Teammanager Edwin Bolt vertrekt na achttienjaar: "Het steekt me"

Edwin Bolt
Edwin Bolt Foto: © Pro Shots

FC Groningen neemt na dit seizoen na achttien jaar afscheid van teammanager Edwin Bolt. Bolt was graag bij de club gebleven, maar over een aantal zaken kwam er geen akkoord met het bestuur van de club.

Uit liefde voor de club begon Bolt achttien jaar geleden met een vrijwilligers functie als teamleider van FC Groningen onder 13. Uiteindelijk werd hij coördinator van de gehele jeugdopleiding, waar hij tien jaar diende als steun en toeverlaat van Martin Koeman. In 2017 volgde hij Bas Roorda op als teammanager.

Nu komt er een einde aan de samenwerking. "De verhoudingen waren een beetje verstoord", zegt Bolt. "Ik ben als teammanager al vijf jaar aan het werk tijdens alle vakanties van mijn kinderen bijvoorbeeld. Daar heb ik vorig jaar al mijn twijfels over uitgesproken en ik had gehoopt dat de club daar een beetje in mee wilde denken. Tijdens de schoolvakantie komende zomer was ik graag een weekje vrij geweest, maar dat zat er gewoon niet in", laat een teleurgestelde Bolt weten aan RTV Noord.

Bolt wil niet te veel ingaan op details omdat dat niet goed zou kunnen zijn voor de club. "Er speelt intern een aantal dingen waar ik moeite mee heb en daar zijn we met elkaar het gesprek over aangegaan. Ik vind het jammer dat we niet tot elkaar zijn gekomen en dat het daardoor hier voor mij ophoudt bij FC Groningen. Verder blijft FC Groningen mijn club."

Toch was Bolt graag gebleven, maar er waren geen vacatures. Uiteraard mag de directie haar eigen mening hebben", benadrukt de teammanager "Maar ik vind het jammer dat er na bijna twintig jaar op zo'n manier een einde aan mijn dienstverband komt. Het steekt me dat ik bij mijn clubje weg moet."

Lees meer:
0 reacties