Van der Vaart over Joey Kooij: "Vanaf minuut één voor Feyenoord"

Scheidsrechter Joey Kooij
Scheidsrechter Joey Kooij Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart heeft zich kapot geërgerd aan Joey Kooij, die zondag tijdens het duel tussen Feyenoord en FC Groningen een hoofdrol op zich nam. Van der Vaart snapte niet waarom Kooij het tijdrekken op zijn beloop liet en ook floot Kooij volgens Van der Vaart in het voordeel van de Rotterdammers, zo laat hij weten bij Studio Voetbal.

Van der Vaart benoemde eerst de bijzondere band van de leidsman die hij heeft met oud-trainer van Ajax Frank de Boer. “Joey Kooij is de schoonzoon van Frank de Boer. Daar kan hij niks aan doen, hij is verliefd geworden. Het werd op een gegeven moment een dingetje, dat hij Ajax het voordeel zou geven. Toen dacht ik: echt belachelijk. Die jongen is echt een goede scheidsrechter, doet zijn best en wil geen fouten maken, daar geloof ik niet in", zo stelt de analyticus.

Van der Vaart deed ook een opmerkelijke constatering: "Alleen, wat ik nu zag, was dat hij het vanaf minuut één de andere kant op deed, dus voor Feyenoord. Ik heb nog nooit een scheidsrechter negentig minuten lang naar zijn horloge zien wijzen en zien ingrijpen tegen tijdrekken. Elke keer als het publiek begon te fluiten... Hij deed het constant. Heb jij ooit een scheidsrechter na minuut twintig zo zien staan wijzen naar zijn horloge? Dan geef je gehoor aan het thuispubliek, dat is niet nodig. Trek gewoon vijf minuten bij.”

Lees meer:
0 reacties