Van Hanegem spijkerhard: "Het is dit seizoen echt om te huilen"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem keek zoals altijd weer vele voetbalwedstrijden afgelopen week. De oud-speler van Feyenoord keek vooral met belangstelling om de strijd om promotie in de Keuken Kampioen Divisie.

Van Hanegem vertelt in Algemeen Dagblad het volgende. "Ik dacht lang dat de ploeg die in de play-offs belandt, daar dan ook kansloos zal zijn. Maar ik zag vrijdag Roda JC tegen FC Groningen en het was erbarmelijk. Groningen won verdiend, maar Roda JC gaat aangeslagen de nacompetitie in. Een voordeel is wel dat ze NAC treffen. Daar zaten ze elkaar na afloop van de wedstrijd tegen TOP Oss achterna in de catacomben, las ik. Teammanager John Karelse was boos op journalisten en de perschef van zijn eigen club lag ineens op het damestoilet."

Over NAC ging Van Hanegem nog even door. "Ik heb NAC een paar keer zien spelen dit seizoen en het is echt om te huilen. Als je daar vroeger tegen moest spelen, vlogen ze erbovenop en moest je aan de bak. Het zit daar altijd vol, maar het is er ook met regelmaat een bende. Tegen TOP Oss – die kunnen er echt weinig van – speelden ze met vijf verdedigers. Om maar niet te verliezen. En dan afloop al dat geruzie."

Ook 'zijn' club Feyenoord kwam nog even ter sprake. "Normaal gesproken verliezen Excelsior en RKC komende zondag, omdat ze naar Feyenoord en PSV gaan. Maar dan gaat het ook nog om het aantal tegentreffers. PSV gaat Luuk de Jong nog aan de topscorerstitel proberen te helpen. En Feyenoord zal Arne Slot willen uitzwaaien met een mooie uitslag."

Lees meer:
0 reacties