Te Wierik: "De manier waarop ik dan weg moet doet natuurlijk zeer"

Na een halfjaar gespeeld te hebben voor Derby County besloot Mike te Wierik in januari 2021 terug te keren naar FC Groningen. Zijn tweede periode bij de club werd echter een stuk minder succesvol en na twee jaar vertrok hij afgelopen februari naar FC Emmen.

"Er zijn heel veel dingen niet goed gegaan dit seizoen en alles zit dan ook een beetje tegen", vertelt Te Wierik over zijn tijd bij FC Groningen, in gesprek met Voetbalzone. "Het is vooral heel spijtig om te zien en dat doet gewoon zeer omdat ik daar een hele mooie periode heb gehad waarin ik mij erg gewaardeerd heb gevoeld."

"Ik ben aanvoerder geweest, heb een mooie transfer afgedwongen en we hebben de play-offs gehaald. Ik heb me daar als mens gewoon ontzettend goed kunnen ontwikkelen. De manier waarop ik dan weg moet doet natuurlijk wel veel zeer", aldus de verdediger.

In februari vertrok Te Wierik dus naar FC Emmen, waarmee hij momenteel nog strijdt tegen degradatie. "Ik had al eerder contact met de club. Ze wilden me eigenlijk na mijn vertrek uit Engeland al vastleggen. Toen mijn contract bij Groningen uiteindelijk werd ontbonden was de link al snel gelegd."

"Ik was heel blij dat ik hier weer aan de slag kon. Ik vond gewoon weer plezier in het voetballen. Ik kan weer lekker thuis wonen. Het is een klein uurtje rijden, dus dat is ideaal. Ook ben ik bezig met een eigen huis bouwen in de buurt, dus voor dat soort dingetjes is het allemaal heel voordelig. Ik heb het gewoon echt ontzettend naar mijn zin en dat is het belangrijkste", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties