Van Hintum verrast: "We moesten buiten de kleedkamer wachten"

Bart van Hintum
Bart van Hintum Foto: © Pro Shots

FC Groningen verloor zondagavond met 3-1 op bezoek bij RKC Waalwijk. Halverwege keek de ploeg van trainer Danny Buijs al tegen een 3-0 achterstand aan. Buijs greep hard in en wisselde halverwege al drie keer. De drie gewisselde spelers mochten volgens Bart van Hintum de kleedkamer niet in.

"Een kleine kleedkamer misschien, de trainer zal ook wel boos zijn geweest. De jongens die werden gewisseld moesten buiten de kleedkamer wachten", zei Van Hintum voor de camera van ESPN. De routinier wilde niet aangeven of hij het een rare gang van zaken vond. "Keuze van de trainer, jammer natuurlijk. Het blijft een teamproces. Ik snap dat wel dat hij boos was, ik speelde slecht. Dan moet ik dit accepteren."

Buijs noemt het verhaal van Van Hintum de halve waarheid. "De eerste zin van Bart zijn interview was goed, het was inderdaad een kleine kleedkamer", reageert Buijs bij Voetbal International. "Daarna gaat het mis, want ik was helemaal niet boos. Een aantal spelers zat vol frustratie en ik heb geprobeerd hen te kalmeren en zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede helft. In mijn ogen zou dat moeilijk worden als de hele selectie op dat kleine oppervlakte zou zitten, inclusief douchende spelers die net gewisseld waren."

"De eerste paar minuten van de rust zijn alle spelers binnen geweest", vervolgt hij. "Kon iedereen wat drinken of naar het toilet. Daarna heb ik álle wissels gevraagd om de kleedkamer even te verlaten. Zodat ik met de elf die zouden spelen wat dingen kon doornemen op het magneetbord. Dat gebeurt overigens wel vaker. Je ziet wisselspelers vaak in de rust met zijn allen een balletje trappen op het veld. Het verschil was nu dat ik halverwege drie spelers had vervangen. Van een ervaren jongen als Bart mag je verwachten dat hij dat iets beter had kunnen inschatten en verwoorden."

Lees meer:
0 reacties