Nieuws - FCGFans.nl - FC Groningen Nieuws https://www.fcgfans.nl/rss/nieuws FCGFans ''De supporters en ook het team reageerden goed op zijn drive en die zal absoluut blijven'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/175037/de-supporters-en-ook-het-team-reageerden-goed-op-zijn-drive-en-die-zal-absoluut-blijven https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/175037/de-supporters-en-ook-het-team-reageerden-goed-op-zijn-drive-en-die-zal-absoluut-blijven Deyovaisio Zeefuik is definitief speler van FC Groningen. De verdediger zette vanmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de Trots van het Noorden. Technisch manager Ron Jans is blij met de transfer. 

''Zijn positieve eigenschappen zijn ‘niet opgeven’, kracht en overtuiging'', aldus Jans bij de presentatie van Zeefuik. ''Na het vertrek van Todd Kane afgelopen winter, hebben we werk gemaakt van Zeefuiks komst. De supporters en ook het team reageerden goed op zijn drive en die zal absoluut blijven.'' De voormalig Ajacied stond al langer op de radar. ''Vanaf augustus hebben we Zeefuik diverse keren bekeken en op een vrijdagavond ben ik zelf maar eens naar Helmond gereden om hem te bekijken.''

Jans vergeleek Zeefuik met een Nederlandse verdediger uit het verleden. ''Theo Laseroms (speler van onder meer NAC, Sparta en Feyenoord, Oranje-international en bekend om zijn tackles) had als bijnaam ‘de Tank’ en ik denk dat ‘Deyo’ zijn opvolger is.''

]]>
Fri, 22 Jun 2018 21:03:00 +0200
FC Groningen tevreden na dubbelslag: ''De kans dat er überhaupt nog iemand bijkomt is klein'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/175064/fc-groningen-tevreden-na-dubbelslag-de-kans-dat-er-ueberhaupt-nog-iemand-bijkomt-is-klein https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/175064/fc-groningen-tevreden-na-dubbelslag-de-kans-dat-er-ueberhaupt-nog-iemand-bijkomt-is-klein FC Groningen heeft vrijdagmiddag een slag geslagen op de transfermarkt. De Trots van het Noorden presenteerde twee nieuwe spelers. Zowel Mateo Cassierra als Deyovaisio Zeefuik kwam over van Ajax.

Over Zeefuik, die vorig seizoen al op huurbasis voor FC Groningen speelde, maar nu definitief overkomt, is RTV Noord-verslaggever Elwin Baas erg positief.  "Hij heeft een goede indruk achtergelaten", zegt Baas, die ook gecharmeerd is geraakt van Cassierra. "Stevige jongen, schijnt ook snel te zijn. Hij kijkt nu nog een beetje de kat uit de boom, maar Zeefuik zegt dat het wel goed komt."

Dat Zeefuik en Cassierra beiden overkomen van Ajax, staat volgens Baas symbool voor de relatie tussen Ajax en FC Groningen. "Er is gewoon een hele goede band tussen beide clubs. Ajax heeft bijvoorbeeld met Groningen gebeld om te informeren naar hun ervaring met oud FC-speler Dusan Tadic."

Of Groningen verder nog zal toeslaan op de transfermarkt, is Baas niet helemaal duidelijk. "Het belangrijkste is gewoon een centrale verdediger, het liefst linksbenig. Maar Jans zei dat er niemand bijkomt voor de eerste training, dus de kans dat er überhaupt nog iemand bijkomt is denk ik klein."

 

]]>
Fri, 22 Jun 2018 20:52:00 +0200
Cassierra strijdbaar: ''Ik zal honderd procent geven voor deze club'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/175047/cassierra-strijdbaar-ik-zal-honderd-procent-geven-voor-deze-club https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/175047/cassierra-strijdbaar-ik-zal-honderd-procent-geven-voor-deze-club Het heeft even geduurd, maar vrijdagmiddag werd Mateo Cassierra dan eindelijk gepresenteerd bij FC Groningen. De Colombiaanse aanvaller, die een seizoen gehuurd wordt van Ajax, hoopt zich dit seizoen in Groningen te kunnen manifesteren. 

"Ik moet veel minuten maken en wil op het veld laten zien wat ik kan", vertelt hij bij zijn officiële presentatie. "Groningen is een club die doorgaans in het linkerrijtje speelt en ik moet met goals en assists zorgen dat ik het team kan helpen om die doelen te bereiken. Er waren meer clubs die interesse hadden, maar dat vind ik niet belangrijk. Ik ben nu hier in Groningen, wil veel spelen, doelpunten maken en mezelf laten zien. Ik zal het komende jaar honderd procent geven voor deze club."

"Ik ben een speler met snelheid, gevoel voor ruimte en wil graag de bal hebben", vervolgt Cassierra. "Ik probeer altijd mijn teamgenoten te helpen en het belangrijkste voor een spits blijft natuurlijk goals maken. Dat hoop ik hier veel te doen."

]]>
Fri, 22 Jun 2018 18:54:00 +0200
Zeefuik over transfer: “Voor mij was de keuze voor FC Groningen erg makkelijk'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/175036/zeefuik-over-transfer-voor-mij-was-de-keuze-voor-fc-groningen-erg-makkelijk https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/175036/zeefuik-over-transfer-voor-mij-was-de-keuze-voor-fc-groningen-erg-makkelijk Deyovaisio Zeefuik tekende vanmiddag voor drie jaar bij FC Groningen. De verdediger kwam definitief over van Ajax, de club waar hij het afgelopen half jaar van werd gehuurd. Voor hem was de keuze voor de Trots van het Noorden niet zo moeilijk. 

''Voor mij was de keuze voor FC Groningen erg makkelijk'', aldus Zeefuik bij zijn presentatie. ''Er was concrete interesse van ADO Den Haag en een buitenlandse club, maar iedereen in mijn omgeving gaf mij een bevestiging van mijn gevoel. Eerst was er al Hans Nijland, die na een paar wedstrijden al aangaf dat ik moest blijven.Dan zijn er de fans, die me overal aanspraken met: ‘Blijven hè’. Andere mensen in mijn omgevingen gaven het aan en ook mijn teamgenoten zagen me graag blijven.''

Zeefuik groeide zichtbaar in het afgelopen half jaar. ''In het begin speelden we nog niet echt goed, maar in de loop van de maanden ging het steeds beter. Er kwam een positieve sfeer in het team. En aan de rechterkant ging Ritsu Doan steeds beter voetballen. Ik kreeg eerst wat gele kaarten, vooral omdat ik me bemoeide met opstootjes. Mijn tackles zijn vooral op de bal en die zal ik zeker blijven maken. Mijn rol is verder simpel: gewoon mijn teamgenoten helpen!''

]]>
Fri, 22 Jun 2018 17:41:41 +0200
FOTO: Cassierra en Zeefuik gepresenteerd bij FC Groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/175019/foto-cassierra-en-zeefuik-gepresenteerd-bij-fc-groningen https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/175019/foto-cassierra-en-zeefuik-gepresenteerd-bij-fc-groningen De transfers waren al een tijdje rond, maar vandaag was het officiële moment daar. Mateo Cassierra en Deyovaisio Zeefuik werden vrijdagmiddag in het Noordlease Stadion gepresenteerd als speler van FC Groningen. 

Zeefuik was het afgelopen half jaar al actief voor de Trots van het Noorden. Nu is hij transfervrij overgenomen van Ajax. Hij tekende voor drie jaar en gaat opnieuw spelen met rugnummer 42. Cassierra wordt dit seizoen juist gehuurd van de Amsterdammers. Hij gaat spelen met rugnummer 9. 

 

]]>
Fri, 22 Jun 2018 15:56:00 +0200
Cassierra: ''Ik wil de fans van FC Groningen laten genieten'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174915/cassierra-ik-wil-de-fans-van-fc-groningen-laten-genieten https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174915/cassierra-ik-wil-de-fans-van-fc-groningen-laten-genieten Mateo Cassierra kwam voor meer dan vijf miljoen euro naar Ajax, maar de Colombiaan wist zich nooit echt in de basis te knokken. De aanvaller speelde zijn wedstrijden bij de beloftenploeg, maar nu biedt FC Groningen hem een mogelijkheid. 

De aanvaller komt niet naar het hoge noorden om een paar wedstrijdjes te spelen. In De Telegraaf vertelt hij dat de spits zijn naam wil vestigen in Nederland. Hij stelt dan ook hoge doelen aan zijn verblijf in Groningen. ''Ik wil in de topdrie van Eredivisie-topscorers komen en de fans van FC Groningen laten genieten.''

De Colombiaan kon naar meerdere clubs, maar hij besluit om een seizoen naar de Trots van het Noorden te gaan. ''Ik ben door Ron Jans thuis ontvangen en hij overtuigde me van de meerwaarde die ik in de speelwijze van FC Groningen kan zijn. De club heeft veel geloof in mij.'' Niet alleen Groningen heeft vertrouwen in hem, want ook Ajax heeft dat volgens de speler.

''Het zegt genoeg dat de club me niet wilde verkopen en een verhuur met een optie tot koop onbespreekbaar was. Dat betekent dat de club in me gelooft. Maar het allerbelangrijkste is nu om veel voor FC Groningen te spelen en belangrijk te zijn.'' De doelpuntenmaker weet nu al dat hij zich niet in gaat houden als hij tegen de Amsterdammers speelt. ''Natuurlijk kijk ik uit naar de wedstrijd tegen Ajax. We willen hoog eindigen, dus ik zal dan toch echt mijn best doen.''

]]>
Fri, 22 Jun 2018 14:14:00 +0200
Scheidsrechters hopen op VAR in eredivisie: ''Het is een meerwaarde voor het voetbal'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174909/scheidsrechters-hopen-op-var-in-eredivisie-het-is-een-meerwaarde-voor-het-voetbal https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174909/scheidsrechters-hopen-op-var-in-eredivisie-het-is-een-meerwaarde-voor-het-voetbal De Video Assistent Referee zou in het nieuwe seizoen zijn intrede doen in de eredivisie, maar mogelijk gaat dat niet door. De KNVB komt er niet uit met scheidsrechtersbond BSBV. 

De scheidsrechtersbond wil dat elke scheidsrechter even vaak als video-assistent werkt, maar de KNVB heeft een ander idee. De voetbalbond wil namelijk dat de mensen op de positie zitten waarin zij het beste zijn en dat de beste mensen de belangrijkste wedstrijden doen. Daarnaast wil de KNVB zelf kunnen bepalen wie welke wedstrijd krijgt als video-assistent, want dat gebeurt ook bij de normale scheidsrechters. De KNVB bepaalt wie welke wedstrijd fluit. 

De voetbalbond berichtte gisteren al dat de onderhandelingen zijn geklapt. ''Er is de scheidsrechters een pakket van arbeidsvoorwaarden aangeboden. Dit pakket is na herhaaldelijk overleg en verregaande tegemoetkoming aan hen, afgewezen door de BSBV.'' Dit betekent dus naar alle waarschijnlijkheid dat de VAR pas volgend seizoen gebruikt kan worden in plaats van dit seizoen, want de voetbalbond wil niet tijdens de competitie beginnen met de video-assistent. Dit kan namelijk competitievervalsing opleveren.

De scheidsrechters zelf hopen dat de VAR gewoon dit seizoen ingaat. ''Het is voor mij lastig om wat te zeggen over de onderhandelingen, maar wij als scheidsrechters zijn natuurlijk heel positief over de VAR'', vertelt Bas Nijhuis in het Algemeen Dagblad. ''Ik denk zeker dat een meerwaarde zal zijn voor het Nederlandse voetbal komend seizoen. Op het WK zie je dat nog niet alles goed gaat, maar het grote merendeel wel.''

]]>
Fri, 22 Jun 2018 13:21:00 +0200
Sunderland strikt voormalig FC Groningen-speler: ''Hij moet zijn volle potentie nog benutten'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174931/sunderland-strikt-voormalig-fc-groningen-speler-hij-moet-zijn-volle-potentie-nog-benutten https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174931/sunderland-strikt-voormalig-fc-groningen-speler-hij-moet-zijn-volle-potentie-nog-benutten Alim Özturk verkast deze zomer naar Sunderland. Dat werd donderdag bekend. De voormalig FC Groningen-speler zette zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Özturk, een jeugdproduct van FC Groningen, kwam nooit voor de hoofdmacht van de Trots van het Noorden uit, maar speelde in 2011 en 2012 wel vier wedstrijden voor Jong FC Groningen. Hierna stapte de verdediger over naar SC Cambuur en kwam hij via Trabzonspor en het Schotse Heart of Midlothian FC in 2017 bij Boluspor terecht. 

Anderhalf jaar later is Özturk transfervrij en dus vrij om te gaan en staan waar hij wil. Sunderland wist de Turkse verdediger aan zich te binden. De Engelse ploeg, die volgend seizoen uitkomt in de League One, heeft veel vertrouwen in Özturk. "Hij moet zijn volle potentie nog benutten", begint manager Jack Ross, die Özturk nog kent van hun gezamenlijke periode bij Heart of Midlothian FC, op de clubsite. "Wij geven hem hier de kans om dat te bereiken. Hij is een heel goede speler en is comfortabel aan de bal.

]]>
Fri, 22 Jun 2018 09:44:00 +0200
''Ik weet dat hij het in Groningen altijd naar zijn zin heeft gehad'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174897/ik-weet-dat-hij-het-in-groningen-altijd-naar-zijn-zin-heeft-gehad https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174897/ik-weet-dat-hij-het-in-groningen-altijd-naar-zijn-zin-heeft-gehad Ajax heeft voormalig FC Groningen-speler Dusan Tadic bijna binnen en dat is voor veel mensen toch een onverwachte transfer. Er zijn niet veel spelers die vanuit de Premier League naar de eredivisie gaan, weet ook Erwin Koeman. 

Volgens de oud-voetballer wil iedereen in Engeland spelen. De Premier League is toch dé competitie. Daar wil iedereen spelen'', citeert De Telegraaf hem. De trainer weet dat de Serviër in ieder geval niet naar Nederland gaat, omdat hij het niveau niet aan kon. ''Hij heeft daar vier jaar met succes gespeeld. Hij is zesde en zevende geworden en het jaar daarop achtste geëindigd. Alleen afgelopen jaar was heel teleurstellend. Maar Dusan is ongelooflijk populair in Southampton.''

Koeman vindt het dan ook verrassend dat de Amsterdammers hem halen. ''Het verbaast me dat hij naar de Eredivisie terugkeert, omdat hij zijn contract bij Southampton tussentijds heeft verlengd en daar verdient, wat hij bij Ajax normaal gesproken nooit zal kunnen krijgen.'' De oud-voetballer denkt dat hij de keuze heeft gemaakt voor zijn gezin. ''Misschien heeft de keuze voor Nederland ook met zijn gezinnetje te maken, want ik weet dat hij het in Groningen en Enschede altijd uitstekend naar zijn zin heeft gehad. En bij Ajax kan hij om de prijzen spelen.''

Een andere reden kan zijn dat de spelmaker in de hoofdstad een aantal bekende rond heeft lopen. Hij werkt bij FC Twente samen met Alfred Schreuder en hoofd scouting Henk Veldmate haalde hem daarvoor ook al naar Groningen. ''Dusan hangt enorm aan zijn familie, maar ook aan bekenden. Als je eenmaal een warme band met hem hebt, dan is dat voor het leven.''

]]>
Fri, 22 Jun 2018 08:00:00 +0200
'Van Nieff heeft keuze gemaakt en blijft in Eredivisie actief' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174878/van-nieff-heeft-keuze-gemaakt-en-blijft-in-eredivisie-actief https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174878/van-nieff-heeft-keuze-gemaakt-en-blijft-in-eredivisie-actief Yoëll van Nieff speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie, daar hij volgens RTV Noord naar Heracles Almelo vertrekt. De 25-jarige middenvelder annex verdediger zag zijn aflopende contract niet verlengd worden bij FC Groningen en zal voor meerdere seizoenen tekenen bij Heracles, zo hebben bronnen aan RTV Noord gemeld.

Het gepromoveerde FC Emmen, waarmee Van Nieff ook een gesprek had, was ook in de markt. Verder sprak Van Nieff ook met enkele clubs uit het buitenland, maar Van Nieff heeft uiteindelijk gekozen voor Heracles Almelo.

Van Nieff speelde 84 competitieduels voor FC Groningen en in die duels kwam hij tot twee doelpunten. De in Groningen geboren Van Nieff speelde ook in de jeugdopleiding van FC Groningen, dat hem ook nog verhuurde aan FC Dordrecht en Excelsior.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 20:11:00 +0200
Komend seizoen mogelijk geen videoscheidsrechters in Eredivisie https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174852/komend-seizoen-mogelijk-geen-videoscheidsrechters-in-eredivisie https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174852/komend-seizoen-mogelijk-geen-videoscheidsrechters-in-eredivisie De videoscheidsrechter wordt komend seizoen mogelijk nog niet ingevoerd in de Eredivisie, dat meldt de KNVB op de officiële website.

Het was de bedoeling dat de Video Assistant Referee (VAR) komend seizoen, net als op het WK in Rusland, ook in de Eredivisie gebruikt gaat worden. Er dreigt echter een tekort aan videoscheidsrechters. Het mogelijke uitstel is een direct gevolg van het vastlopen van onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden voor bedoelde arbiters. 

De KNVB beraadt zich over andere scenario's. Het doel blijft om bij de start van de competitie in de Eredivisie te kunnen werken met deskundige, goed opgeleide videoscheidsrechters en een professionele invulling te geven aan de totale wedstrijdleiding. De KNVB zal nu vacatures uitschrijven en vervolgens videoscheidsrechters aannemen en, indien nodig, opleiden.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 16:47:21 +0200
VIDEO | Cornelisse: ''Hierdoor raakte ik ook bevriend met Luis Suárez'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174817/video-cornelisse-hierdoor-raakte-ik-ook-bevriend-met-luis-suarez https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174817/video-cornelisse-hierdoor-raakte-ik-ook-bevriend-met-luis-suarez Tim Cornelisse zal zijn voormalig ploeggenoot Luis Suárez nooit vergeten. De Uruguayaan kwam in de zomer van 2006 bij FC Groningen, waarna hij via Ajax en Liverpool uiteindelijk een wereldster werd bij FC Barcelona.

"Hij kwam na Bruno Silva, die was als eerste gekomen uit Uruguay. Daarna kwam Luis", vertelt Cornelisse voor de camera van FOX Sports. "Ik had al goed contact met Bruno omdat ik Italiaans sprak en Bruna Spaans. Zo konden we een beetje communiceren. Hierdoor raakte ik ook bevriend met Luis."

Suárez was een van de blinkvangers bij FC Groningen. "Achteraf is het makkelijk praten, maar je zag wel dat hij iets in zich had. Iets aparts, iets bijzonders. Dan weet je alleen nooit of dat er helemaal uit gaat komen. Dat hij het het uiteindelijk zo ver heeft geschopt, vind ik bijzonder knap", aldus Cornelisse.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 14:24:00 +0200
Voormalig FC Groningen-held Leonardo bezorgt pakketjes: ''Bijna een jaar voor werken'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174805/voormalig-fc-groningen-held-leonardo-bezorgt-pakketjes-bijna-een-jaar-voor-werken https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174805/voormalig-fc-groningen-held-leonardo-bezorgt-pakketjes-bijna-een-jaar-voor-werken Hij was in de beginjaren van deze eeuw een van de smaakmakers bij FC Groningen: Leonardo dos Santos Silva. Anno 2018 is hij pakketbezorger bij UPS.

En dat is niet omdat hij een teveel aan vrije tijd heeft. Er moet brood op de plank komen. "Mensen denken dat alle voetballers honderdduizend euro per maand verdienen. Was dat maar waar", steekt Leonardo van wal in gesprek met Voetbal International. Na een succesvolle periode bij in het Hoge Noorden vertrok Leonardo naar Feyenoord.

"Ik heb het goed gehad, hoor, verdiende bij Feyenoord ietsje boven de, ehm... Balkenende-norm? Dat is 'm toch? In mijn latere jaren was mijn salaris natuurlijk een stuk lager. Ik moest er mijn gezin meer onderhouden en stuurde ook maandelijks geld naar de familie in Brazilië", vervolgt de dribbelaar van weleer.

Of Leonardo het geld over de balk smeet? "Nee, zo'n type ben ik niet. Ik heb me één keer laten gaan met een Vacheron Constantin-horloge. Mijn duurste aankoop ooit. Het ding was van staal, niet eens van goud, maar wel twaalfduizend euro", aldus Leonardo, die vervolgens naar zijn hoofd grijpt. "Daar moet ik nu bijna een jaar voor werken", besluit hij.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 13:06:00 +0200
VIDEO | Suárez schiet Uruguay naar achtste finales en kroont zich tot matchwinner https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174797/video-suarez-schiet-uruguay-naar-achtste-finales-en-kroont-zich-tot-matchwinner https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174797/video-suarez-schiet-uruguay-naar-achtste-finales-en-kroont-zich-tot-matchwinner Luis Suárez liet gisteren tijdens het WK-duel met Saoedi-Arabië  (1-0) maar weer eens zien waarom hij een van de meest gevreesde aanvallers ter wereld is. In het tweede groepsduel zorgde hij voor de openingstreffer.

Na iets meer dan twintig minuten voetbal opende de voormalig aanvaller van FC Groningen de score namens Uruguay. Een indraaiende corner belandde pardoes voor zijn voeten, waarna Suárez wel raad wist met dit buitenkansje.

Meer doelpunten vielen er niet, waardoor Uruguay met 1-0 zegevierde. Eerder werd er al met dezelfde cijfers gewonnen van Egypte. De Zuid-Amerikanen zijn hierdoor - net als gastland Rusland - al zeker van een plek in de achtste finales.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 11:52:00 +0200
Nijland baalt van afketsen transfer: ''Vannacht kreeg ik een mail dat het toch niet doorging'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174784/nijland-baalt-van-afketsen-transfer-vannacht-kreeg-ik-een-mail-dat-het-toch-niet-doorging https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174784/nijland-baalt-van-afketsen-transfer-vannacht-kreeg-ik-een-mail-dat-het-toch-niet-doorging Hans Nijland baalt als een stekker dat de transfer van Tom van Weert naar Sporting Lissabon is afgeslagen. De algemeen directeur had het 'zijn' spits de overstap naar Portugal gegund.

"Voor Tom is dit buitengewoon sneu, het zou een fantastische overstap zijn geweest", vertelt Nijland in gesprek met De Telegraaf. "Zondagavond ontvingen we een eerste voorstel, maar daarop zijn we direct wel heel alert geweest, omdat het via een tussenpersoon ging. Vannacht (van dinsdag op woensdag, red.) kreeg ik een mail dat het toch niet doorging."

Volgens Portugese bronnen zou er een driejarig contract voor Van Weert klaarliggen in Lissabon en kon hij op korte termijn medisch gekeurd worden. Hierop switchte Van Weert zijn vakantieadres van Spanje naar Portugal. Maar het mocht niet baten. Naar verluidt heeft de nieuwe oefenmeester Sinisa Mihajlovic de stekker uit de deal getrokken.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 10:42:00 +0200
'Ajax sluit megadeal en is eruit met voormalig FC Groningen-ster Tadic' https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174769/ajax-sluit-megadeal-en-is-eruit-met-voormalig-fc-groningen-ster-tadic https://www.fcgfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174769/ajax-sluit-megadeal-en-is-eruit-met-voormalig-fc-groningen-ster-tadic Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Dusan Tadic. Voor de 29-jarige oud-FC Groninger ligt een vierjarig contract klaar. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

Volgens de ochtendkrant ziet de clubleiding de transfer niet meer misgaan. Voor de sterspeler van Southampton en Servië moet Ajax naar verluidt met een bedrag van 17,1 miljoen euro over de brug komen.

Financieel directeur Jeroen Slop en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn in het vliegtuig gestapt om in Engeland met Southampton te onderhandelen over de transfersom van Tadic.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 09:22:00 +0200
Bacuna onthult: ''Er waren meerdere clubs geïnteresseerd'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174718/bacuna-onthult-er-waren-meerdere-clubs-geinteresseerd https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174718/bacuna-onthult-er-waren-meerdere-clubs-geinteresseerd Juninho Bacuna tekende woensdag een contract bij Huddersfield Town, maar geeft aan dat er meer clubs voor hem in de race waren. Het 20-jarige talent had een doorlopend contract van één jaar en was daarom een gewild transfertarget. 

"Er waren meerdere clubs geïnteresseerd", geeft Bacuna te kennen tegenover RTV Noord, "maar ik weet niet wat voor clubs. Huddersfield was heel serieus. Ik heb echt een positieve indruk van die club. Het zijn aardige mensen en mensen die graag met talenten willen werken. Ze willen er alles aan doen om in de Premier League te blijven, met dezelfde selectie als vorig jaar en een paar nieuwe spelers. We gaan er alles voor doen om dat mogelijk te maken."

Juninho's broer Leandro Bacuna speelt al jaren in Engeland. Of Leandro Juninho van advies heeft voorzien? "Natuurlijk. Ik spreek Leandro dagelijks. Leandro zei: je moet doen wat je gevoel zegt. Het is een goede stap om jezelf door te ontwikkelen. Toen het allemaal klaar was, feliciteerde hij mij. Hij was heel trots, maar zei ook: nu moet je hard door blijven werken. Niet denken dat je er al bent. Laat zien wat je kan in de Premier League."

Ook de spelers van FC Groningen gunden Bacuna de vervolgstap van harte. "In de groepsapp waren de spelers van de FC allemaal blij voor me. Ze wensen me succes." Nu het vertrek van Bacuna vaststaat, gaat hij de komende dagen de tijd nemen afscheid te nemen van de mensen op de club. "Ik ga ze zeker missen. Ik heb tien jaar gespeeld bij Groningen. Het is de club die in mijn hart zit. De supporters, de spelers, de materiaalmensen, de mensen die het gras maaien, de directeur, trainers, ik ga ze allemaal missen."

]]>
Wed, 20 Jun 2018 21:42:00 +0200
'Bacuna brengt bijna drie miljoen op' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174730/bacuna-brengt-bijna-drie-miljoen-op https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174730/bacuna-brengt-bijna-drie-miljoen-op Groningen heeft ruim twee miljoen euro verdiend aan de overgang van Bacuna naar Huddersfield Town. Dat melden verschillende bronnen aan RTV Noord. Hans Nijland wil het nog niet bevestigen.

Leondro Bacuna tekende woensdag een driejarig contract plus een optie voor nog een extra seizoen bij de Engelse club. Door de bonussen en het doorverkooppercentage zou het bedrag nog kunnen stijgen naar ongeveer drie miljoen euro.

Volgens Hans Nijland gingen de onderhandelingen moeizaam. "Het duurde een dikke week. Maar uiteindelijk mogen we tevreden zijn, zeker als je in acht neemt dat Bacuna nog een eenjarig contract had hier."

 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 18:23:00 +0200
FC Groningen baalt: ''Hadden graag nog één of twee jaar met hem door gewild'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174695/fc-groningen-baalt-hadden-graag-nog-een-of-twee-jaar-met-hem-door-gewild https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174695/fc-groningen-baalt-hadden-graag-nog-een-of-twee-jaar-met-hem-door-gewild FC Groningen had afgelopen seizoen graag het contract van Juninho Bacuna opengebroken en verlengd als de jonge middenvelder niet te kennen had gegeven zijn carrière ergens anders te willen voortzetten. Dat vertelt Ron Jans op de website van FC Groningen. 

Bacuna gaat komend seizoen in de Engelse Premier League aan de slag bij Huddersfield Town, zo werd woensdag bekend. "Een prachtige transfer voor Juninho", luidt de reactie van Jans. "Wij gunnen hem dit van harte, maar vinden het wel heel jammer dat hij vertrekt. We zijn bezig geweest om zijn contract open te breken en te verlengen, maar dat is helaas niet gelukt. We hadden graag nog één of twee jaar langer van zijn kwaliteiten gebruik willen maken."

"Juninho heeft op zeer jonge leeftijd al heel wat wedstrijden in de Eredivisie gespeeld”, gaat Jans verder. "We zijn er trots op dat we weer een speler aan de Premier League leveren, komend seizoen. Bovendien ook nog eentje uit onze eigen opleiding. Wij wensen Juninho vanzelfsprekend alle succes!"

 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 17:18:00 +0200
Bacuna blij met nieuwe werkgever: ''Niet een hele grote club, wel een club die wil bouwen'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174716/bacuna-blij-met-nieuwe-werkgever-niet-een-hele-grote-club-wel-een-club-die-wil-bouwen https://www.fcgfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174716/bacuna-blij-met-nieuwe-werkgever-niet-een-hele-grote-club-wel-een-club-die-wil-bouwen Juninho Bacuna staat te trappelen om in de Engelse Premier League te beginnen aan een nieuw avontuur. De 20-jarige middenvelder zette woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij Huddersfield Town. 

"Ik ben eigenlijk best wel blij", doelt Bacuna tegenover RTV Noord op zijn transfer naar Engeland. "Ik kan het nog niet helemaal geloven." Bacuna gaat aan de slag bij Huddersfield Town, een club die vorig seizoen promoveerde naar het hoogste Engelse niveau. "Het is niet een hele grote club, maar wel een club die wil bouwen. Ik heb voor Huddersfield gekozen om mezelf door te ontwikkelen. Ik had al gezegd dat ik toe was aan de volgende stap en ik denk dat dit de goede volgende stap is."

Bij de onderhandelingen met Huddersfield hield Bacuna zich tamelijk afzijdig. "Ik heb zelf niet echt contact gehad met Huddersfield. Mijn zaakwaarnemer deed dat voor me. Afgelopen week had ik voor het eerst contact. Ik kom net terug uit Engeland. We zijn een paar dagen heen geweest. We hadden alles klaargemaakt. Vandaag is het dan officieel geworden."

Bacuna staat te trappelen om te beginnen aan zijn nieuwe avontuur. "Ik ga rond de 30ste die kant op, dan heb ik nog een dag om te wennen en dingen te regelen. Nu ben ik in een blije mood dat ik naar de Premier League ga. De komende tijd ga ik afscheid nemen van de mensen hier, en de club."

]]>
Wed, 20 Jun 2018 16:08:00 +0200
Huddersfield-coach onder de indruk van Bacuna: ''Een jonge, hongerige speler'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174690/huddersfield-coach-onder-de-indruk-van-bacuna-een-jonge-hongerige-speler https://www.fcgfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174690/huddersfield-coach-onder-de-indruk-van-bacuna-een-jonge-hongerige-speler Huddersfield Town heeft zich versterkt met Juninho Bacuna. Dat bracht de Premier League-club woensdag naar buiten. Bacuna heeft zijn handtekening onder een contract van drie seizoenen gezet.

David Wagner, trainer van Huddersfield, laat op de website van de club weten blij te zijn met de komst van Bacuna. “Ik ben verheugd dat we erin zijn geslaagd Juninho te contracteren, zeker omdat we de groepstrainingen nog niet hervat hebben, waardoor hij de hele voorbereiding kan meedraaien."

"Hij is een jonge, hongerige speler die al veel wedstrijden heeft gespeeld voor iemand van zijn leeftijd. Hij mag dan erg jong zijn, hij geeft ons meer opties op het middenveld, nadat we Dean Whitehead, die met pensioen is gegaan, kwijt zijn geraakt", vervolgt Wagner, die weet dat hij met Bacuna een complete middenvelder in huis heeft gehaald.

"Hij is een speler die de agressie van een verdedigende middenvelder en de technische vaardigheden en beweeglijkheid van een aanvalllende middenvelder met zich meebrengt", zegt de oefenmeester, die hoopt dat Bacuna zich bij Huddersfield verder zal ontwikkelen. "We zullen hem alle steun geven om het beste te maken van het grote talent dat hij heeft."

]]>
Wed, 20 Jun 2018 14:56:00 +0200
OFFICIEEL | Bacuna vertrekt bij FC Groningen en tekent in Premier League https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174683/officieel-bacuna-vertrekt-bij-fc-groningen-en-tekent-in-premier-league https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174683/officieel-bacuna-vertrekt-bij-fc-groningen-en-tekent-in-premier-league Juninho Bacuna vertrekt bij FC Groningen. De twintigjarige middenvelder heeft een driejarig contract met een optie voor nog een seizoen bij Huddersfield Town getekend, dat meldt de club uit de Premier League via de officiële kanalen.

Bacuna had nog een contract tot medio 2019 bij FC Groningen, dat dus een transfersom voor het talent ontvangt. Het is niet duidelijk hoeveel Huddersfield Town betaalt. De Engelse club bereikte vandaag een akkoord met FC Groningen.

Bacuna werd, zoals Voetbal International al meldde, maandag medisch gekeurd in Huddersfield. De middenvelder speelde in totaal 94 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Daarin scoorde hij vier keer. 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 13:39:00 +0200
'Nijland bedingt doorverkooppercentage bij transfer Bacuna naar Engeland' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174667/nijland-bedingt-doorverkooppercentage-bij-transfer-bacuna-naar-engeland https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174667/nijland-bedingt-doorverkooppercentage-bij-transfer-bacuna-naar-engeland Juninho Bacuna is hard op weg naar de Premier League. De jonge middenvelder van FC Groningen werd afgelopen maandag gekeurd bij Huddersfield Town. De transfersom is (nog) niet bekend. Er zou een doorverkooppercentage zijn bedongen door Hans Nijland. 

Dat schrijft Stef de Bont in de Voetbal International van deze week. Volgens hem betaalt Huddersfield Town een marktconform bedrag. FC Groningen blijft met gemengde gevoelens achter. De club wilde de middenvelder uit de eigen jeugdopleiding het liefst houden en zijn contract verlengen. Hij moest een belangrijke rol gaan vervullen in het elftal van nieuwe trainer Danny Buijs. Maar in financieel opzicht komt de transfer goed uit. De jaarcijfers van 'De Trots van het Noorden' waren niet geweldig. 

Voetbal International meldt dat Huddersfield ongeveer drie weken geleden in beeld kwam. Op Schiphol spraken Bacuna en diens zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin tweemaal met een delegatie van de Engelse club. De middenvelder sprak in Duitsland met de manager van de club: David Wagner. 

Ook Dinamo Kiev, FC Kopenhagen, Dynamo Dresden en Maccabi Haifa zouden in de race zijn geweest om Bacuna. 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 11:56:00 +0200
'Nieuwe trainer Sporting Portugal blaast transfer Van Weert af' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174652/nieuwe-trainer-sporting-portugal-blaast-transfer-van-weert-af https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174652/nieuwe-trainer-sporting-portugal-blaast-transfer-van-weert-af Tom van Weert leek hard op weg naar een fraaie transfer. De spits van FC Groningen kon een contract tekenen bij de Portugese topclub Sporting Portugal. Maar dat lijkt nu niet meer door te gaan. 

Dat meldt het Portugese medium Ojogo woensdagochtend. Volgens hen waren de onderhandelingen zo goed als afgerond. Sinisa Mihajlovic, de nieuwe trainer van Sporting, zou de transfer echter hebben afgeblazen. In zijn ogen is Van Weert geen versterking voor het elftal. De Telegraaf kwam vandaag met het nieuws dat Sporting 1,5 miljoen euro wilde betalen voor de aanvaller.

Van Weert werd dinsdag nog gespot op het vliegveld van Lissabon. In de avond meldde FC Groningen-directeur Hans Nijland nog dat er van een transfer geen sprake was. 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 10:45:40 +0200
Nijland over aanstaande transfer Bacuna: ''Als clubs zijn we er nagenoeg uit'' https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174625/nijland-over-aanstaande-transfer-bacuna-als-clubs-zijn-we-er-nagenoeg-uit https://www.fcgfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174625/nijland-over-aanstaande-transfer-bacuna-als-clubs-zijn-we-er-nagenoeg-uit Het heeft er alle schijn van dat Juninho Bacuna vertrekt bij FC Groningen. De middenvelder is volgens de laatste berichten hard op weg naar het Engelse Huddersfield Town. Directeur Hans Nijland bevestigt dat er wat speelt. 

''Ik kan niet ontkennen dat we heel ver zijn met een Premier League-club. Als clubs zijn we er nagenoeg uit'', aldus Nijland in gesprek met RTV Noord. ''Het moet eerst nog even op papier komen. Maar hij heeft een eenjarig contract, dus dat moet afgekocht worden.''

Nijland vindt het jammer dat Bacuna waarschijnlijk vertrekt. ''Persoonlijk had ik hem nog graag met twee jaar verlengd. Het is in elk geval een mooie club en zijn wens om zo'n stap te maken. Het is een kind van de club, daar mogen we best een beetje trots op zijn. Het is ook een compliment voor de opleiding van FC Groningen.''

]]>
Wed, 20 Jun 2018 09:24:00 +0200