Spijkerman: ''Dat zijn ook de ambities van deze club en daar wil ik graag aan meewerken''

De nieuwe assistent-trainer Hennie Spijkerman was al na zijn ontslag bij Ajax rond met FC Groningen over een contract voor minimaal één seizoen als assistent-trainer van Danny Buijs. Spijkerman had haast direct contact met technisch directeur Ron Jans over een baan bij FC Groningen.

"Dat was vlak voor de kerst. Ik heb eerst via sms en daarna per telefoon contact gehad met Ron (Jans, red.). Daaruit vloeide een gesprek voort met Danny (Buijs, red.). Van het één komt dan het ander en met Ron hebben we toen samen een stuk of vier à vijf gesprekken gevoerd en toen waren we eruit. In januari/februari waren we er al uit, dus dat was mooi snel”, vertelde Spijkerman in gesprek met FC Groningen TV.

Spijkerman moest eind december samen met collega-assistent Dennis Bergkamp vertrekken bij Ajax nadat de club hoofdtrainer Marcel Keizer op non-actief had gezet vanwege matige prestaties. Hij kon die gebeurtenis snel achter zich laten en heeft zin in zijn nieuwe baan bij FC Groningen. Spijkerman, eerder hoofdtrainer van onder meer VVV-Venlo en PEC Zwolle, denkt goed te kunnen samenwerken met Buijs.

"Ik voel niet de behoefte om op de stoel van de trainer te zitten. Dat heb ik wel gezien. Ik ben begonnen als jeugdtrainer en eindig als assistent-trainer. De mooiste tijd heb ik gehad bij Go Ahead Eagles (seizoen 1977/1978, red.) toen ik de jeugd van Onder-19 deed. Toen ik bij Ajax kwam, merkte ik ook weer dat het ging om opleiden en dat zijn ook de ambities van deze club en daar wil ik graag aan meewerken."

 

Lees meer:
0 reacties