Supporters FC Groningen boycotten wedstrijd tegen SC Heerenveen

Fans van FC Groningen in het uitvak bij SC Heerenveen
Fans van FC Groningen in het uitvak bij SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

De supportersvereniging van FC Groningen heeft in samenspraak met de fanatieke aanhang en de club besloten om de wedstrijd van komende zondag te boycotten. De aanleiding is dat er ineens maar zeshonderd van de twaalfhonderd supporters naar SC Heerenveen mogen.

In het uitvak van het Abe Lenstra stadion is plek voor ongeveer twaalfhonderd supporters en zit al jaren helemaal vol tijdens de 'Derby van het Noorden'. Burgemeester van Heerenveen, Tjeerd van der Zwan, heeft besloten om nu maar de helft toe te laten. "Het uitgangspunt in Heerenveen is altijd de gastvrijheid en toegankelijkheid. Maar tegelijkertijd willen we ook dat alle supporters veilig kunnen genieten van een voetbalwedstrijd, waar ze in het stadion ook zitten", wordt de burgemeester geciteerd op RTV Noord.

"Wij zijn enorm teleurgesteld door de maatregelen waar we een aantal dagen voor de wedstrijd mee geconfronteerd worden. Wij tolereren geen enkel gedrag dat niet past. Als mensen zich niet gedragen, dan treden we op. Nu wordt weer de hele groep gestraft. Op voorhand. Dat past niet bij ons beleid", reageert Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen.

De supportersvereniging van FC Groningen heeft besloten de wedstrijd te boycotten. "We gaan wel allemaal acties uitrollen, maar ik wil nog niet zeggen welke dat zijn", zegt voorzitter John de Jonge. "We zijn op dit moment bezig om een demonstratie aan te melden bij de gemeente Heerenveen. Het demonstratierecht is een groot recht, waar wij gebruik van willen maken. We komen sowieso met minder dan 250 mensen, want dan hebben we geen vergunning nodig."

Toch gaat de supportersvereniging een paar fans in het uitvak zetten. "We gaan mensen afvaardigen, maar ik wil niet zeggen hoeveel. Op die manier moet het uitvak wel ingericht worden en moet Heerenveen de organisatie optuigen."

Lees meer:
0 reacties