Trotse Dick Lukkien baalt: "Slot is vast heel boos geworden"

Dick Lukkien en Arne Slot
Dick Lukkien en Arne Slot Foto: © Pro Shots

Er heerst teleurstelling bij FC Groningen. Zij kwamen in de halve finale van de KNVB Beker bij Feyenoord (2-1) op voorsprong, maar toch trokken de Rotterdammers aan het langste eind.

FC Groningen is dan weliswaar de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, toch deden zij het behoorlijk in de eerste helft en kwamen de Noorderlingen zelf op voorsprong via Laros Duarte. Na de rust wist Feyenoord de stand om te draaien via goals van David Hancko en invaller Ondrej Lingr.

De teleurstelling is groot bij de trainer van de Groningers, Dick Lukkien. Dat vertelt hij tegenover ESPN. "Ons sporthart huilt, want voor ons gevoel waren we er heel dicht bij na een heel goede eerste helft. Dan is het waardeloos dat we verliezen, maar we mogen terugkijken op een meer dan geslaagde bekercampagne. Alleen de teleurstelling overheerst op dit moment wel bij mij."

Wel is hij zeer te spreken over het spel dat zijn ploeg in de eerste helft heeft laten zien. "Je kunt wel iets bedenken, maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering. We hebben gepoogd om hoog druk te zetten, ook in De Kuip. Dat is heel lastig tegen een goed voetballende ploeg, maar dat is prima gelukt. We waren ook dreigend aan de bal, dus ik heb wel genoten van die eerste helft. Die 0-1 was in mijn beleving ook zeker niet onverdiend. Maar je weet ook dat er dingen gaan veranderen en dat Arne waarschijnlijk heel boos is geworden in de kleedkamer."

Toch vindt de oefenmeester dat er niet goed werd ingegrepen bij de twee tegentreffers. "Het is zonde dat wij bij die goals een paar schoonheidsfoutjes maakten, dat straffen zij af. Natuurlijk, zij spelen een hoger tempo dan wij gewend zijn, daardoor raak je vermoeid. Maar wij verdedigden ook niet goed, we maakten verkeerde keuzes. Als je geen druk zet op de bal, moet je wel de ruimtes verdedigen", aldus Lukkien.

Lees meer:
0 reacties