"Van Bergen heeft de piek als voetballer misschien al achter de rug"

Thom van Bergen in gevecht om de bal
Thom van Bergen in gevecht om de bal Foto: © Pro Shots

Thom van Bergen was een van de revelaties van FC Groningen het afgelopen seizoen. Met negen doelpunten en zes assists bewees hij ruimschoots zijn waarde.

"Thom van Bergen is pas twintig jaar oud en heeft het hoogtepunt van zijn loopbaan mogelijk al achter de rug. Dat klinkt misschien wat gek of negatief ingestoken, maar de aanvaller begreep de opmerking wel, zo kort na de 2-0 zege van FC Groningen op Roda JC Kerkrade die een ticket voor de Eredivisie had opgeleverd", weet Bart Kruijt in Voetbal International.

"Van Bergen groeide in het afgelopen seizoen uit tot een basisspeler bij FC Groningen. Dat gebeurde nadat de eerste weken van De Trots van het Noorden in de Keuken Kampioen Divisie vies waren tegengevallen. Eind oktober werd na intern overleg besloten dat het roer om moest en de talenten uit de opleiding het vertrouwen zouden krijgen", vervolgt de journalist. 

Trainer Dick Lukkien koos voor een risicovolle tactiek. "Romano Postema ging een spitsenduo vormen met de twee jaar jongere Van Bergen, wiens leeftijdsgenoten Luciano Valente en Jorg Schreuders daar kort achter kwamen te spelen. De laatste drie wisten elkaar moeiteloos te vinden. Niet zo gek natuurlijk, want net als met linksback Wouter Prins en centrale verdediger Thijmen Blokzijl speelden zij in de Groningse opleiding eerder al jarenlang met elkaar samen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand