Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans FEITEN| Ajax is FC Groningen bijna altijd de baas in de Euroborg https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269026/feiten-ajax-is-fc-groningen-bijna-altijd-de-baas-in-de-euroborg https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269026/feiten-ajax-is-fc-groningen-bijna-altijd-de-baas-in-de-euroborg FC Groningen neemt het komende zondag op tegen Ajax. De redactie van FCGFans heeft de statistieken onder de loep genomen en is tot het besluit gekomen dat FC Groningen de laatste jaren bijna nooit wint. 

We moeten naar 2014 voor de laatste overwinning van FC Groningen. Toen wonnen de Groningers met 2-0 van Ajax in de Euroborg. Toen waren Eric Botteghin en Michael de Leeuw verantwoordelijk voor de doelpunten. 

Van de laatste vier confrontaties tussen de twee ploegen in Groningen won de thuisploeg er geen een, sterker nog: drie gingen er verloren en in slechts één wedstrijd haalde FC Groningen nog een puntje.

]]>
Fri, 24 Jan 2020 16:36:00 +0100
'Buijs onduidelijk over opstelling; Memisevic en Itakura starten niet' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269069/buijs-onduidelijk-over-opstelling-memisevic-en-itakura-starten-niet https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269069/buijs-onduidelijk-over-opstelling-memisevic-en-itakura-starten-niet Meestal is het tijdens de laatste trainingsdag duidelijk met welke opstelling Danny Buijs begint in de eerstvolgende competitiewedstrijd. Nu zijn er nog veel vraagtekens rond de opstelling van FC Groningen, dat zondag tegen Ajax speelt.

Samir Memisevic en Ko Itakura lijken niet te gaan starten tegen de Ajacieden, zo meldt de doorgaans goed ingelichte Wim Masker op Twitter. Ook is er nog geen duidelijkheid of Ajdin Hrustic wel in de basis begint; RTV Noord-verslaggever Stefan Bleeker zag dat de middenvelder met de reserves meedeed.

]]>
Fri, 24 Jan 2020 14:45:00 +0100
'BeNeLiga lijkt niet door te gaan door standpunt van Ajax' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268948/beneliga-lijkt-niet-door-te-gaan-door-standpunt-van-ajax https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268948/beneliga-lijkt-niet-door-te-gaan-door-standpunt-van-ajax Gisteren was er een bijeenkomst over de mogelijke Beneliga. Valentijn Driessen weet dat er achter de schermen vraagtekens zijn over deze competitie. 

Hij schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de fusie er om allerlei redenen nooit gaat komen. ''Zo is het een publiek geheim dat Ajax en Standard Luik helemaal niet zitten te wachten op de Beneliga. De voorzitter van de Waalse club liet de presentatie van dit toch belangrijke dossier voor zijn club gewoon aan zich voorbijgaan, stelde andere prioriteiten en liet zich doodleuk vertegenwoordigen door zijn collega van AA Gent.''

Sowieso lijken de Nederlandse clubs minder enthousiast te zijn over het idee dan de Belgen, weet Driessen. Wellicht worden die Belgen daardoor teleurgesteld, want met name Ajax lijkt helemaal geen trek te hebben in een samengestelde competitie. De club denkt namelijk veel groter en wil zich meten met de topclubs van Europa.

''Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft namens de Nederlandse landskampioen ook grote twijfels over de fusiecompetitie en denkt niet dat Ajax er goed aan doet om hieraan deel te nemen. De Amsterdammers willen graag de handen vrijhouden om vanaf 2024 eventueel op de trein te springen van een veel grotere, rijkere grensoverschrijdende competitie met de topclubs uit de vijf grote voetballanden.''

 

]]>
Fri, 24 Jan 2020 07:37:24 +0100
Groningen-fan maakt clublied voor Kids United met Johnny de Mol https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268915/groningen-fan-maakt-clublied-voor-kids-united-met-johnny-de-mol https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268915/groningen-fan-maakt-clublied-voor-kids-united-met-johnny-de-mol De meeste clubs hebben een clublied, maar Kids United had het nog niet. De Groningse voetbalclub voor jongeren met een beperking heeft dat nu wel. Met dank aan Sandro Kukler, songwriter Diggy Dex en Johnny de Mol van het programma Down met Johnny.

Het programma overdonderde de ouders van Kukler. "In oktober stond ineens Johnny de Mol met een geluidsvrouw en een cameraman voor de deur", vertelt zijn vader Onno in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Een complete overval. De regie in je huiskamer ben je dan wel kwijt." Toen werd Kukler ineens ook duidelijk waar zijn zoon steeds mee bezig was geweest."

Kids United Clublied from SiteOnline on Vimeo.

]]>
Thu, 23 Jan 2020 16:39:00 +0100
Gudde: ''Gevoel dat ze niet weten dat wij veel minder kunnen uitgeven'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268763/gudde-gevoel-dat-ze-niet-weten-dat-wij-veel-minder-kunnen-uitgeven https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268763/gudde-gevoel-dat-ze-niet-weten-dat-wij-veel-minder-kunnen-uitgeven Wouter Gudde, technisch directeur bij FC Groningen, denkt dat FC Groningen-fans een ander beeld hebben bij de financiële situatie van de Trots van het Noorden. Hij ziet een groot verschil bij de club van Frans van Seumeren bijvoorbeeld.

"Ik heb het gevoel dat men de realiteit enigszins uit het oog is verloren en men niet weet dat wij veel minder geld kunnen uitgeven dan AZ, Vitesse en FC Utrecht", zegt Gudde in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Van Seumeren verkocht aandelen en dat heeft goed uitgepakt, ziet ook Gudde. "Ik ben het op dit moment niet eens met Frans. FC Utrecht heeft in mijn ogen veel geluk met hem. Er zijn meer slechte dan goede voorbeelden van clubs die in slechte tijden hun aandelen hebben verkocht. Ook in ons land."

"Frans van Seumeren is de uitzondering die de regel bevestigt. Je kan het verkopen, maar hoe zit het dan met de zeggenschap? Wat is de visie die erachter zit? Ik vind dat we eerst moeten kijken naar wat we zelf beter kunnen doen", aldus Gudde.

]]>
Thu, 23 Jan 2020 10:58:00 +0100
FC Groningen-trainer moet pittige brieven slikken: ''Goodbye Buijs'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268806/fc-groningen-trainer-moet-pittige-brieven-slikken-goodbye-buijs https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268806/fc-groningen-trainer-moet-pittige-brieven-slikken-goodbye-buijs Danny Buijs' contract bij FC Groningen loopt komende zomer af. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek over een verlenging, zo kwam vorige naar buiten. Sommige fans van FC Groningen lijken dat helemaal niet te willen.

Bij het Dagblad van het Noorden zijn de afgelopen dagen een paar 'pittige' ingezonden brieven gestuurd, waar een vertrek van trainer Buijs aangekondigd werd.

]]>
Thu, 23 Jan 2020 09:51:00 +0100
'Vandaag topoverleg over BeNeLiga; fusie mogelijk vanaf 2025' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268782/vandaag-topoverleg-over-beneliga-fusie-mogelijk-vanaf-2025 https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268782/vandaag-topoverleg-over-beneliga-fusie-mogelijk-vanaf-2025 Er wordt al tijden gesproken over een Beneliga, een fusie tussen de Nederlandse Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League. Het Algemeen Dagblad weet te melden dat er vandaag topoverleg wordt gevoerd over het plan.

Accountantsbureau Deloitte presenteert deze donderdag een rapport over een grondig haalbaarheidsonderzoek over de mogelijke nieuwe competitie. Bij dat topoverleg sluiten Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Anderlecht, Standard, Club Brugge, RC Genk en Standard Luik aan. Naast deze clubs zijn ook de Eredivisie CV, de KNVB, de KBVB en de Belgische Pro League van de partij. Sjoerd Mossou weet wat op dit moment de belangrijkste vraag is voor het topoverleg.

Volgens hem kan het plan alleen doorgaan als het accountantsbureau kan aantonen dat een samenwerking voor meer geld zorgt dan twee aparte nationale competities. ''Voor de topclubs is dat in deze fase de belangrijkste maatstaf: wanneer uit de berekeningen blijkt dat de kloof met de vijf Europese topcompetities substantieel verkleind kan worden, krijgt het project in de komende maanden een vervolg.'' Als dat vervolg er komt, gaan ook de overige clubs meepraten over de besluitvorming.

''Ook zal dan verder onderzoek worden gedaan, bijvoorbeeld naar de mening van spelers, trainers en publiek'', schrijft Mossou. Een BeNeLiga is namelijk een behoorlijke klus om te realiseren, omdat niet alle clubs uit de huidige Eredivisie en en Jupiler Pro League hieraan mee kunnen doen. Daarom komen onder de gezamenlijke competitie twee nationale competities. Hierin wordt het onderste deel van de Eredivisie waarschijnlijk samengevoegd met de top van de Keuken Kampioen Divisie. 

]]>
Thu, 23 Jan 2020 07:37:42 +0100
Vertrokken FC Groningen-spits maakt al na vijf minuten zijn eerste goal https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/268771/vertrokken-fc-groningen-spits-maakt-al-na-vijf-minuten-zijn-eerste-goal https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/268771/vertrokken-fc-groningen-spits-maakt-al-na-vijf-minuten-zijn-eerste-goal Charlison Benschop maakte deze winter de overstap van FC Groningen naar Apollon Limassol en kreeg direct een basisplaats bij de Cypriotische club. De Nederlandse spits maakte direct zijn basisdebuut waar.

De spits wist na vier minuten al het net te vinden voor zijn nieuwe club. Tegen de andere topclub uit Cyprus was hij dus direct belangrijk in het eerste bekerduel.

In de Cypriotische competitie staat zijn club derde na vijftien wedstrijden te hebben gespeeld. Met Benschop in de gelederen hoopt Apollon mee te doen voor het kampioenschap.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 22:29:37 +0100
Gudde: ''Dan hadden ze beter Harry Potter directeur kunnen maken'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/268731/gudde-dan-hadden-ze-beter-harry-potter-directeur-kunnen-maken https://www.fcgfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/268731/gudde-dan-hadden-ze-beter-harry-potter-directeur-kunnen-maken FC Groningen haalde vorig jaar Wouter Gudde als opvolger van algemeen directeur Hans Nijland. Met de 35-jarige bestuurder heeft de Trots van het Noorden een minder uitbundige en meer bedachtzame directeur.

Samen met technisch directeur Mark-Jan Fledderus (37) en trainer Danny Buijs (37) is Gudde bezig met het uitwerken van een voetbalvisie. "Die is cruciaal", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Als we zestiende worden met een lekkere gehaktbal, gaat er iets verkeerd. Als ik luister naar onze achterban, hoor ik dat er al jaren gemopperd wordt over de speelstijl van het eerste elftal."

"Ik ben de eerste die aangeeft dat het stukken beter kan", vervolgt Gudde. "Maar als we al zo lang kampen met dit probleem, is het misschien wel breder dan een selectie en een trainer. Ik vind dat alles begint met visie. We zijn nu volop op zoek naar onze voetbalidentiteit die leidend moet worden binnen de hele club. Pas daarna kan je gericht scouten en opleiden."

Gudde wil verder vooral de rust bewaren en zal geen gekke dingen doen. "Als mensen denken dat het hier in twee jaar helemaal is omgekeerd, hadden ze beter Harry Potter directeur kunnen maken", aldus de algemeen directeur.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 19:04:00 +0100
Van Seumeren: ''Voor ons belangrijk wat FC Groningen gaat doen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268730/van-seumeren-voor-ons-belangrijk-wat-fc-groningen-gaat-doen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268730/van-seumeren-voor-ons-belangrijk-wat-fc-groningen-gaat-doen FC Utrecht hoopt definitief aan te haken bij de subtop in Nederland. Onder leiding van clubeigenaar Frans van Seumeren hebben de Domstedelingen flinke stappen gemaakt. De voetbalwereld blijft echter onzeker, weet de bestuurder.

"Ajax en PSV zijn in principe weg. Maar Feyenoord is kwetsbaar. Wat gaan ze doen?", vraagt Van Seumeren zich af in Voetbal International. "AZ is een voorbeeld voor mij en Twente blijft, hoe je het wendt of keert, een grote club. Ze hebben een enorme schuld, maar wel dertigduizend toeschouwers en betrokken ondernemers. Twente zal op de deur gaan kloppen."

"Vitesse heb je dan nog, maar die zie ik op de langere termijn niet als een dreiging", vervolgt Van Seumeren. "Ik denk dat de Russen het een keer zat worden. Belangrijk is voor ons wat Groningen en Heerenveen doen. Fantastisch mooie clubs. Gaan zij toch zoeken naar externe investeerders? Dan zie ik ze als concurrent. Doen ze dat niet, dan gaan ze de reis niet redden."

]]>
Wed, 22 Jan 2020 18:12:00 +0100
Bruns weet van belangstelling: ''Nog geen besluit genomen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/268720/bruns-weet-van-belangstelling-nog-geen-besluit-genomen https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/268720/bruns-weet-van-belangstelling-nog-geen-besluit-genomen Thomas Bruns komt niet meer in de plannen van PEC Zwolle voor. De middenvelder, die vorig seizoen verhuurd werd aan FC Groningen, mag op zoek naar een nieuwe club. Meerdere ploegen uit de Eerste Divisie zijn geïnteresseerd in Bruns.

NAC Breda is een van die clubs die interesse heeft getoond. "NAC is een mooie club. Vorig jaar hadden ze ook interesse (technisch hart, red.), maar toen koos ik voor FC Groningen. Voor nu heb ik nog geen besluit genomen", vertelt Bruns in gesprek met BN DeStem.

"Dat zal ik waarschijnlijk doen na het weekend in de laatste week dat de transfermarkt open is. Wat mij betreft zal het dan gaan om een huurovereenkomst", aldus de middenvelder, die eigendom is van Vitesse.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 17:31:54 +0100
''Oog wil ook wat, daar moet Groningen echt wel wat aan gaat doen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268673/oog-wil-ook-wat-daar-moet-groningen-echt-wel-wat-aan-gaat-doen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268673/oog-wil-ook-wat-daar-moet-groningen-echt-wel-wat-aan-gaat-doen FC Groningen speelde afgelopen weekend doelpuntloos gelijk tegen FC Twente. Dagblad van het Noorden-journalist William Pomp zag de wedstrijd, en had het het nodige aan te merken op het spel van de Groningers.

"Het ging gewoon op de precies dezelfde voet door als de eerste seizoenshelft", zegt de verslaggever in de uitzending van Sport Noord Café. "Verdedigend was het weer hartstikke goed, maar het oog wil ook wel een keer wat. Daar moet Groningen echt wel wat aan gaat doen."

Pomp gaat verder: "De seizoenkaartverkoop staat onder druk, sponsoren lopen weg. Het belangrijkste middel bij een voetbalclub is toch aantrekkelijk voetbal." Pomp uit ook kritiek over de aankopen. "Er in het begin van het seizoen ingekocht, maar daar valt voor Mark-Jan Fledderus nog wel wat te halen."

 

]]>
Wed, 22 Jan 2020 15:12:00 +0100
FC Groningen bezet zevende plaats op ranglijst veldencompetitie https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268667/fc-groningen-bezet-zevende-plaats-op-ranglijst-veldencompetitie https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268667/fc-groningen-bezet-zevende-plaats-op-ranglijst-veldencompetitie FC Groningen bezet na negentien speelrondes de zevende plaats in de veldencompetitie van de VVCS. Het veld in de Euroborg ligt er volgens de aanvoerders dus nog niet zo goed bij.

De grasmat van FC Groningen krijgt van de aanvoerders van de tegenstanders een beoordeling van een 3,89. De captains kunnen hun waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld doorgeven aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko.

Het veld van De Kuip, dat steevast de verkiezing wint, krijgt een beoordeling van 4,90. PSV scoort een 4,33, en staat daarmee op de tweede plek. De kunstgrasvelden bezetten traditioneel de laatste plaatsen.

Tussenstand na negentien speelrondes:
1. Feyenoord 4,90
2. PSV 4,33
3. Ajax 4,20
4. FC Utrecht 4,00
4. Willem II 4,00
6. FC Twente 3,90
7. FC Groningen 3,89
8. RKC Waalwijk 3,78
9. SC Heerenveen 3,40
10. Vitesse 2,11
11. Fortuna Sittard 1,90
12. Heracles Almelo (k) 1,89
13. Sparta Rotterdam (k) 1,78
14. FC Emmen (k) 1,60
15. PEC Zwolle (k) 1,56
16. VVV-Venlo (k) 1,50
17. ADO Den Haag (k) 1,20

Het veld van AZ is niet meegenomen in de tussenstand, omdat AZ slechts een paar wedstrijden in het eigen stadion heeft gespeeld.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 13:39:00 +0100
''VAR is de blindengeleidehond voor de falende scheidsrechters'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268625/var-is-de-blindengeleidehond-voor-de-falende-scheidsrechters https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268625/var-is-de-blindengeleidehond-voor-de-falende-scheidsrechters FC Groningen speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen FC Twente, maar Peter Wekking en Pieter Zwart beseffen dat de wedstrijd ook anders had kunnen aflopen. Het duo zag dat scheidsrechter Dennis Higler negentig minuten lang 'acteerde' dat hij alles onder controle had. 

"Niets was minder waar", schrijven de twee verslaggevers van Voetbal International. "Higler is een middelmatige scheidsrechter die bij een buiteling van Kaj Sierhuis op een goed geluk voor een strafschop floot. Hij wist: de eindcontrole kwam toch wel van de VAR", leggen Wekking en Zwart uit. 

"Zoals Jeroen Manschot tijdens ADO Den Haag - RKC Waalwijk onbevreesd een penalty gaf voor een overtreding op Crysencia Summerville die buiten het strafschopgebied plaatshad. Ergens in zijn achterhoofd zat het besef: Als het nodig is, word ik in de videokamer toch wel gered. Want dat is waartoe de VAR in korte tijd is uitgegroeid: de blindengeleidehond voor de falende scheidsrechters." 

]]>
Wed, 22 Jan 2020 10:52:35 +0100
Update: Ajax mist smaakmaker Ziyech in wedstrijd tegen FC Groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268583/update-ajax-mist-smaakmaker-ziyech-in-wedstrijd-tegen-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268583/update-ajax-mist-smaakmaker-ziyech-in-wedstrijd-tegen-fc-groningen Hakim Ziyech ontbreekt komende zondag mogelijk bij Ajax. De Amsterdamse spelmaker viel afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam geblesseerd uit en speelt vanavond ook niet in het bekerduel met Spakenburg.

Dat meldt De Telegraaf. "De ernst van de blessure is nog onduidelijk, maar Ten Hag zal sowieso geen risico met hem willen nemen gezien de uitwedstrijd tegen FC Groningen en de thuiswedstrijd tegen PSV die voor Ajax op het programma staan in de Eredivisie", schrijft de krant.

Komende zondag krijgt FC Groningen bezoek van de koploper en het is dus nog maar de vraag of Ziyech, het creatieve brein in de ploeg van Ten Hag, tegen die tijd fit genoeg is om te spelen.

Update: Ajax kan in de topper tegen PSV geen beroep doen op Hakim Ziyech. De smaakmaker van de Amsterdammers heeft een scheurtje in zijn kuitspier opgelopen en is de komende weken in elk geval niet inzetbaar, laat Ajax weten via de officiële kanalen.

]]>
Wed, 22 Jan 2020 08:06:00 +0100
Absalem blij met huurdeal: ''Ook met het oog op Marokko'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268567/absalem-blij-met-huurdeal-ook-met-het-oog-op-marokko https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268567/absalem-blij-met-huurdeal-ook-met-het-oog-op-marokko Amir Absalem speelt het komende halfjaar op huurbasis bij Almere City FC. In de Keuken Kampioen Divisie hoopt de 22-jarige linksback op meer speelminuten dan in de eerste seizoenshelft bij FC Groningen.

"Het is belangrijk voor mij om nu zoveel mogelijk te spelen, ook met de kennis dat ik in de voorselectie van Marokko zit", laat Absalem weten op het digitale thuis van Almere City. "Ik verheug mij erop mijzelf de komende periode in het shirt van Almere City FC te kunnen laten zien."

Ook td Mark-Jan Fledderus denkt dat de verhuur van Absalem bevordelijk is voor diens carrière. "Wij vinden Amir namelijk nog altijd een talentvolle speler, maar voor zijn verdere ontwikkeling was het daarbij wel van belang dat hij op korte termijn aan spelen zou toekomen op een zo hoog mogelijk niveau."

"In onze ogen kan hij zich in Almere op een goede manier laten zien", vervolgt Fledders op de clubsite van FC Groningen. "Wij hebben nog altijd vertrouwen in en plannen met Amir. Op dit moment is deze stap zowel voor speler als club goed. Wij wensen Amir heel veel succes bij Almere City en zullen zijn verrichtingen nauwlettend volgen."

]]>
Tue, 21 Jan 2020 20:29:00 +0100
OFFICIEEL | Absalem maakt seizoen af in Keuken Kampioen Divisie https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268565/officieel-absalem-maakt-seizoen-af-in-keuken-kampioen-divisie https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/268565/officieel-absalem-maakt-seizoen-af-in-keuken-kampioen-divisie Amir Absalem maakt het huidige seizoen af in de Keuken Kampioen Divisie. De 22-jarige linksback vertrekt op huurbasis naar Almere City FC. Dat heeft FC Groningen via de officiële kanalen naar buiten gebracht.

Absalem begon dit seizoen als basisspeler bij FC Groningen, maar raakte zijn basisplek na vier wedstrijden in de Eredivisie kwijt aan Django Warmerdam. In het restant van de eerste seizoenshelft deed Absalem nog maar zeven minuten mee in de hoofdmacht van de Groningers.

Absalem staat sinds 2016 onder contract bij FC Groningen. De Marokkaanse verdediger werd destijds weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Absalem maakte in 2017 zijn debuut in het eerste van FC Groningen en speelde sindsdien zestien wedstrijden in de Eredivisie

]]>
Tue, 21 Jan 2020 20:02:00 +0100
'Absalem wordt dinsdag medisch gekeurd bij nieuwe club' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268540/absalem-wordt-dinsdag-medisch-gekeurd-bij-nieuwe-club https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268540/absalem-wordt-dinsdag-medisch-gekeurd-bij-nieuwe-club Amir Absalem gaat verhuurd worden aan Almere City FC, tenminste daar lijkt het op. Volgens Omroep Flevoland-verslaggever Martijn de Groot wordt de linksachter van FC Groningen dinsdag medisch gekeurd.

De verdediger speelde dit seizoen vier competitiewedstrijden in bij FC Groningen. Daarnaast speelde Absalem ook nog een bekerwedstrijd.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 16:09:00 +0100
Derksen bekritiseert VAR: ''Die jongen struikelt over zijn benen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268488/derksen-bekritiseert-var-die-jongen-struikelt-over-zijn-benen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268488/derksen-bekritiseert-var-die-jongen-struikelt-over-zijn-benen FC Groningen speelde zaterdagavond op 0-0 gelijk tegen FC Twente, maar het had heel anders kunnen aflopen voor de Groningers. Scheidsrechter Dennis Higler gaf namelijk een strafschop aan de bezoekers en VAR Clay Ruperti draaide die beslissing niet terug.

"Als een VAR daar niet op ingrijpt, dan moet je de VAR opheffen", zijn de duidelijke woorden van Johan Derksen bij Veronica Inside. "Ik had het al bij de eerste keer gezien. Die jongen struikelt over zijn benen, hij struikelt altijd over zijn benen. Sierhuis is een hele beperkte voetballer."

René van der Gijp spreekt van een slechte schwalbe van Sierhuis. "Hij wil zich laten vallen, maar doet dat iets te vroeg. Ze hadden hem nog niet aangeraakt. Pas aan het einde van zijn val wordt hij aangeraakt", aldus de analist. "Hij struikelt ook over de bal", vult Wim Kieft aan.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 13:14:00 +0100
KNVB wijst arbiter aan voor duel tussen FC Groningen en Ajax https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268494/knvb-wijst-arbiter-aan-voor-duel-tussen-fc-groningen-en-ajax https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268494/knvb-wijst-arbiter-aan-voor-duel-tussen-fc-groningen-en-ajax De KNVB heeft Jeroen Manschot aangesteld om de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax in goede banen te leiden. Het duel wordt zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld in de Euroborg.

Manshot wordt in Groningen bijgestaan door assistent-scheidsrechters Dave Goossens en Daniel Siebert. De KNVB heeft Martin Pérez aangewezen als vierde official. Edwin van de Graaf is de videoscheidsrechter van dienst. Hij krijgt in Zeist assistentie van Hessel Steegstra.

]]>
Tue, 21 Jan 2020 12:10:00 +0100
''Ik heb erg te doen met die spitsen van FC Groningen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268462/ik-heb-erg-te-doen-met-die-spitsen-van-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268462/ik-heb-erg-te-doen-met-die-spitsen-van-fc-groningen FC Groningen speelde zaterdagavond doelpuntloos gelijk tegen FC Twente. Vaste volger van de Groningers, William Pomp, was aanwezig in de Grolsch Veste, maar is niet onder de indruk geraakt.

Sterker nog: "Helaas viel er zaterdag in Enschede een stuk minder te genieten. Ik wou er verder maar geen woorden aan vuilmaken", vertelt hij in de wekelijkse briefwisseling op de website van het Dagblad van het Noorden.

Verslaggever Thijs de Jong zag de wedstrijd ook. "Ik heb erg te doen met die spitsen van Groningen. Michael de Leeuw baalde zondagmiddag na de wedstrijd FC Emmen-Heracles dat hij drie 100 procent kansen om zeep had geholpen. Ik denk dat Sierhuis droomt van de dag dat hij in één wedstrijd drie 100 procent kansen krijgt."

]]>
Tue, 21 Jan 2020 11:18:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: FC Groningen 2 vecht zich tot gelijkspel tegen VVV https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268464/video-samenvatting-fc-groningen-2-vecht-zich-tot-gelijkspel-tegen-vvv https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268464/video-samenvatting-fc-groningen-2-vecht-zich-tot-gelijkspel-tegen-vvv FC Groningen 2 heeft maandagavond gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo 2. Op Sportpark Corpus den Hoorn eindigde het duel in 2-2. Voor de Groningers waren Thomas Poll en Ahmed El Messaoudi verantwoordelijk voor de doelpunten.

De ploeg uit het noorden begon slecht aan de wedstrijd en stond in de eerste helft al met 0-2 achter. Doelpunten kwamen van Jessy Hendrikx en Sotirios Kokkinos. Met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de theepauze werden verschillende wisselingen doorgevoerd en werd na zestig minuten de aansluitingstreffer gemaakt door Poll. Twintig minuten voor het einde zorgde El Messaoudi voor de gelijkmaker en de 2-2 eindstand.

Opstelling FC Groningen: Jan Hoekstra; Nicklas Strunck, Tapmahoe Sopacua, Samir Memisevic (46' Ko Itakura), Thomas Poll (84' Remco Balk); Ahmed El Messaoudi, Sam Schreck, Joël van Kaam (76' Leonel Miguel); Kian Slor, Romano Postema, Tomas Suslov.

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Roeffen, Van Dijck, J. Munsters, Hendrikx (78' Mami); Ngobi, Blaszcyk (65' Pleunis), Probst; Roemer, Kokkinis en N. Munsters

]]>
Tue, 21 Jan 2020 10:38:00 +0100
VIDEO | Samenvatting: FC Groningen weet niet te winnen van FC Twente https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268086/video-samenvatting-fc-groningen-weet-niet-te-winnen-van-fc-twente https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268086/video-samenvatting-fc-groningen-weet-niet-te-winnen-van-fc-twente FC Groningen en FC Twente zijn de tweede seizoenshelft begonnen met een 0-0 gelijkspel in de Grolsch Veste. Middenvelder Ajdin Hrustic kreeg de beste kans van de wedstrijd maar hij schoot een omstreden toegekende penalty op de paal.

In de eerste helft was er weinig te beleven in Enschede. De thuisploeg kreeg via Aitor Cantalapiedra de grootste kans, maar doelman Sergio Padt hield de Groningers op de been. Ramon Lundqvist was voor rust de uitblinker maar hij kon het verschil uiteindelijk ook niet maken.

Ook na de theepauze was de eerste kans voor Twente via Javier Espinosa, maar opnieuw lag Padt in de weg. Na een uur spelen gebeurde het meest besproken moment van de wedstrijd. Kaj Sierhuis ging het strafschopgebied van Twente binnen en leek over zijn eigen benen te struikelen na een fair duel.

Scheidsrechter Higler twijfelde niet en wees naar de stip. Ook na contact met de VAR bleef hij bij zijn standpunt, zonder daarbij zelf naar de beelden te hebben gekeken. Hrustic eiste de bal op maar zag tot zijn eigen frustratie dat de bal op de buitenkant van de paal eindigde.

Het laatste half uur werd het spel alleen maar minder en waren er wat kleine opstootjes. Beide partijen konden dan ook weinig anders dan genoegen nemen met een punt.

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Hrustic (El Messaoudi/83), Matusiwa, Van Kaam, Lundqvist; Sierhuis (Postema/69), Asoro (Schreck/90+2).

]]>
Mon, 20 Jan 2020 17:08:00 +0100
Mennega oordeelt: ''Aanvallend is het weer ver onder de maat'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268280/mennega-oordeelt-aanvallend-is-het-weer-ver-onder-de-maat https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268280/mennega-oordeelt-aanvallend-is-het-weer-ver-onder-de-maat FC Groningen speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen FC Twente. Aanvallend bracht de ploeg uit het noorden, weer, weinig. Ook FC Groningen-volger Jan Mennega zag dat gebeuren

"Aanvallend is het weer ver onder de maat. Er is geen creativiteit in het elftal. Daarvoor is Ramon Pascal Lundqvist gehaald, maar ik heb het niet van hem gezien", vertelt Mennega in gesprek met het Dagblad van het Noorden. De middenvelder kreeg het rapportcijfer 4 van de analist.

Bart van Hintum stond na een lange tijd weer eens in de basis bij FC Groningen. Mennega vond hem goed spelen. "Die geef ik wel een 7, Van Hintum deed het prima. Organisatorisch stond de verdediging sowieso weer erg goed."

]]>
Mon, 20 Jan 2020 14:27:00 +0100
CIJFERS| Veel 'zesjes' en 'vijfjes' voor spelers FC Groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268254/cijfers-veel-zesjes-en-vijfjes-voor-spelers-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/268254/cijfers-veel-zesjes-en-vijfjes-voor-spelers-fc-groningen FC Groningen speelde zaterdagavond doelpuntloos gelijkspel tegen FC Twente. In het saaie duel vielen weinig spelers van de Groningers positief op. Dat is ook terug te zien in de cijferlijsten die verschillende voetbalmedia naar buiten bracht...

Geen enkele speler van FC Groningen is ook terug te vinden in het Elftal van de Week.

Cijfers Algemeen Dagblad: Padt 6; Zeefuik 6, Te Wierik 6, Van Hintum 6, Warmerdam 6; Hrustic 5,5 (83. El Messaoudi), Matusiwa 6, Van Kaam 6; Lundqvist 5,5, Sierhuis 5 (68. Postema), Asoro 5 (90. Schreck -).

Cijfers Voetbal International: Padt 6; Zeefuik 6,5, Te Wierik 6, Van Hintum 6, Warmerdam 6,5; Hrustic 5 (83. El Messaoudi), Matusiwa 6,5, Van Kaam 6; Lundqvist 6, Sierhuis 5 (68. Postema) 5, Asoro 5 (90. Schreck -).

]]>
Mon, 20 Jan 2020 13:19:00 +0100