Te Wierik blikt terug: "Het leek wel alsof ze je wilden naaien"

Na een kortstondig avontuur op het tweede niveau in Engeland is Mike te Wierik al een tijdje weer actief in de Eredivisie. In gesprek met Voetbalzone vertelt de oud-speler van FC Groningen over zijn ervaringen bij Derby County, zijn relatie met Wayne Rooney, en de terugkeer naar de Eredivisie die volgde.

Te Wierik ging in de zomer van 2020 het Engelse avontuur aan bij Derby County dat onder leiding stond van Philip Cocu. Hoewel het avontuur prima begon, werd het al snel minder. "Het begin was prima onder Cocu. Ik stond gelijk in de basis, maar de resultaten van het team waren niet goed." Cocu werd uiteindelijk al snel ontslagen na een gelijkspel tegen AFC Bournemouth.

Voor Te Wierik had dit drastische gevolgen. "Ik ging van zaterdag goed spelen, naar volgende week op de tribune. Het leek wel alsof ze je wilden naaien omdat je de aankoop was van de trainer die ontslagen was." Helemaal opgeven deed hij niet. "Ik ben altijd hard blijven werken waardoor ik nog wel eens bij de selectie zat, maar als je op de wedstrijddag moet trainen en je ziet de andere jongens met de bus naar het stadion rijden, dan voel je je wel even een kleine jongen."

Wayne Rooney

Hoewel zijn periode in Engeland van korte duur was, had Te Wierik toch te maken met een voormalig wereldster. Wayne Rooney was aan het begin van het seizoen nog actief als speler bij Derby, maar na het ontslag van Cocu werd het icoon van Manchester United zijn opvolger. Te Wierik herinnert hem nog maar al te goed.

"Op het begin keek ik erg naar hem op. Je mag gewoon ineens de bal naar Rooney passen." De aanstelling van Rooney had echter wel gevolgen voor zijn speeltijd. "Hij vertelde me direct dat we er niet goed voor stonden en daarom koos voor spelers die aan de Championship gewend waren. Dat was hard voor mij, maar wel eerlijk en duidelijk. Toen heb ik vrij snel besloten om terug te keren naar de Eredivisie."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties