Van Dijk geraakt door kritiek: "Weet wanneer het beter moet"

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: © Orange Pictures

De kritiek van Marco van Basten op Virgil van Dijk en het Nederlands elftal heeft hem geraakt. Dat vertelt hij op de persconferentie van het Nederlands elftal.

Van Dijk kwam naar het persmoment met een reden. “Het spreekt voor zich dat ik de verantwoordelijkheid nu moet nemen. We hebben de laatste 48 uur veel gesproken en er zijn harde woorden gevallen. Voor mijn gevoel heeft het geholpen, maar het is wel écht tijd om dat te laten zien.”

Ook kreeg de verdediger een hoop kritiek te verduren van Van Basten. “Ik kan de kritiek op mijn spel ook begrijpen. Het is volkomen logisch. Ik neem het mezelf ook kwalijk. Ik ben namelijk niet gek, ik weet wanneer het beter moet. Daar werk ik dan ook aan. Dat is de basis om ook beter te worden.”

De verdediger vertrouwt erop dat het beter zal gaan bij Oranje in de wedstrijd tegen Roemenië. “De afgelopen wedstrijd was absoluut niet mijn beste, maar persoonlijk is dat dit seizoen nog niet vaak gebeurd. Voor mij is het belangrijk dat het nu ook stopt. Dat is de verantwoordelijkheid die ik nu neem. Die verantwoordelijkheid is heel groot, vooral bij Oranje. En de kritiek raakt me dan ook wel.”

Ook geeft de voormalig FC Groningen-verdediger aan wat hij beter had kunnen doen. “In Engeland zeg je lead by example, niet bij het dragen van je aanvoerdersband. Ik had de afgelopen wedstrijd meer moeten brengen. Dat moet ik nu dinsdag maar eens laten zien”, aldus de aanvoerder van Oranje.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand