Tadic over FC Groningen-incident: "We moeten een statement maken"

Dusan Tadic
Dusan Tadic Foto: © Pro Shots

Dusan Tadic vond het dinsdag niet leuk om in een lege Euroborg te spelen. Ajax moest enkele dagen na het gestaakte duel met FC Groningen weer naar het noorden afreizen, maar won de wedstrijd wel met 2-3.

"Mentaal is het erg lastig om zonder fans te spelen. Het is ook niet leuk", zegt Tadic tegen ESPN. "Ik zag veel foto's van huilende kinderen, puur vanwege een paar gasten. Het is heel verdrietig om te zien. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen, want dit mag niet gebeuren."

Tadic vervolgt: "Mensen uit Servië vragen me: wat gebeurt er in Nederland? Ze denken dat jullie een stel hooligans zijn. Dit is een mooi land met mooie mensen, maar we moeten een statement maken, omdat er kinderen aan het huilen zijn. We spelen voetbal voor hen. Het is erg triest, vanwege een paar gasten."

De aanvaller van Ajax zou het een goed idee vinden om na incidenten alleen nog moeders en kinderen toe te laten. "Ik denk dat het een goede oplossing zou zijn. Het is weleens gebeurt in Servië. Kinderen zullen de wedstrijd herinneren en je motiveert ze om zelf voetballer te worden", aldus Tadic.

Lees meer:
0 reacties