Sierhuis koos voor Stade de Reims: "Plannen spraken me erg aan"

Kaj Sierhuis
Kaj Sierhuis Foto: © Pro Shots

Kaj Sierhuis doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax, maar tot een echte doorbraak in Ajax 1 leidde het niet. Wel maakte de spits furore bij FC Groningen, wat hem in de winter van 2020 een transfer naar Frankrijk opleverde.

"Vier dagen voor het sluiten van de transfermarkt meldde Stade de Reims zich", weet Sierhuis in ELF Magazine nog te vertellen. "Heel concreet. Een club uit een Europese top 5-competitie. Via websites als Transfermarkt.nl ging ik direct op zoek naar informatie en via Youtube naar beelden van wedstrijden. Samen met de informatie die ik van mijn zaakwaarnemers (Fulco van Kooperen en Nikkie Bruinenberg, red.) en de club ontving, kreeg ik een goed beeld."

"De plannen van de club spraken me erg aan", aldus de spits. "De trainer (David Guion, red.) wilde graag met een echte nummer negen spelen. Ze beschikten met Boulaya Dia over een goaltjesdief, iemand die gevaarlijk is in de diepte. Ideaal voor een twee-spitsensysteem, maar ze wilden overstappen naar een speelwijze met drie aanvallers. Met een centrumspits die altijd aanspeelbaar is en in het strafschopgebied het best tot zijn recht komt. Die rol wilde ik graag invullen."

"FC Groningen en Ajax konden een aardige transfersom voor me ontvangen, wat het voor alle partijen een interessante deal maakte", vervolgt Sierhuis. "Tijd om vooraf te gaan kijken was er niet meer. Ik heb de voordeur van mijn appartement in Groningen achter mij dichtgetrokken en ben naar Reims gereden. Vijf dagen later stond ik tegen Nice in de basis."

Lees meer:
0 reacties