Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans Nijland opgelucht na definitieve staking: ''Ben er niet rouwig om'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226314/nijland-opgelucht-na-definitieve-staking-ben-er-niet-rouwig-om https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226314/nijland-opgelucht-na-definitieve-staking-ben-er-niet-rouwig-om Hans Nijland was er woensdagavond allesbehalve rouwig om dat er definitief een streep ging door het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen. De wedstrijd werd na 57 minuten stilgelegd wegens onweer en uiteindelijk definitief gestaakt.

"Ik ben als de dood voor onweer", vertelt een opgeluchte Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Ik vergeet nooit dat ik vroeger thuis onder de bank kroop als het zo weerlichtte en donderde. Ik ben er niet rouwig om. Een terechte beslissing."

Maandagavond wordt het restant afgemaakt bij een 2-1 voorsprong voor FC Groningen. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het MAC³PARK stadion.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 08:27:38 +0200
Buijs: ''Lekker om de volgende keer met een voorsprong te beginnen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226281/buijs-lekker-om-de-volgende-keer-met-een-voorsprong-te-beginnen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226281/buijs-lekker-om-de-volgende-keer-met-een-voorsprong-te-beginnen Danny Buijs zag zijn ploeg tegen PEC Zwolle met 1-2 voor komen, maar lang hadden ze niet plezier van die voorsprong. Scheidsrechter Martin van de Kerkhof besloot de wedstrijden te staken, tot teleurstelling van Buijs.

"We mogen weer naar huis. Ik vind het wel zonde, maar de weersomstandigheden zitten niet mee. Waarschijnlijk moeten we nog wachten tot 22.15 uur of 22.30 uur", begint Buijs in gesprek met FOX Sports.

De jonge oefenmeester heeft genoten van het eerste half uur van de wedstrijd, waarin zijn ploeg de overhand had. "We begonnen heel goed aan de wedstrijd, al kwam na een half uur PEC beter in de wedstrijd. We verdedigden één keer heel slecht. En kwamen daarna heel slecht uit de kleedkamer. Gelukkig herstelden we ons daarna goed, maar toen was het alweer afgelopen", lacht Buijs.

"Ik heb weleens meegemaakt dat het tijdelijk gestaakt is, maar nog nooit dat het definitief gestaakt is", vervolgt Buijs, die benieuwd is hoe ze de volgende keer uit de kleedkamer komen. "Het is lekker dat je met een voorsprong begint. Ik hoorde dat ze zondag willen spelen."

Ondertussen is bekend geworden dat maandag om 20.00 uur het restant wordt gespeeld.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 22:58:00 +0200
Spitsenduo belangrijk in gestaakt duel: ''Maandag weer op herhaling'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226291/spitsenduo-belangrijk-in-gestaakt-duel-maandag-weer-op-herhaling https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226291/spitsenduo-belangrijk-in-gestaakt-duel-maandag-weer-op-herhaling FC Groningen stond na een uur spelen met 2-1 voor tegen PEC Zwolle door goals van Paul Gladon en Kaj Sierhuis. De laatstgenoemde is blij dat hij eindelijk weer wist te scoren. Voor de spits lang geleden.

"Ja, lekker om weer te scoren, dat is natuurlijk belangrijk voor een spits', aldus Sierhuis in gesprek met RTV Noord. De goalgetter kreeg een aanvulling van Paul Gladon. "Met een prachtige assist van Doan."

"We begonnen heel slecht aan de tweede helft, maar gelukkig kon ik de ploeg weer op voorsprong zetten na een goede loopactie van Kaj die twee mensen meetrok. Ik kreeg de bal van Memisevic en kon uithalen. Nu gaan we aanstaande maandag op herhaling', besluit Gladon, die in de laatste vijf wedstrijden al vier keer wist te scoren.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 22:50:46 +0200
Stam verandert planning: ''Zo gaat dat in de voetballerij'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226284/stam-verandert-planning-zo-gaat-dat-in-de-voetballerij https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226284/stam-verandert-planning-zo-gaat-dat-in-de-voetballerij Aangezien het komend weekend een vrij weekend is, had Jaap Stam zijn spelers graag vrijaf gegeven, maar door de gestaakte wedstrijd zal de planning nu toch anders zijn, zo geeft hij na afloop aan.

"De planning was heel anders voor dit weekend, maar we moeten de vrije dagen er misschien afhalen", zegt Stam tegen FOX Sports. "Dan moet er gewoon getraind worden. Zo gaat dat in de voetballerij. Uiteindelijk gaat het niet om de dagen dat je wat anders kunt doen. Je moet gewoon werken, zo simpel is het."

Het doel van PEC Zwolle in het restant van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen is duidelijk. "We moeten binnen dat half uurtje zorgen dat we de gelijkmaker maken, zodat we nog een puntje halen", aldus Stam, die kan leven met het besluit om te staken. "Het duurt nog even tot het noodweer stopt. Dan ben je weer een uurtje of anderhalf verder. Het is ook niet veilig. Ik kan me wel vinden in deze beslissing."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 22:35:15 +0200
KNVB komt snel met reactie; restant wordt maandag gespeeld https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226279/knvb-komt-snel-met-reactie-restant-wordt-maandag-gespeeld https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226279/knvb-komt-snel-met-reactie-restant-wordt-maandag-gespeeld FC Groningen en PEC Zwolle werd woensdagavond gestaakt door scheidsrechter Martin van de Kerkhof. De leidsman besloot een definitieve staking door te voeren, nadat er veelvoudige onweersgeluiden losbarsten.

"Maandag om 20.00 uur wordt het restant van de wedstrijd uitgespeeld. Kaarten blijven geldig voor onze supporters, mocht je niet kunnen, dan krijg jij je geld terug", schrijft de club op het Twitter-kanaal.

Hoewel er dit weekend geen Eredivisie-voetbal is door de verplaatsing van de wedstrijden van speelronde 33 voor Ajax, heeft de KNVB er toch voor gekozen om een doordeweekse wedstrijd in te plannen voor FC Groningen en PEC Zwolle.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 21:59:28 +0200
FC Groningen - PEC Zwolle definitief gestaakt wegens onweer https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226277/fc-groningen-pec-zwolle-definitief-gestaakt-wegens-onweer https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226277/fc-groningen-pec-zwolle-definitief-gestaakt-wegens-onweer De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is definitief gestaakt. Hoewel beide clubs de wedstrijd graag hadden uitgespeeld, zag scheidsrechter Martin van de Kerkhof geen heil in het verder spelen van de wedstrijd.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd. Na drie goede mogelijkheden voor Kaj Sierhuis was het de spits zelf die de 1-0 wist te maken, na een fraaie assist van Ritsu Doan. Met deze stand ging de uitploeg ook rusten.

Na rust was het PEC die direct de leiding nam. Via Lennart Thy kwam het op gelijke hoogte. Vlak voordat de wedstrijd werd gestaakt, was het Paul Gladon die de 2-1 binnenschoot. Er zal een nieuwe speeldatum moeten worden gevonden om het restant van PEC Zwolle - FC Groningen (1-2) uit te spelen.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 21:37:44 +0200
Nijland dolblij met jeugd: ''Kampioen worden met Groningen is uniek'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226275/nijland-dolblij-met-jeugd-kampioen-worden-met-groningen-is-uniek https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226275/nijland-dolblij-met-jeugd-kampioen-worden-met-groningen-is-uniek De O17 van FC Groningen werd woensdagavond kampioen van Nederland door een 5-2 overwinning op Ajax. Algemeen directeur Hans Nijland is super trots op het jeugdteam van de 'Trots van het Noorden'.

"Weet je wat ik mooi vind? Ik kreeg zojuist bericht dat onze O17 kampioen van Nederland is geworden door een 5-2 overwinning op Ajax. Is dat niet geweldig? Ik kreeg net zelfs een felicitatie van Marc Overmars, dat vond ik heel sportief", begint Nijland, tijdens de gestaakte wedstrijd tussen FC Groningen en PEC Zwolle bij FOX Sports.

De algemeen directeur van Groningen, bezig aan zijn laatste weken bij de club, spreekt van een unieke prestatie. "Dit is redelijk historisch, kan ik je zeggen. Op het allerhoogste niveau met Groningen kampioen van Nederland worden, dat is uniek."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 21:32:49 +0200
FC Groningen tegen PEC Zwolle gestaakt; onduidelijk hoe lang https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226274/fc-groningen-tegen-pec-zwolle-gestaakt-onduidelijk-hoe-lang https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226274/fc-groningen-tegen-pec-zwolle-gestaakt-onduidelijk-hoe-lang Scheidsrechter Martin van de Kerkhof heeft het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen gestaakt. Er was onweer te zien boven het stadion en volgens de scheidsrechter kwam dat te dichtbij. Van de Kerkhof schatte de situatie in als onveilig.

Het is nog onduidelijk hoe lang het duel stil zal liggen. Vlak voor het moment van staken scoorde Paul Gladon voor FC Groningen, waardoor de bezoekers op een 2-1 voorsprong kwamen. In de eerste helft was Kaj Sierhuis die de Groningers op voorsprong zette, waarna Lennart Thy vlak na rust gelijk maakte namens PEC.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 21:18:00 +0200
MATCHDAY | FC Groningen zonder Reis tegen PEC Zwolle; Bruns vervanger https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226257/matchday-fc-groningen-zonder-reis-tegen-pec-zwolle-bruns-vervanger https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226257/matchday-fc-groningen-zonder-reis-tegen-pec-zwolle-bruns-vervanger Ludovit Reis speelt dit seizoen de sterren van de hemel, maar bij de wedstrijd tussen FC Groningen en PEC Zwolle is de jonge middenvelder niet van de partij door een schorsing.

Reis liep tegen Ajax tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan en dat betekent een automatische schorsing van één wedstrijd. Thomas Bruns vervangt Reis, die in verband wordt gebracht met een overstap naar FC Barcelona B.

Bij PEC Zwolle is er ook één wijziging Diederik Boer vervangt Mickey van der Hart. Hij kampt met een ribblessure. Het competitieduel tussen PEC Zwolle en FC Groningen begint om 19.45 uur.

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van Polen, Lachman, Paal; Hamer, Clement, Namli; Van Crooij, Thy, Van Duinen.

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Memisevic, Bruns, Bel Hassani Doan; Gladon, Sierhuis.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 19:18:05 +0200
Blijft Gladon bij FC Groningen? ''Uitermate tevreden'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226239/blijft-gladon-bij-fc-groningen-uitermate-tevreden https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226239/blijft-gladon-bij-fc-groningen-uitermate-tevreden Danny Buijs wil graag dat Paul Gladon ook volgend seizoen onderdeel uit maakt zijn spelersgroep. De centrumaanvaller kwam in de winter naar FC Groningen en heeft slechts een contract voor een halfjaar.

"Ik ben uitermate tevreden over hem, vanaf de eerste dag dat hij hier is. Een fantastische jongen die er altijd staat als je een beroep op hem doet, over de nodige kwaliteiten beschikt en een heel positieve invloed heeft binnen de groep", vertelt Buijs aan het Dagblad van het Noorden.

Gladon vormt vanavond tegen PEC Zwolle waarschijnlijk weer het aanvalsduo met Kaj Sierhuis. "Ik vind dat Gladon en Sierhuis het tegen Ajax heel behoorlijk hebben gedaan. Een lastige wedstrijd voor een duo dat afhankelijk is van aanvoer en niet het minste centrum tegenover zich vond. Ze hebben er veel energie ingelegd. De onderlinge samenwerking kan nog beter, maar dat is logisch. Ze hebben niet veel samengespeeld", aldus Buijs.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 17:00:00 +0200
Buijs realistisch: ''Dan gaan we met een kater de zomer in'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226237/buijs-realistisch-dan-gaan-we-met-een-kater-de-zomer-in https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226237/buijs-realistisch-dan-gaan-we-met-een-kater-de-zomer-in Wil FC Groningen nog deelnemen aan het toetje, dan moet de ploeg van trainer Danny Buijs erin zien te slagen Willem II te passeren op de ranglijst. Daarnaast moeten de Tilburgers dan de bekerfinale van Ajax verliezen, anders levert plek acht geen ticket op.

"Ik heb vanaf dag één gezegd dat ik met FC Groningen in het linkerrijtje wil spelen en uiteraard wil ik zoveel mogelijk wedstrijden winnen, maar het halen van play-offs hebben we op dit moment niet in eigen hand", vertelt een realistische trainer Danny Buijs in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Vanavond gaat FC Groningen op bezoek bij PEC Zwolle. "Kijk, als we in de laatste drie wedstrijden nog maar één punt pakken, gaan we met een kater de zomer in, ondanks het feit dat het over het geheel genomen dan nog steeds een behoorlijk goede tweede seizoenshelft is geweest. Zeker als je ziet waar we vandaan komen", vervolgt de oefenmeester.

"Maar stel, we pakken nog vijf punten en halen het net niet. Of we winnen drie keer, maar de concurrentie doet dat ook. Moet je jezelf dan een verwijt maken? Volgens mij hebben we het dan, ondanks het mislopen van play-offs, nog steeds goed gedaan na de winterstop met een totaal van meer dan 30 punten", aldus Buijs.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 15:54:00 +0200
Lof voor Nijland: ''Laatste spectaculaire transfer realiseren'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226207/lof-voor-nijland-laatste-spectaculaire-transfer-realiseren https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226207/lof-voor-nijland-laatste-spectaculaire-transfer-realiseren Hans Nijland is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Groningen. Volgens Voetbal International-verslaggever Tom Knipping verdient de algemeen directeur van de Groningse club een waardig afscheid.

"Zijn laatste seizoen als markante clubdirecteur leek uit te draaien op een flop", steekt Knipping van wal. "Tijdens de crisis van eind 2018 dook Nijland niet weg. Onvermoeibaar gaf hij uitleg over de degradatiezorgen en bleef hij daarbij pal achter zijn jonge coach Danny Buijs staan."

Hoe anders vergaat het de club eind april. "Inmiddels maakt FC Groningen een uitstekende revival door en zijn er kansen dat Nijland met Ludovit Reis op de valreep een laatste spectaculaire transfer gaat realiseren. Het zou een waardig en treffend afscheid zijn na 23 jaar dienstverband", aldus Knipping.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 14:48:25 +0200
Jans over toekomstplannen: ''Weer terugkeren op het veld'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226189/jans-over-toekomstplannen-weer-terugkeren-op-het-veld https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226189/jans-over-toekomstplannen-weer-terugkeren-op-het-veld Ron Jans weet nog niet hoe zijn toekomst eruit gaat zien. Bij FC Groningen wordt hij opgevolgd door Mark-Jan Fledderus. Sinds de zomer van 2017 was Jans technisch manager in het Hoge Noorden.

"Het technisch managerschap past mij niet als een maatkostuum en dat is wel noodzakelijk", maakt het Dagblad van het Noorden op uit de mond van Jans.

Jans heeft eveneens een verleden als trainer. "Ik zal weer terugkeren op het veld, maar wil de klus bij FC Groningen goed afmaken en wil de tijd nemen om de juiste keuzes te maken", besluit hij.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 13:39:52 +0200
Arts baalt: ''Dat kwartje moet vallen bij de jongens'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/226014/arts-baalt-dat-kwartje-moet-vallen-bij-de-jongens https://www.fcgfans.nl/nieuws/overige-elftallen/226014/arts-baalt-dat-kwartje-moet-vallen-bij-de-jongens Het was een pijnlijk weekend voor Jong FC Groningen. De beloftenploeg ging zaterdag in een bedroevend slechte wedstrijd met 3-1 onderuit tegen DOVO. 

"De zege voor DOVO was volledig terecht. In alle facetten van het voetbal hebben we gefaald. Dit is pas de eerste keer dit seizoen dat we als team totaal niet thuis hebben gegeven", vertelt de balende trainer Alfons Arts tegenover het Dagblad van het Noorden. "Verliezen kan altijd. De tegenstander kan soms beter zijn, maar je moet elkaar na de wedstrijd recht in de ogen aan kunnen kijken en zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. Dat was nu absoluut niet het geval."

"Niemand liet zich zien. Het is een verloren middag geweest, voor iedereen, maar vooral voor de spelers. Wij leiden op voor betaald voetbal. Als het ophoudt bij FC Groningen, houdt het niet definitief op. Er zijn ook nog andere clubs. Bij onze wedstrijd komen genoeg scouts kijken. Je kunt je dus nog altijd in de kijker spelen. Daar zijn nog een paar wedstrijden voor. Dat kwartje moet vallen bij de jongens", aldus Arts.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 23:00:00 +0200
Buijs eist resultaat: ''Er zal dus zeker iets veranderen tegen Zwolle'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226052/buijs-eist-resultaat-er-zal-dus-zeker-iets-veranderen-tegen-zwolle https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226052/buijs-eist-resultaat-er-zal-dus-zeker-iets-veranderen-tegen-zwolle FC Groningen neemt het woensdagavond op tegen PEC Zwolle. Danny Buijs, trainer van de Groningers, begint mogelijk opnieuw met spitsenkoppel Paul Gladon en Kaj Sierhuis.

"Ze hebben het zeer behoorlijk gedaan. Het zijn twee jongens die bediend moeten worden. Normaal gesproken hebben wij meer de bal in een thuiswedstrijd dan afgelopen zaterdag. Ze hebben er veel energie ingelegd. De onderlinge samenwerking kan nog beter, maar ze hebben ook nog niet veel samen gespeeld", aldus Buijs in gesprek met RTV Noord.

FC Groningen kan niet beschikken over de geschorste Ludovit Reis. "Ik vond het blok met hem en Samir echt uitstekend. Memisevic staat vaak iets voor de verdediging, waardoor Ludo iets verder naar voren kan spelen. Er zal dus zeker iets veranderen tegen Zwolle."

Buijs hoopt nog de play-offs te bereiken met FC Groningen. "De insteek is vanaf dag één al duidelijk. Ik vind dat Groningen altijd in het linkerrijtje hoort te spelen en dan doe je normaal gesproken mee om de play-off plekken. Onze insteek is duidelijk. We moeten bij Zwolle een resultaat halen als we nog naar boven willen kijken."

]]>
Tue, 23 Apr 2019 22:22:00 +0200
Padt realistisch: ''Dat moeten we wel in ons achterhoofd houden'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226107/padt-realistisch-dat-moeten-we-wel-in-ons-achterhoofd-houden https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226107/padt-realistisch-dat-moeten-we-wel-in-ons-achterhoofd-houden FC Groningen heeft nog steeds zicht op een plek bij de play-offs om Europees voetbal. Doelman Sergio Padt benadrukt dat het behalen van de play-offs een doel is, maar er geen man over boord is als de doelstelling niet bereikt wordt.

"We staan dicht bij de play-offs plekken en hoeven niet meer naar onderen te kijken. Dan moeten we ook voor die play-offs gaan", legt Padt uit tegenover RTV Noord. "Het zou een heel mooi toetje zijn. Als ik 1 januari namelijk had gezegd dat we voor Europees voetbal gingen, dan zou ik voor gek verklaard worden."

Padt wil zijn elftal dan ook niet te veel druk opleggen. "Je moet het maximaal haalbare nastreven, maar in de winterstop zeiden mensen tegen mij: als we ons handhaven, is het seizoen geslaagd", herinnert de goalie zich. "Dat moeten we wel in ons achterhoofd houden. Als het ons niet zou lukken om de play-offs te halen, dan is het seizoen alsnog geslaagd."

Het is voor Padt niet de eerste keer dat hij een seizoen met een enorm contrast tussen de eerste en tweede seizoenshelft beleeft. "Ik heb dat een keer in België meegemaakt, maar toen stond ik er de tweede seizoenshelft naast", aldus de doelman. "Dat neemt niet weg dat dit een bijzonder seizoen is. Aan de ene kant is het het mooie van voetbal, maar in de eerste seizoenshelft krijg je tegenslag op tegenslag. Dat je het in de tweede seizoenshelft kan omkeren, dat is prachtig."

 

]]>
Tue, 23 Apr 2019 21:53:00 +0200
Sierhuis: ''Blind kwam naar me toe en zei: je waagt het niet, hè!'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226012/sierhuis-blind-kwam-naar-me-toe-en-zei-je-waagt-het-niet-he https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226012/sierhuis-blind-kwam-naar-me-toe-en-zei-je-waagt-het-niet-he Kaj Sierhuis kreeg tegen zijn werkgever Ajax enkele mogelijkheden om de Amsterdammers pijn te doen, maar daar slaagde de jonge spits niet in. 

"Het waren allemaal lastige kansen. Die in de openingsfase was niet eenvoudig. Zeefuik kopte in de tweede helft ook nog een keer een bal door die ik op de borst aannam en op de volley nam. Als je die bal in de kruising jankt, ben je wel even het mannetje", vertelt Sierhuis aan het Dagblad van het Noorden.

Enkel in Groningen. "Dat denk ik ook. Vanuit mijn directe omgeving zou niemand boos zijn, maar in Amsterdam zijn er vast mensen die teleurgesteld of zelfs woedend zijn", vervolgt hij. "Ik wilde hem heel graag spelen. Ik had er niet aan moeten denken dat ik deze wedstrijd vanaf de bank of tribune had moeten bekijken."

Zijn voormalig ploeggenoten waren niet echt met Sierhuis bezig tijdens de wedstrijd. "Alleen Daley Blind kwam naar me toe en zei: ‘je waagt het niet, hè!’ Hij zei het met een knipoog uiteraard", besluit Sierhuis lachend.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 21:23:00 +0200
VIDEO | KNVB toont VAR-communicatie bij goal Huntelaar: ''Te weinig'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226085/video-knvb-toont-var-communicatie-bij-goal-huntelaar-te-weinig https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226085/video-knvb-toont-var-communicatie-bij-goal-huntelaar-te-weinig Veel discussie ontstond dit weekend naar aanleiding van het winnende doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar tegen FC Groningen. De 35-jarige Ajacied worstelde zich voorafgaand aan het doelpunt langs Tim Handwerker, maar maakte daarbij geen overtreding, zo oordeelde zowel scheidsrechter Dennis Higler als de VAR.

Uit de beelden die de KNVB dinsdag heeft vrijgegeven blijkt dat de VAR het vergrijp van Huntelaar 'te weinig' vindt om het doelpunt af te keuren. De Video Assistant Referee schaarde zich daarmee achter Dennis Higler, die het doelpunt in eerste instantie ook al goedkeurde. 

 

]]>
Tue, 23 Apr 2019 18:28:00 +0200
''FC Groningen leek de bananenschil te worden waarover Ajax ging uitglijden'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226003/fc-groningen-leek-de-bananenschil-te-worden-waarover-ajax-ging-uitglijden https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226003/fc-groningen-leek-de-bananenschil-te-worden-waarover-ajax-ging-uitglijden Heel even leek FC Groningen punten af te snoepen van titelkandidaat Ajax. Totdat Klaas-Jan Huntelaar op stond. De ervaren spits zorgde tien minuten voor tijd voor het enige doelpunt en daarmee de drie punten voor Ajax. Tot groot genoegen van Hugo Borst.

"Die Huntelaar hé. Tegen FC Groningen. De invalbeurt van het seizoen. Toch? Je zag het aan zijn kop bij de wissel. Huntelaar kon niet wachten. Hij wilde die lijn over. D'rin. D'rop. D'rover. Hij gooide er wat speeksel uit. Kan-ie zo mooi. De lippen gaan amper open. Het zijn tufjes, geen klodders", schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"FC Groningen leek de bananenschil te worden waarover Ajax ging uitglijden. De meeste spelers hadden echt een schop onder hun reet nodig. Of een injectie met amfetamine. Wie kies je dan? Nog een dik halfuur Huntelaar natuurlijk. Daar stond een botergeile kater die de bal aanzag voor een krolse poes", vervolgt hij.

"Ik ben op hem gesteld, dat Achterhoeks spuugbeestje. Wonderlijke jongen. Was Klaas-Jan vroeger niet lid van de plaatselijke drumband? In hotel De Gouden Karper in Hummelo hangt een fotootje van de kleine Klaas-Jan die fanatiek in de weer is met zijn muziekinstrument. De jongen en de man twijfelen nooit aan zichzelf. Hoe Huntelaar in de 78ste minuut die Duitser de baas was. Op kracht, sluw, zonder een overtreding te maken legde hij Handwerker in de luren. En bam. Raak. 0-1", aldus Borst.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 17:28:00 +0200
''Iedereen dacht dat Ritsu Doan naast schoot, maar het was een redding'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226001/iedereen-dacht-dat-ritsu-doan-naast-schoot-maar-het-was-een-redding https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226001/iedereen-dacht-dat-ritsu-doan-naast-schoot-maar-het-was-een-redding Ritsu Doan leek een grote kans in de wedstrijd tegen Ajax zaterdag naast te schieten, maar Andre Onana keerde de inzet. De doelman van Ajax verzweeg dat het een corner was in plaats van een doeltrap.

"Iedereen dacht dat Ritsu Doan naast schoot, maar het was een redding", vertelt Onana in De Telegraaf. "Deze één-op-één was echt moeilijk. Ik ben heel blij met mijn clean sheet."

In de slotfase was Onana opnieuw belangrijk met een redding op een schot van Paul Gladon. "Dit moet de volgende stap naar de titel zijn geweest. FC Groningen is een taaie tegenstander en hier win je niet zomaar. Maar we kunnen niet nagenieten. De focus ligt alweer op Vitesse-thuis."

]]>
Tue, 23 Apr 2019 16:26:00 +0200
Ajax gaat niet langer voor Doan: ''Van hem maken ze geen werk meer'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/226022/ajax-gaat-niet-langer-voor-doan-van-hem-maken-ze-geen-werk-meer https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/226022/ajax-gaat-niet-langer-voor-doan-van-hem-maken-ze-geen-werk-meer Ajax gaat zich komende zomer niet versterken met Ritsu Doan. De vleugelspeler van FC Groningen werd eerder dit seizoen in verband gebracht met een overstap naar Amsterdam.

"Hij wordt ook niet meer in verband gebracht met Ajax", zegt Valentijn Driessen van de Telegraaf bij Veronica Inside. "Hij is toen ook uitgenodigd door Ajax, net als Pierie. Van Pierie hebben ze werk gemaakt, maar van hem maken ze geen werk."

Rondom de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid werd Doan, evenals Pierie uitgenodigd door Ajax. Pierie is inmiddels door Ajax vastgelegd en overgenomen van SC Heerenveen. 

]]>
Tue, 23 Apr 2019 15:33:00 +0200
Stam gretig: ''Het seizoen moet niet als een nachtkaars uitgaan'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226044/stam-gretig-het-seizoen-moet-niet-als-een-nachtkaars-uitgaan https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226044/stam-gretig-het-seizoen-moet-niet-als-een-nachtkaars-uitgaan FC Groningen neemt het in de doordeweekse speelronde op tegen PEC Zwolle. Jaap Stam, trainer van de club uit Overijssel wil het seizoen goed afsluiten met PEC Zwolle.

"We willen niet afhankelijk zijn van anderen, maar willen het zelf doen", begint Stam in gesprek met De Stentor. "Het seizoen moet niet als een nachtkaars uitgaan."

Mickey van der Hart komt woensdagavond niet in actie voor PEC Zwolle vanwege een rib blessure. "Spelers hebben daar ook geen zin in en willen zich morgen graag revancheren voor het verlies bij Vitesse", besluit Stam.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 14:39:45 +0200
Ten Hag beseft: ''Het had heel anders kunnen aflopen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226006/ten-hag-beseft-het-had-heel-anders-kunnen-aflopen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226006/ten-hag-beseft-het-had-heel-anders-kunnen-aflopen Ondanks dat Klaas-Jan Huntelaar enkele minuten na zijn treffer met rood van het veld werd gestuurd, kan Ajax-trainer Erik ten Hag niet boos worden op zijn spits. Tien minuten voor het einde besliste hij het duel met FC Groningen in Amsterdams voordeel.

"Ik heb hem een dikke knuffel gegeven", maakt het Algemeen Dagblad op uit de mond van Huntelaar. "Natuurlijk was dat niet handig", vervolgt de oefenmeester. "En het had heel anders kunnen aflopen. Het is ook jammer dat hij geschorst is. Maar ik ben vooral blij dat Klaas-Jan scoorde. Hij heeft zoveel gif. Hij wil per se kampioen worden."

Ajax had het in het Hitachi Capital Mobility Stadion allesbehalve eenvoudig tegen FC Groningen. "FC Groningen heeft het ons lastig gemaakt. Maar ook na de zware wedstrijd tegen Juventus hebben we geknokt. Ook daarin zijn we gegroeid dit seizoen", aldus Ten Hag.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 14:00:00 +0200
Doan op de weg terug? ''Hij lijkt soms weer op de oude'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225999/doan-op-de-weg-terug-hij-lijkt-soms-weer-op-de-oude https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225999/doan-op-de-weg-terug-hij-lijkt-soms-weer-op-de-oude Marloes de Boer heeft genoten van het spel van FC Groningen tegen Ajax (0-1). De analist van het Dagblad van het Noorden zag dat de Groningers het de titelkandidaat enorm lastig maakten.

"Ajax heeft een paar geweldige voetballers. Groningen moet compact spelen. Geef je Ajax de ruimte, dan gaat het mis. In balbezit moet Groningen opportunistisch zijn. Snel de aanval zoeken, dan krijg je zeker kansen. Het ligt Groningen wel dat ze het spel niet hoeven te maken", stelt De Boer namens de ochtendkrant.

Volgens De Boer speelde FC Groningen taakbewust. "Groningen komt vaak in de duels, daar ligt hun kracht", vervolgt zij. Daarnaast zag De Boer dat Ritsu Doan weer op de weg terug is. "Hij is creatief en lijkt soms weer op de oude Doan. Hij leek de laatste tijd vermoeid, maar deze wedstrijd oogt hij gretig", luidt haar besluit.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 13:00:00 +0200
FC Twente keert terug: ''Beladen wedstrijd voor FC Groningen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225982/fc-twente-keert-terug-beladen-wedstrijd-voor-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/225982/fc-twente-keert-terug-beladen-wedstrijd-voor-fc-groningen Mike te Wierik is blij dat FC Twente weer terugkeert in de Eredivisie. De aanvoerder van FC Groningen komt uit die regio en heeft onder meer een verleden bij aartsrivaal Heracles Almelo.

"Met alle respect: ik speel liever tegen FC Twente dan tegen Fortuna Sittard of tegen Excelsior. Veel van mijn vrienden zijn voor FC Twente, het is een wedstrijd in de buurt, dat is alleen maar mooi", vertelt Te Wierik in gesprek met TC Tubantia.

"Met Heracles speelde ik graag de derby en voor Groningen is het ook een beladen wedstrijd. Dus ja, ik heb die wedstrijden in dat opzicht wel gemist. Twente hoort wat status betreft in de eredivisie en als ze niet zoveel rare capriolen hadden uitgehaald, waren ze ook nooit gedegradeerd", vervolgt Te Wierik.

"Dat ze meteen kampioen zijn geworden, is knap, vind ik. FC Twente had met Sparta, Roda JC, NEC en Go Ahead Eagles behoorlijke tegenstand. Dat de ploeg slecht speelde kan, maar de rest was blijkbaar nog slechter. Het maakt ook niet uit hoe je kampioen wordt, als je het maar wordt. Voor volgend seizoen heeft het team wel een upgrade nodig om stand te houden in de eredivisie", besluit hij.

]]>
Tue, 23 Apr 2019 12:01:00 +0200