Toornstra baalt van speaker FC Groningen: "Voor wie? Geen idee"

Jens Toornstra bij FC Utrecht
Jens Toornstra bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Het leven van Jens Toornstra draaide voornamelijk om voetbal, maar de interesse naar andere sporten is mede door de geweldige prestaties van onder anderen Max Verstappen en Tim van Rijthoven een beetje verschoven.

"Door Max Verstappen volg ik de Formule 1 goed en nu Tim van Rijthoven, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp zich zo goed ontwikkelen kijk ik de laatste tijd ook vaker naar tennis", vertelt Toornstra in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Dan is er het wielrennen maar daar ben ik minder fan van het Ik deed wel mee aan het Tourpoultje bij Feyenoord, maar stond er al snel niet meer goed voor. Golfen vindt ik ook leuk om te doen en te kijken. Dat kan ik rustig een hele middag opzetten."

Maar de overwinning van Max Verstappen op het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi is de middenvelder van FC Utrecht het meest bijgebleven en is een van de voornaamste redenen dat de Formule 1 zo hoog op zijn lijstje staat. Helaas kon hij de laatste ronde niet live meemaken, omdat hij met Feyenoord in actie kwam.

"We speelden een wedstrijd uit bij FC Groningen", weet Toornstra nog. "De stadions waren toen nog leeg. Voor die wedstrijd hielden we alles in de gaten, maar tijdens de laatste tien rondes moesten we het veld op. Eigenlijk wilden we er niets meer van horen en terug in de bus zaten de laatste rondes kijken, maar de speaker van FC Groningen riep om dat Verstappen gewonnen had. Voor wie? Geen idee. Bryan Linssen en ik waren er niet blij mee, maar hebben op het veld toch een klein feestje gehouden. Dat was een grappig moment."

Niet alleen als coureur kijkt Jens Toornstra naar Verstappen op, maar ook als mens. "Hij geeft altijd zijn mening en draait er nooit omheen. Ik weet dat het in de voetballerij bijna niet op die manier gebeurt. Ikzelf let ook goed op wat ik zeg. Ik heb het idee dat hij dat totaal niet heeft. Ik zou het zelf heel moeilijk vinden om te doen, maar ik vind het mooi om te zien dat hij een beetje schijt heeft aan de wereld om zich heen."

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand