Rui Mendes krijgt flinke kritiek: "Hij is een verkeerde aankoop"

Rui Mendes
Rui Mendes Foto: © Pro Shots

Sportverslaggever Stefan Bleeker en analist Paul Zweverink zijn hard voor Rui Mendes. In het duel tegen Telstar maakte hij maar weinig indruk.

Luciano Valente is geblesseerd en mist mogelijk de rest van het seizoen, dus is er een plekje vrij in het elftal van Dick Lukkien. "Rui Mendes, zijn vervanger in potentie, is dan een basisspeler, maar hij acteert niet als een basisspeler. Op dit moment kan hij nog niet mee in het systeem dat Groningen speelt", aldus Bleeker bij RTV Noord.

"Ik denk niet dat het onwil is", vervolgt hij. "Iedereen op het veld doet zijn uiterste best, maar het is een lastig systeem. En hij is kwalitatief gezien een stukje minder en je speelt wel een systeem waarbij als één iemand verzaakt of het niet doet zoals het moet, het een stuk lastiger wordt voor de anderen.'"

Zweverink ziet al helemaal niets in de van FC Emmen overgekomen vleugelspeler. "Hij is een verkeerde aankoop. Hij gaat dit niet leren. Mendes was met afstand de slechtste speler, niet omdat hij de slechtste speler is op zich, maar hij gaat dit niet doorgronden. Hij weet niet hoe hij het doen moet en is een sta-in-de-weg in de combinatie en het positiespel. Hij heeft maar één ding en dat is zijn snelheid."

Hij zou hem tegen Roda JC dan ook niet opstellen. "Ik zou Dick Lukkien stevig willen adviseren, doe het niet. Zet Isak Määttä erin', zegt Zweverink stellig. 'Er is genoeg op Määttä aan te merken, maar hij brengt wel dreiging op links, wat Mendes niet over rechts doet."

Lees meer:
0 reacties