Van Dijk positief gestemd: "Hopelijk kunnen we wat wegzetten"

Virgil van Dijk scoort voor Oranje
Virgil van Dijk scoort voor Oranje Foto: © Pro Shots

Virgil van Dijk reist vol zelfvertrouwen af richting Duitsland voor het EK. De oud-verdediger van FC Groningen won opnieuw met Oranje en kwam zelfs tot scoren. Na afloop stond hij NOS te woord.

Van Dijk begon na afloop van het gewonnen duel over een blesuuregeval. "Die blessure van Teun Koopmeiners, dat is balen. Hopelijk valt het mee, maar dat is echt een smet op de avond." Over zijn eigen aanwezigheid is hij uiteraard verheugd. "Kijk, je zit bij de 26 spelers, dan wil je een EK meemaken. Deze groep is speciaal, dat zeg ik vaak. Dit doet ook echt pijn bij ons. Als hij niet mee mag, moeten we daar op reageren. Het is echt balen."

Over het spel van de ploeg is Van Dijk positief gestemd. "We hebben een week de tijd gehad om aan onze principes te werken. Hoe we willen verdedigen, hoe we in balbezit spelen, of hoe we onder druk uitspelen. Dan moet je het op het veld laten zien, daar gaat het om. En daarom geeft dit een lekker gevoel richting Duitsland. Het kwartje is bij iedereen gevallen. Je ziet dat iedereen zich belangrijk moet voelen en dat ook kan zijn."

De verdediger is blij dat de twee afsluitende duels van de voorbereiding werden gewonnen. "Hopelijk kunnen we in Duitsland wat wegzetten, met al die Oranje-fans daar. Die twee oefenwedstrijden geven vertrouwen, maar nu moeten we er écht klaar voor zijn. We gaan er voor en kunnen het niet alleen. Iedereen is nodig", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand