Valentijn Driessen vol lof: "Voor de Eredivisie een godsgeschenk"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

FC Groningen, Willem II en NAC Breda zijn volgend seizoen weer actief op het hoogste niveau in Nederland. De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen vindt het mooi dat de Eredivisie twee Brabantse clubs rijker is. 

"Daarmee komt het totaal met PSV en RKC Waalwijk op vier", schrijft hij. "De Randstad levert met Excelsior en FC Volendam twee clubs in. Voor de publieke belangstelling voor de Eredivisie een godsgeschenk. Bij thuisduels brengen de Tilburgse club (na twee jaar terug op het hoogste niveau) en de Bredase club (na vijf jaar terug in de Eredivisie) gezamenlijk bijna 35.000 fans op de been, terwijl op Woudestein en aan de Dijk zo’n 11.000 bezoekers op Eredivisie-voetbal afkwamen. Aan de Eredivisie CV om dit uit te venten", adviseert Driessen. 

"Waar Willem II sportief nog iets kan bijdragen, brengt NAC het hoogste niveau weinig tot niets. De eruptie in de play-offs ten spijt. Niet voor niets eindigde de tussentijds aangestelde Jean-Paul van Gastel als achtste in de Eerste Divisie", blikt hij terug. "Weten gepromoveerde clubs zich in hun eerste seizoen vaak veilig te spelen; NAC lijkt gepromoveerd om te degraderen. Tegen Excelsior bewees NAC dat het sportief niets te zoeken heeft in de Eredivisie. Alleen deed Excelsior zichzelf de das om met twee rode kaarten tijdens het eerste treffen in Brabant", beseft Driessen. 

"Los van het definitief strikken van de Belg Carl Hoefkens als opvolger van de vertrekkende trainer Jean-Paul van Gastel wacht de technische beleidsbepalers met commissaris Pierre van Hooijdonk een monsterklus om een Eredivisie-waardige ploeg neer te zetten in Breda", vervolgt hij. "Het gros van het stel speelde niet voor niets een seizoen lang anoniem in de Eerste Divisie. Van de Belgische cultheld Jan Van den Bergh tot de labiele Volendammer Boy Kemper, de uitgerangeerde Cuco Martina en de blinde Noorse stormram Sigurd Haugen, de tranen springen je in de ogen. Aimé Omgba beeldt samen met Dominik Janosek nog iets uit van een rafelige vlag op een modderschuit. Er zal een enorme bezem door de selectie moeten", waarschuwt Driessen. 

Lees meer:
0 reacties