Suslov kon naar Bayern München: "Een geweldige en grote club"

Tomas Suslov
Tomas Suslov Foto: © Pro Shots

Tomás Suslov (19) is dit seizoen één van de sterkhouders bij FC Groningen, maar de talentvolle Slowaak kon in het verleden ook naar Bayern München en FC Twente. Diverse buitenlandse clubs stonden vier jaar geleden in de rij voor hem.

"Ik speelde goed in de nationale jeugdploegen en vanaf je zestiende mag je voor het eerst een contract tekenen", blikt hij terug op de website van Voetbal International. "Rond die tijd namen veel clubs contact op met mijn zaakwaarnemer. Ik ben bij Bayern München op stage geweest en kon er een contract tekenen. Een geweldige en grote club. Maar ik dacht ook gelijk: Hoe ga ik hier ooit in het eerste elftal terechtkomen?"

Namens FC Groningen nam Peter Moltmaker contact op met de creatieve linkspoot. "Toen ben ik ook hier gaan kijken, op het trainingscomplex en in het stadion. Mijn gevoel was gelijk goed", aldus Suslov, die laat weten dat ook FC Twente interesse had. "Daar ben ik ook nog op bezoek geweest. Het was alleen in het seizoen dat ze net gedegradeerd waren, financieel hadden ze behoorlijke zorgen. Dat maakte op mij niet zo’n stabiele indruk, FC Groningen kwam in alle opzichten beter over", vervolgt de spelmaker, die uiteindelijk dus wel naar Nederland vertrok.

"Veel spelers die in mijn schoenen hadden gestaan, waren waarschijnlijk ingegaan op het aanbod van Bayern München", beseft hij. "Alleen dacht ik op dat moment al een paar stappen vooruit. Ik wilde zo jong mogelijk ergens in een eerste elftal spelen. Als je op die manier vooruit plant, is de Eredivisie de beste competitie voor je. Hier krijgen voetballers namelijk snel de kans. Als ik voor Bayern had getekend, was ik nu niet zover in mijn ontwikkeling geweest als ik nu ben. Dat weet ik haast zeker. De concurrentie is daar moordend en er stoten weinig spelers door naar de eerste selectie."

Lees meer:
0 reacties