Van Dijk hoopt op Koeman: ''Coach met veel kwaliteiten''

Virgil van Dijk speelt donderdagavond met het Nederlands Elftal een oefenduel in en tegen Schotland. Voor de oud-Groninger is het bekend terrein, hij speelde namelijk twee seizoenen lang voor de Schotse topclub Celtic. 

"Helaas spelen we niet in Glasgow", zegt Van Dijk tegenover Voetbal International, waarmee de verdediger doelt op de thuishaven van zijn oude club Celtic. "Toch is het leuk om weer oude bekenden te zien."

Het Nederlands Elftal zal in de interlandperiode twee oefenduels spelen tegen Schotland en Roemenië. Van Dijk is, ondanks het feit dat er niks meer op het spel staat, gemotiveerd voor de twee oefenwedstrijden. "Het zijn hopelijk toch weer twee caps achter mijn naam", vertelt Van Dijk. "Bovendien ben ik er een tijdje uitgeweest. Dus ik zou blij zijn als ik weer twee interlands zou kunnen spelen."

Dick Advocaat is hoogst waarschijnlijk aan zijn laatste twee wedstrijden bezig als trainer van Oranje. Oud-Groninger Ronald Koeman werd in verschillende media genoemd als ideale opvolger. Ook Virgil van Dijk ziet de komst van Koeman, die hij kent van zijn periode bij Southampton, naar het Nederlands Elftal wel zitten. "Ik ben hem zeer dankbaar, hij heeft mij namelijk naar de Premier League gehaald. Het is een coach met veel kwaliteiten, maar ik weet natuurlijk niet wat er zal gebeuren en daar ga ik ook niet over", besluit Van Dijk.

 

 

 

Lees meer:
0 reacties