SC Heerenveen cancelt sfeeractie zondag: "Angsthaas verpest het"

Het Abe Lenstra Stadion
Het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

De supportersvereniging van FC Groningen besloot met de fanatieke aanhang en de club om de wedstrijd van komende zondag te boycotten. Aanleiding is dat er ineens maar zeshonderd van de twaalfhonderd supporters naar SC Heerenveen mogen. In een reactie hierop heeft de Friese supportersvereniging Nieuw Noord besloten geen sfeeractie te houden aankomende zondag.

Op de website laat Nieuw Noord het volgende weten:

Vanmiddag hebben wij kennis genomen van het belachelijke besluit van de burgemeester van Heerenveen. De beslissing om de capaciteit van uitvak last minute te halveren toont weer eens aan hoe een angsthaas het kan verpesten voor de rest. Het ongeldig verklaren van 600 tickets, dat gun je zelfs je (een na) grootste vijand niet!

Dit zijn beslissingen op basis van vermoedens, paniek en angst. Want zeg nou zelf: 600 man krijgen zogenaamd geen vuurwerk naar binnen? Zijn 133 gewaarschuwde supporters gelijk levensgevaarlijke criminelen? Zijn dit dan werkelijk de redenen om zo kort voor de wedstrijd zo'n rigoreus besluit te nemen met gevolgen voor velen?

De lol is er hiermee af, dit is geen bestuurlijke maatregel maar een straf voor de goedwillende supporters. Geen supporters in het uitvak betekent geen interactie. Bij deze wedstrijd is het juist die interactie die het doet. Met gerichte sfeeracties om de boel nog wat op scherp te zetten. Laten zien waar je voor staat, want wij worden nog niet genoeg gehaat.

Wij hebben daarom besloten om onze geplande sfeeractie niet door te laten gaan. Geen interactie, geen sfeeractie!

Wij staan voor volle uitvakken, voor normalisatie en vrijheid voor supporters!

Het duel tussen SC Heerenveen en FC Groningen begint zondag om 12.15 uur.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties