Suslov moest naar Kevin De Bruyne kijken: "Dat zijn mooie tips"

Tomas Suslov
Tomas Suslov Foto: © Pro Shots

Dennis van der Ree verwachtte dit seizoen de assistent-trainer bij FC Groningen te zijn, maar werd doorgeschoven na het vertrek van Frank Wormuth. De 43-jarige oefenmeester moet de Trots van het Noorden nu voor degradatie behoeden.

"Het was wel de insteek om nog een paar jaar assistent te blijven", vertelt Van der Ree in gesprek met Voetbal International. "Ik heb een paar jaar bij SC Cambuur gezeten, heb een seizoen bij FC Twente gewerkt en zat vorig jaar bij Feyenoord bij Arne Slot, die ik al goed kende. Toen FC Groningen langskwam dacht ik: Een andere club en omgeving, nieuwe mensen en lessen, dat is goed voor mijn ontwikkeling als trainer. In de toekomst wilde ik hoofdtrainer worden."

Van der Ree staat nu echter al als eindverantwoordelijke voor de groep bij FC Groningen. "Het is alleen allemaal iets sneller gegaan dan verwacht. Ruim een half jaar geleden tekende ik mijn contract als assistent-trainer van FC Groningen, maar als ik daaraan terugdenk voelt het inmiddels al als drie jaar terug in de tijd."

De hoofdtrainer van FC Groningen heeft Hans Westerhof als klankbord, maar heeft ook veel contact met Ted van Leeuwen, de voormalig technisch directeur van FC Twente. "Ted van Leeuwen is ook iemand die ik veel om feedback vraag", geeft Van der Ree aan. "Hij heeft mij ooit als speler naar AGOVV gehaald, waar we samen sparden over voetbal. Een paar jaar geleden vroeg hij mij als assistent-trainer bij FC Twente. Ted is een heel kundig man. Hij ziet ontzettend veel, qua spelers en wedstrijden, zijn feedback is voor mij heel erg waardevol."

"We nemen regelmatig wedstrijden samen door, of de prestaties van spelers individueel", vervolgt hij. "Ted vindt Tomás Suslov bijvoorbeeld een speler met bijzondere kwaliteiten. Hij adviseerde mij om met hem gericht naar topwedstrijden te kijken, naar het spel van Kevin De Bruyne bijvoorbeeld. Zodat Tomás kan zien wat middenvelders op dat niveau allemaal doen in een wedstrijd. Dat zijn mooie tips om als trainer mee aan de slag te gaan."

Lees meer:
0 reacties