 10 miljoen euro over de brug komen wil het Ritsu Doan daadwerkelijk overnemen van FC Groningen. Aanvankelijk werden bedragen van 7 à 8 miljoen euro genoemd, maar dit lijkt dus vele malen hoger te liggen.

Doan moet in Eindhoven de opvolger worden van Hirving Lozano, die naar het Italiaanse Napoli vertrekt. "Hij staat bovenaan, maar Groningen vraagt veel meer dan tien miljoen", zegt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, bij Voetbalpraat, een programma van FOX Sports.

"Vorig jaar hebben ze twee clubs de deur gewezen: Shakhtar Donetsk en CSKA Moskou. Die wilden acht à negen miljoen betalen, maar Groningen zit nu ver boven de tien. Dat vindt PSV te gortig. Ik begrijp dat wel", vervolgt hij.

Tafelgenoot Kenneth Perez vraagt zich af of Doan de juiste man is voor PSV. "Ik denk dat PSV eerder een kapitein nodig heeft, iemand die precies weet hoe een wedstrijd aangepakt moet worden. Een type-Guardado, iemand die weet wat het is om profvoetballer te zijn en hoe je wedstrijden over de streep moet trekken", luidt het besluit.

]]>
Tue, 20 Aug 2019 12:10:00 +0200
''Grappig, de potentie van Suarez, Van Dijk en Doan zagen ze niet'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245146/grappig-de-potentie-van-suarez-van-dijk-en-doan-zagen-ze-niet https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245146/grappig-de-potentie-van-suarez-van-dijk-en-doan-zagen-ze-niet Waar velen denken dat Ritsu Doan niet goed genoeg is voor PSV, denkt clubwatcher Wim Masker daar beduidend anders over. De sportjournalist denkt dat men half niet weet over welke kwaliteiten de Japanse smaakmaker van FC Groningen beschikt.

"Grappig om te zien hoeveel moeite landelijke media hebben om spelers van FC Groningen in te schatten", steekt Masker van wal op zijn officiële Twitter-account. "In Zivkovic zagen ze een toptalent, terwijl ze de potentie van Suarez, Van Dijk en Doan niet zagen of zien. Dat krijg je als je focus volledig ligt op Ajax, PSV en Feyenoord."

Doan is echter niet meer de voetballer van een jaar geleden. "Hij heeft door de Asian Cup geen winterstop gehad. Ook was het defensieve voetbal van FC Groningen na de winterstop waardeloos voor hem. Zijn talenten sneeuwden net zo onder als die van Tadic bij het middelmatige Southampton", vervolgt hij.

"Ik zie bij hem kwaliteiten die ik ook bij Tadic zag. Die zijn er ook volledig uitgekomen. Niet supersnel, maar stevig op de benen, prima pass en steekpass, snel oog en goed tussen de linies kunnen spelen. En als bonus een heel aardige dribbel", aldus Masker.

]]>
Tue, 20 Aug 2019 11:00:00 +0200
Sierhuis geraakt: ''Tijdens gesprek met Buijs alles op tafel gegooid'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245129/sierhuis-geraakt-tijdens-gesprek-met-buijs-alles-op-tafel-gegooid https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245129/sierhuis-geraakt-tijdens-gesprek-met-buijs-alles-op-tafel-gegooid Kaj Sierhuis draaide een prima voorbereiding bij FC Groningen, maar in de Eredivisie wil het vooralsnog niet echt vlotten met de jonge spits. De aanvalsleider van de ploeg van trainer Danny Buijs heeft het net nog niet weten te vinden.

Vooral de gemiste penalty tegen FC Twente zit hem nog altijd niet lekker. "Dat blijft wel even door je hoofd spoken", zegt Sierhuis in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Een vervelend moment. Ik heb geprobeerd het een plekkie te geven. Tijdens een gesprek met de trainer heb ik alles op tafel gegooid, zodat ik me weer wat vrijer in mijn hoofd voelde."

Sierhuis weet dat hij verder moet. "Ik heb alle negativiteit opzij gezet. Dat heeft me denk ik wel geholpen. Tegen AZ heb ik – afgezien van het missen van die kans – wel een goede wedstrijd gespeeld. Ik heb veel duels gewonnen en ik heb de bal vaak in de ploeg kunnen houden", vervolgt hij.

Ondanks dat Sierhuis niet scoort, levert hij wel wekelijks een enorme dosis arbeid. "Dat is natuurlijk ook onderdeel van mijn spel. Als het even wat minder gaat, is het in ieder geval zaak om dat op peil te houden. Meters maken, druk zetten, zo zit ik het lekkerst in de wedstrijd."

Toch telt maar een ding. "Maar voor mij geldt uiteindelijk hetzelfde als voor elke spits. Het best gedij je als je je goaltje meepikt. Dat zorgt er ook voor dat het tussen je oren goed zit. Voor een voetballer op deze positie is dat uiteindelijk het belangrijkste. Ik moet vrij en op intuïtie kunnen spelen. Dat ging tegen AZ al veel beter dan tegen FC Twente", aldus Sierhuis.

]]>
Tue, 20 Aug 2019 09:24:00 +0200
'FC Groningen vraagt veel te veel voor Doan, PSV heeft plan B' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245090/fc-groningen-vraagt-veel-te-veel-voor-doan-psv-heeft-plan-b https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245090/fc-groningen-vraagt-veel-te-veel-voor-doan-psv-heeft-plan-b PSV wil Ritsu Doan maar wat graag toevoegen aan haar selectie, maar niet voor het bedrag dat FC Groningen eist. Volgens De Telegraaf zet de club in op een transfersom van 13,5 miljoen euro, met daarbovenop ook nog eens een fors doorverkooppercentage.

In Eindhoven is men allesbehalve bereid dat bedrag op tafel te liggen en PSV heeft ook al een alternatief, mocht FC Groningen geen water bij de wijn willen doen. "Dan komt mogelijk de Argentijns jeugdinternational Nicolás Iván González (21) van VfB Stuttgart in beeld in Eindhoven", schrijft clubwatcher Robin Jongmans.

"González geldt in de ogen van PSV als een uitstekend alternatief. Hij wordt al jaren intensief door de club gevolgd. De Argentijn is een linksbenige rechtsbuiten en verkaste vorig jaar zomer nog voor 9 miljoen euro van Argentinos Juniors naar VfB Stuttgart. Die club degradeerde afgelopen seizoen uit de Bundesliga, wat perspectief kan bieden wanneer de partijen om tafel gaan", vervolgt hij.

PSV is niet de enige club die haar pijlen mogelijk op González richt. "Ook de Italiaanse topclub Internazionale is serieus geïnteresseerd in González, maar waar de Italianen hem als project voor de toekomst zien, daar kan hij bij PSV een serieuze gegadigde worden voor de basiself", aldus Jongmans.

]]>
Tue, 20 Aug 2019 07:48:04 +0200
FC Groningen op rapport; Itakura een 7, Sierhuis onvoldoende https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245076/fc-groningen-op-rapport-itakura-een-7-sierhuis-onvoldoende https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245076/fc-groningen-op-rapport-itakura-een-7-sierhuis-onvoldoende FC Groningen speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen AZ Alkmaar. De Trots van het Noorden speelde een relatief goede wedstrijd en VI beoordeelde de ploeg van trainer Danny Buijs dan ook met een voldoende.

Het voetbalblad VI gaf alleen Kaj Sierhuis een onvoldoende. Hij kreeg een 5. Het hoogste cijfer was er voor Itakura, die een 7 kreeg. Schreck, die Ritsu Doan op het laatste moment moest vervangen deed het goed. Hij scoorde een 6,5. De ploeg van trainer Danny Buijs scoorde gemiddeld een 6,1. 

Alle cijfers van VI op een rijtje: Padt (6), Zeefuik (6), Absalem (5,5), Itakura (7), Van Hintum (6,5), Schreck (6,5), Hrustic (6,5), Matisuwa (6,5), Gudmundsson (6), Lundqvist (6), Sierhuis (5).

]]>
Mon, 19 Aug 2019 21:29:00 +0200
Beoordelingen FC Groningen: Onvoldoendes voor Sierhuis en Gudmundsson https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245048/beoordelingen-fc-groningen-onvoldoendes-voor-sierhuis-en-gudmundsson https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245048/beoordelingen-fc-groningen-onvoldoendes-voor-sierhuis-en-gudmundsson De basisspelers van FC Groningen hebben vrijwel allemaal voldoendes gekregen voor hun optreden in het duel met AZ (0-0). In de beoordelingen krijgen alleen Kaj Sierhuis (VI en AD) en Gabriel Gudmundsson (AD) een onvoldoende. 

Beoordeling Voetbal InternationalPadt 6, Absalem 5,5, Van Hintum 6,5, Itakura 7, Zeefuik 6, Lundqvist 6, Matusiwa 6,5, Gudmundsson 6, Schreck 6,5, Hrustic 6,5, Sierhuis 5. 

Beoordeling Algemeen Dagblad: Padt 6,5, Zeefuik 6,5, Van Hintum 6, Itakura 6,5, Absalem 5,5, Matusiwa 5,5, Schreck 5,5, Lundqvist 6, Hrustic 6,5, Sierhuis 5, Gudmundsson 5. 

]]>
Mon, 19 Aug 2019 19:05:59 +0200
Hoofdpijn Doan 'klinkklare onzin': ''Heb het nog nooit meegemaakt'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244917/hoofdpijn-doan-klinkklare-onzin-heb-het-nog-nooit-meegemaakt https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244917/hoofdpijn-doan-klinkklare-onzin-heb-het-nog-nooit-meegemaakt Hennie Meijer zet zijn vraagtekens bij de 'blessure' van Ritsu Doan. De Japanse smaakmaker ontbrak tegen AZ (0-0), omdat hij kampte met hoofdpijn.

"Ik heb in mijn hele carrière in ieder geval nog nooit een speler meegemaakt die wegens hoofdpijn aan de kant bleef. Klinkklare onzin", zegt de oud-prof van onder meer FC Groningen in het Dagblad van het Noorden. "Hoofdpijn voel je normaal gesproken niet eens door de wedstrijdspanning en de adrenaline die je rondom een duel hebt. En anders neem je toch een aspirientje?"

Doan is naar verluidt dicht bij een overstap naar PSV. "Als de belangstelling van PSV daadwerkelijk de reden is, zou ik dat als trainer overigens nooit hebben geaccepteerd, zo kort voor de wedstrijd. Je hebt je hele plan immers afgestemd op een elftal met Doan daarin als een van je belangrijkste spelers", vervolgt Meijer. 

Sam Schreck was de vervanger van Doan, en hij deed het prima. "Een dynamische speler, die zich heel gemakkelijk aanpaste aan het elftal, ondanks dat hij geheel onverwacht zijn debuut moest maken voor FC Groningen. Als Doan gaat, vertrekt er een grote speler, maar hij is zeker niet onmisbaar. Dat blijkt wel als je als team zonder hem zo kunt spelen tegen een tegenstander als AZ", aldus Meijer.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 17:00:00 +0200
Fledderus: ''Wat wij kunnen zeggen over een transfer van Doan?'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245014/fledderus-wat-wij-kunnen-zeggen-over-een-transfer-van-doan https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/245014/fledderus-wat-wij-kunnen-zeggen-over-een-transfer-van-doan Gespeelde hoofdpijn? Niets van waar laat Ritsu Doan weten. De Japanse smaakmaker van FC Groningen kon afgelopen weekend niet spelen tegen AZ en volgens de hoofdrolspeler was het allesbehalve een smoes.

"Die hoofdpijn kwam zaterdag al opzetten. Op de wedstrijddag werd het niet minder. Ik had al een aspirine genomen, maar in de warming up heb ik alsnog moeten besluiten dat het echt niet ging. Dat heb ik aangegeven bij de trainer", maakt het Dagblad van het Noorden op uit de mond van Doan. "Het geval stond op zich, het had niets te maken met de belangstelling van PSV."

Of hij zijn laatste wedstrijd in het groen-wit al gespeeld heeft? "Die vraag kan ik niet beantwoorden. Het is in ieder geval zo dat mijn management al gesproken heeft met de PSV-leiding en ook de directie van FC Groningen heeft al gesproken met PSV over een eventuele overgang", luidt het vervolg.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde na afloop niets kwijt over de interesse van PSV in Doan. "Wat wij kunnen zeggen over een mogelijke transfer van Ritsu Doan? Helemaal niets", vult Fledderus tot slot aan.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 16:10:00 +0200
Beloften hard onderuit ondanks meespelen El Messaoudi en Te Wierik https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244996/beloften-hard-onderuit-ondanks-meespelen-el-messaoudi-en-te-wierik https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244996/beloften-hard-onderuit-ondanks-meespelen-el-messaoudi-en-te-wierik Jong FC Groningen heeft vanmiddag een forse nederlaag geleden tegen de beloften van Vitesse. In eigen huis werd er met 1-5 verloren van de Arnhemmers.

En Jong FC Groningen begon nog wel zo goed aan het duel op Sportpark Corpus den Hoorn. Romano Postema opende al vroeg de score na een slimme pass van Ahmed El Messaoudi. Daarna was het eenrichtingsverkeer en liep Jong Vitesse via Thomas Buitink (2x), Oussama Darfalou, Lars ten Tije en Richie Musaba uit naar 1-5.

Opstelling Jong FC Groningen: Jan Hoekstra, Nicklas Strunck, Leonel Miguel, Mike te Wierik, Django Warmerdam, Ahmed El Messaoudi (46' Thomas Poll), Michael Breij, Daniël van Kaam, Thijs Dallinga (71' Tapmahoe Sopacua), Romano Postema, Mo El Hankouri (46' Joel Asoro).

]]>
Mon, 19 Aug 2019 15:20:00 +0200
''Als je niet kunt winnen, dan moet je zorgen dat je niet verliest'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244944/als-je-niet-kunt-winnen-dan-moet-je-zorgen-dat-je-niet-verliest https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244944/als-je-niet-kunt-winnen-dan-moet-je-zorgen-dat-je-niet-verliest AZ heeft na drie duels in het nieuwe seizoen altijd nog geen tegentreffer hoeven te incasseren. De Alkmaarse voorhoede wordt bewierookt, maar ook de defensie staat als een huis. Zondag wist FC Groningen eveneens het net niet te vinden.

"Als je niet kunt winnen, dan moet je zorgen dat je niet verliest", zegt verdediger Pantalis Hatzidiakos in het Noordhollands Dagblad. "We hebben weer geen goal tegen gekregen én blijven dit seizoen ongeslagen. Dat geeft een goed gevoel, maar ik denk niet dat het een heel leuke wedstrijd was om naar te kijken omdat we zelf ook weinig hebben gecreëerd."

AZ kwam amper in haar spel. "FC Groningen zette hoog druk, waardoor er weinig ruimte was op het middenveld. Daardoor werden wij af en toe gedwongen om de lange bal te spelen", luidt het besluit van Hatzidiakos.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 15:00:00 +0200
Lichte kritiek op Sierhuis: ''Dat is een kwestie van trainen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244935/lichte-kritiek-op-sierhuis-dat-is-een-kwestie-van-trainen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244935/lichte-kritiek-op-sierhuis-dat-is-een-kwestie-van-trainen Ondanks dat er geen doelpunten vielen bij AZ - FC Groningen heeft Hennie Meijer genoten. De oud-prof van onder meer de Trots van het Noorden zag de ploeg van trainer Danny Buijs een prima wedstrijd op de mat leggen.

"Het was een 0-0-wedstrijd, maar ik heb me geen seconde verveeld en het punt voor FC Groningen was dik verdiend", vertelt Meijer in het Dagblad van het Noorden. "Ze hadden iets zuiniger met de kansen om moeten springen, maar FC Groningen speelt prima."

"Het is lekker aanvallend en er zit duidelijk een idee achter met een dynamische rol voor middenvelder Azor Matusiwa. Er is duidelijk vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig seizoen. Het maakt nieuwsgierig naar het vervolg", vervolgt hij.

Wel vond Meijer dat Kaj Sierhuis had moeten scoren uit een voorzet van Ramon Lundqvist. "Hij moet die bal naar beneden koppen", stelt Meijer. "Dat is een kwestie van trainen. Ik was in mijn tijd ook geen kopper, maar zulke ballen bij de eerste paal moeten hangen. Dat weet iedere spits."

]]>
Mon, 19 Aug 2019 13:56:28 +0200
Matchday: Jong FC Groningen met Te Wierik en El Messaoudi https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244907/matchday-jong-fc-groningen-met-te-wierik-en-el-messaoudi https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244907/matchday-jong-fc-groningen-met-te-wierik-en-el-messaoudi Jong FC Groningen speelt vanmiddag om 13.00 uur een thuiswedstrijd tegen de beloften van Vitesse. Op Sportpark Corpus den Hoorn staat onder meer Mike te Wierik, aanvoerder van het eerste elftal, in de basis.

Naast Te Wierik spelen ook Ahmed El Messaoudi, Mo El Hankouri en Django Warmerdam vanaf het begin. Vitesse zet daar onder meer Oussama Darfalou en Thomas Buitink, die beiden al meerdere malen wisten te scoren in de Eredivisie.

Opstelling Jong FC Groningen: Jan Hoekstra, Warmerdam, Te Wierik, Miguel, El Messaoudi, Van Kaam, Strunck, Breij, Dallinga, Postema, El Hankouri

Opstelling Jong Vitesse: Bayazit, Lelieveld, Aktas, Hajek, Vroegh, Ali, Musaba, Oukili, Buitink, Darfalou, Ten Tije

]]>
Mon, 19 Aug 2019 12:48:00 +0200
Doan naar PSV 'rare keuze': ''Gaat best wel veel geld kosten'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244897/doan-naar-psv-rare-keuze-gaat-best-wel-veel-geld-kosten https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244897/doan-naar-psv-rare-keuze-gaat-best-wel-veel-geld-kosten Arnold Bruggink zou het opmerkelijk vinden wanneer PSV Ritsu Doan daadwerkelijk naar Eindhoven haalt. Volgens de oud-prof heeft PSV met Mohamed Ihattaren een speler in huis die in potentie beter is dan de Japanner van FC Groningen.

"Ik zou Doan een rare keuze vinden", zegt Bruggink bij FOX Sports. "De rol zoals Ihattaren die vandaag (zondag tegen Heracles Almelo, red.) invult, dat hij vanaf rechts speelt en ook als aanvallende middenvelder kan worden ingespeeld, dat is de rol die Doan ook heeft."

Daarnaast moet PSV flink betalen. "En ik denk dat Doan best wel veel geld gaat kosten, tussen de acht en tien miljoen euro, daarvoor scoort hij te weinig. En voor mijn gevoel heeft hij ook niet meer dan zes of zeven goals in zijn bagage zitten", vervolgt hij. "Ik denk dat PSV op zoek moet naar meer doelpunten dan ze nu in huis hebben."

"Op termijn wordt Ihattaren een zeer goede speler", vult collega-analist Kenneth Perez aan. "Hij is gewoon een hele fijne voetballer. Een heel begaafde speler die slim is, en hij is pas zeventien. Geef hem een paar jaar. Steven Bergwijn zit nu ook vier of vijf jaar bij de selectie."

]]>
Mon, 19 Aug 2019 12:00:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Groningen speelt doelpuntloos gelijk tegen AZ https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244789/video-samenvatting-groningen-speelt-doelpuntloos-gelijk-tegen-az https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244789/video-samenvatting-groningen-speelt-doelpuntloos-gelijk-tegen-az FC Groningen heeft zondag tegen AZ Alkmaar een gelijkspel geboekt. Beiden ploegen kwamen in Den Haag niet tot scoren en zodoende eindigde de wedstrijd in 0-0.

Na twintig minuten kreeg FC Groningen een grote kans op de openingstreffer. Pasqal Lundqvist zette voor, maar Kaj Sierhuis kreeg de bal niet achter doelman Marco Bizot. Een heus voetbalgevecht zonder doelpunten. Nieuweling Bart van Hintum debuteerde bij FC Groningen.

]]>
Mon, 19 Aug 2019 10:23:00 +0200
Doan eerlijk: ''Ik hoop dat de clubs eruit komen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244851/doan-eerlijk-ik-hoop-dat-de-clubs-eruit-komen https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244851/doan-eerlijk-ik-hoop-dat-de-clubs-eruit-komen Ritsu Doan bevestigt dat PSV concrete interesse in hem heeft. De Japanse smaakmaker van FC Groningen heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Eindhovenaren.

"Ik wil graag een stap omhoog maken en dat is PSV zeker. PSV volgt mij al lange tijd. De eerste contacten zijn van zes jaar geleden. Ik hoop dat de clubs eruit komen", vertelt de middenvelder aan De Telegraaf.

De Japanse spelmaker stond gisteren op het wedstrijdformulier tegen AZ, maar hij speelde niet wegens hoofdpijn. Dat had volgens hem niks met een mogelijke transfer te maken. "Ik had zaterdag al hoofdpijn en tijdens de warming-up werd het erger."

]]>
Mon, 19 Aug 2019 07:36:00 +0200
Van Bommel: ''Doan is een hele goede voetballer, die wij er graag bij hebben'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244843/van-bommel-doan-is-een-hele-goede-voetballer-die-wij-er-graag-bij-hebben https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244843/van-bommel-doan-is-een-hele-goede-voetballer-die-wij-er-graag-bij-hebben Ritsu Doan staat in de belangstelling van PSV. Dat heeft Mark van Bommel verteld na de 0-2 overwinning op Heracles Almelo. Ook gaat hij in op de suggestie Jeremain Lens. 

"We hebben over meerdere spelers gesproken", geeft Van Bommel bij de NOS aan. "We zijn aanvallend naar versterkingen aan het zoeken, áls de transfer van Lozano doorgaat. Of die naam van Lens klopt? Ik heb met Jeremain gespeeld, maar hij staat niet bovenaan het lijstje."

Wie (waarschijnlijk) wél op dat lijstje staat, is Doan. "Er staat een aantal spelers met stip op één. Doan is een hele goede voetballer, die wij er graag bij hebben. Maar nogmaals, we hebben meerdere spelers op dat lijstje staan."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 23:22:00 +0200
''Volgens mij is hij nog niet verkocht, maar daar ga ik ook niet over'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244830/volgens-mij-is-hij-nog-niet-verkocht-maar-daar-ga-ik-ook-niet-over https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244830/volgens-mij-is-hij-nog-niet-verkocht-maar-daar-ga-ik-ook-niet-over Danny Buijs is blij met een punt tegen AZ Alkmaar. FC Groningen speelde op bezoek in Den Haag (tijdelijke speellocatie van AZ red.) met 0-0 gelijk.

"We hebben gespeeld om te winnen en soms moet je nou eenmaal tevreden zijn met een punt. Als je uit bij AZ niet verliest, mag je tevreden zijn", begint Buijs tegenover RTV Noord. "Voorin waren we soms iets te slordig, terwijl het achterin af en toe nog wel wat mannelijker mag. Duels kun je verliezen, maar niet als dat gebeurt doordat je er niet vol genoeg ingaat."

FC Groningen moest het doen zonder Ritsu Doan, die in verband wordt gebracht met PSV. "Hij had hoofdpijn, ja. Dat speelde natuurlijk al voor de warming-up. Al in de bus gaf hij aan dat hij zich niet helemaal lekker voelde. Feit is gewoon dat hij zich niet lekker voelde. Volgens mij is hij nog niet verkocht. Maar daar ga ik ook niet over."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 21:41:16 +0200
''We hadden wel wat efficiĆ«nter met de kansen mogen omspringen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244824/we-hadden-wel-wat-efficienter-met-de-kansen-mogen-omspringen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244824/we-hadden-wel-wat-efficienter-met-de-kansen-mogen-omspringen FC Groningen speelde zondag doelpuntloos gelijk tegen AZ Alkmaar. Doelman Sergio Padt denkt dat er voor de groenwitten echter meer uitgehaald had kunnen worden.

"Normaal moet je ons feliciteren met een punt bij AZ, maar vandaag waren de beste kansen voor ons. En wat heeft AZ daar nou tegenovergesteld? Idrissi kreeg een aardige kans voor rust en later Stengs nog, maar daar is ook alles mee gezegd. Wij voetbalden goed en verzorgd van achteruit en hadden inderdaad wel wat efficiënter met de kansen mogen omspringen", begint Padt tegenover RTV Noord.

Padt is echter tevreden en blijft positief. "Het is natuurlijk goed dát we ze krijgen. Tegen Emmen waar we heel efficiënt, maar tegen Twente en vandaag tegen AZ weer niet. Ik ben in ieder geval blij dát we ze creëren. Als je ze niet krijgt, heb je meer zorgen."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 21:10:48 +0200
Van Hintum trots na debuut: ''Alleen vergeten onszelf te belonen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244819/van-hintum-trots-na-debuut-alleen-vergeten-onszelf-te-belonen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244819/van-hintum-trots-na-debuut-alleen-vergeten-onszelf-te-belonen Bart van Hintum maakte zondag zijn basisdebuut voor FC Groningen. De nieuwelingen is tevreden na het doelpuntloos gelijkspel in het duel met AZ Alkmaar.

"We hebben het gewoon goed gedaan", zegt hij na afloop van de wedstrijd bij RTV Noord. "We zijn alleen vergeten onszelf te belonen met een doelpunt."

Van Hintum vindt dat FC Groningen het gemis van Ritsu Doan goed heeft opgevangen. "We kregen in de warming-up te maken met een tegenvaller door het uitvallen van Doan. Maar ik denk dat we dat goed hebben opgepakt."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 20:54:00 +0200
''Als Sierhuis zo blijft spelen, dan komen die goals vanzelf wel'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244812/als-sierhuis-zo-blijft-spelen-dan-komen-die-goals-vanzelf-wel https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244812/als-sierhuis-zo-blijft-spelen-dan-komen-die-goals-vanzelf-wel Hedwiges Maduro heeft zijn twijfels over de kwaliteiten van Kaj Sierhuis. De huurling van Ajax kwam in de eerste drie speelrondes nog niet tot scoren voor de noorderlingen.

"Ik verwacht echter veel meer van hem in de afronding. Tegen FC Twente vorige week miste hij nog een grote kans. Dan verwacht ik dat het schot minimaal op doel gaat", zo stelt de oud-Ajacied bij FOX Sports.

Collega Kees Kwakman maakt zich nog geen zorgen. "Hij staat bekend als echte goalgetter, en juist dat laat hij juist achterwege. Als hij dan die kans tegen FC Twente niet maakt, tja, dat is juist zijn kwaliteit. Maar als Sierhuis zo blijft spelen, dan komen die goals vanzelf wel."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 20:29:17 +0200