Van Hanegem over FC Groningen-speler: "Ik vond hem niet zo goed"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem toont zich kritisch over het niveau van bepaalde clubs en spelers in Nederland. De voormalig profvoetballer ziet bijvoorbeeld dat FC Utrecht tegenwoordig de hekkensluiter is in de Eredivisie, terwijl Ajax is afgezakt naar de 16e (!) plek.

"FC Utrecht tegen Ajax in de volgende speelronde na de interlandperiode, volgens mensen een degradatiekraker. Dat is natuurlijk onzin, maar ze staan wel erg laag", schrijft hij in zijn column op de website van het Algemeen Dagblad. "Dat gaat heus wel veranderen, want er is zoals gezegd een fors rijtje clubs in de eredivisie met helemaal geen kwaliteit op het veld", constateert Van Hanegem.

"Dat laatste zei ik ook over Kevin van Veen aan het begin van het seizoen", blikt hij terug. "Omdat ik hem niet zo goed vond en overal las dat hij er wel even dertig ging maken bij FC Groningen. Vrijdag zag ik hem voor de camera’s vertellen over het publiek van NAC, dat heel nare dingen over zijn dochter heeft geroepen. Dat is sneu en meer dan dat. Daarom juichte hij voor hun vak. Daar heeft hij gewoon gelijk in. Ook als ze niets roepen, mag hij daar juichen en nu dus helemaal. De mensen denken alles maar te kunnen roepen", besluit Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties