Stug FC Groningen laat Ajax worstelen, maar gaat toch onderuit

Het inhaalduel tussen FC Groningen en Ajax
Het inhaalduel tussen FC Groningen en Ajax Foto: © Pro Shots

FC Groningen is er dinsdag niet in geslaagd te winnen van Ajax. In de inhaalwedstrijd bleek De Trots van het Noorden een stugge tegenstander voor de Amsterdammers, maar uiteindelijk werd er verloren in een lege Euroborg: 2-3.

Het duel in Groningen werd zondag gestaakt door wangedrag van supporters. Twee dagen later werd de wedstrijd na tien minuten hervat, met een vrije trap voor Ajax. Steven Bergwijn kopte die bal bijna binnen. Daarna ging de bal op de stip na een overtreding op Owen Wijndal. Dusan Tadic maakte geen fout vanaf elf meter: 0-1.

FC Groningen knokte zich daarna terug. Na 38 minuten spelen kwam FC Groningen op 1-1 door een goal van invaller Florian Krüger. Hij was de vervanger van Ricardo Pepi. FC Groningen werd daarna sterker en Krüger kreeg in de tweede helft een grote kans.

Uit het niets viel daarna de 1-2 van Brian Brobbey. Jurriën Timber maakte daarna de derde Ajax-treffer. Laros Duarte deed vlak voor tijd nog wat terug, maar daarna was er te weinig tijd voor de 3-3.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh; Schreuders, Balker, Sorensen, Musampa; Hove; Antman, Suslov, Duarte, Määttä; Pepi (Krüger 25').