Valente geniet: "Dit is het mooiste moment uit mijn carrière"

Luciano Valente viert feest met supporters
Luciano Valente viert feest met supporters Foto: © BSR Agency

Luciano Valente heeft volop genoten van het feest van FC Groningen. De Groninger kon zijn geluk niet op na de rechtstreekse promotie van de Trots van het Noorden.

"Dit is het mooiste moment uit mijn carrière. Ik leef hier echt voor, Groningen is mijn cluppie, waar ik al mijn hele leven voor speel. Veel van de jongens waar ik nu mee in het team zit ken ik al sinds mijn dertiende of veertiende", glundert Valente tegenover Voetbal International. "We doorlopen samen de opleiding en nu laten we Groningen promoveren. Dat is echt een droom die uitkomt."

De aanvallende middenvelder is van mening dat de keuze voor eigen jeugd de omslag is geweest. "Honderd procent. Het zit in ons DNA om de hele wedstrijd door te blijven gaan. We motiveren en stimuleren elkaar en daar zie je nu het resultaat van. We komen echt van heel ver, in oktober had ik dit zelf ook nooit meer verwacht. Iedereen had ons allang afgeschreven."

"Ik weet nog wel een paar mensen die tegen me zeiden dat het ons nooit meer zou gaan lukken. Die ga ik nu nog wel even opzoeken", glimlacht Valente.

Lees meer:
0 reacties