Te Wierik: ''Ik kan wel iets raars gaan doen, maar dat heeft geen zin''

FC Groningen wil verdediger Mike te Wierik deze zomer absoluut niet verkopen en de 26-jarige Te Wierik heeft daar begrip voor. Het Belgische AA Gent wilde Te Wierik dolgraag inlijven en zou 2,5 miljoen euro hebben geboden op de mandekker. De Tukker zag een transfer maar wel zitten, maar kan ook begrijpen dat FC Groningen hem wil behouden.

"Vorige week is volgens mij het laatste contact geweest en FC Groningen heeft dat bod weer afgewezen. De club heeft gezegd dat het mij niet wil laten gaan. Op dit moment richt ik me gewoon op Groningen. Je weet niet wat er in de toekomst gebeurt. Gent begint vanavond (vrijdag, red.) al aan de competitie. Dus ik weet niet hoe zij er nu in staan. Op dit moment is het rustig en focus ik mij op Groningen, maar op dit moment is het rustig en dan focus ik me gewoon op Groningen”, vertelt Te Wierik in gesprek met FC Groningen TV.

Te Wierik vindt het soms lastig om zich te concentreren door de transferperikelen. “Elke keer als ik word geconfronteerd met die transfer. Maar ik heb ook tegen de trainer gezegd dat de knop om moet. Ik kan wel iets raars gaan doen, maar dat heeft geen zin. Ik blijf met alle plezier bij Groningen", aldus Te Wierik.

De verdediger voelt zich wel gevleid door de interesse van AA Gent. "Ten eerste is het fantastisch dat zo'n grote club je wil hebben. Maar het is ook fantastisch dat een grote club als Groningen je wil behouden. Daar spreekt veel vertrouwen uit en dat doet me goed”, aldus Te Wierik.

Lees meer:
0 reacties