Te Wierik geniet: ''Het is groter dan ik gewend ben, maar ook gemoedelijk''

FC Groningen nam afgelopen zomer Mike te Wierik over van Heracles Almelo. Na zeven jaar uit te zijn gekomen voor de Heraclieden bevindt hij zich na al die tijd in een nog onbekende omgeving. Toch hoefde hij er niet alleen voor te staan.

Op slechts een minuut van zijn huis vandaan woont teamgenoot Jesper Drost. ''Het is fijn dat je al jongens kent als je binnenkomt. We rijden elke dag samen naar de training.'' In het begin werd hij echter nog meegenomen door de inmiddels naar Vitesse vertrokken Bryan Linssen.

De eerste indruk van Te Wierik bij zijn nieuwe club Groningen is goed. ''Het is groter dan ik gewend ben, maar het is ook gemoedelijk. Daar hou ik van. Tukkers en Groningers lijken erg op elkaar. Een groot verschil is dat we apart trainen van het stadion. We lunchen dus met de staf en de spelers en niet met het personeel, zoals bij Heracles'', geeft hij aan tegenover de Tubantia.

Op de vraag of er dit weekend al direct een basisplaats voor hem in het verschiet ligt, antwoordt hij: ''Ik heb vrij veel gespeeld in de voorbereiding, vooral als rechtsback, dat vind ik geen probleem. Het laatste oefenduel tegen Real Sociedad stond ik er een uur in, hopelijk begin ik zondag tegen Heerenveen ook. Ik kijk er naar uit.''

Lees meer:
0 reacties