SAMENVATTING | FC Groningen sluit rampseizoen af in mineur

Het Eredivisieseizoen zit er op voor FC Groningen. In een lege Euroborg werd de ploeg van Dennis van der Ree met 0-5 verslagen door Sparta Rotterdam.

Vanwege eerdere incidenten moest FC Groningen het voorlopig laatste Eredivisieduel in een lege Euroborg spelen. Het ongekende rampseizoen, waarin alles mis ging, kon niet positief worden afgesloten. Hoewel FC Groningen best lang mee kon met de Spartanen, zorgde een vroege rode kaart van Nordin Musampa dat de Trots van het Noorden achter de feiten aanliep.

Ondanks een geweldige vrije trap van Jonathan de Guzman, konden de Groningers best lang mee met de bezoekers uit Rotterdam. Pas het laatste halfuur liep de score op tot een monsterzege. Een aantal snelle goals zorgden voor een 0-5 nederlaag. Tot overmaat van ramp wist SC Cambuur dit weekend wél te winnen, waardoor FC Groningen eindigt op de laatste plaats.

FC Groningen 0-5 Sparta Rotterdam

0-1 25' De Guzman
0-2 58' Saito
0-3 75' Verschueren
0-4 79' Lauritsen
0-5 89' Van Crooij

Opstelling FC Groningen: De Boer, Schreuders, Balker (64' Chalus), Sorensen, Musampa, Suslov, Duarte, Antman (64' Irandust), Hove, Määttä (64' Blokzijl), Pepi

Lees meer:
0 reacties