Van Wissing: "Die FC Groningen-fans hebben het schuim op de bek"

Supporters van FC Groningen in het uitvak bij SC Cambuur
Supporters van FC Groningen in het uitvak bij SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Komende zondag staat de wedstrijd tussen FC Twente en FC Groningen op de rol. In het verleden was het treffen tussen beide clubs zeer beladen, weet clubwatcher Tijmen van Wissing.

"Toen die wedstrijd nog in het Oosterpark was, zag je ook buiten het stadion die rivaliteit iets naar voren komen. Dat is nu wat minder geworden", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Al heeft de burgervader wel ingegrepen, want iedereen van FC Groningen moet nu weer met een verplichte combi naar het stadion. Die FC Groningen-supporters hebben al het schuim op de bek vanwege de resultaten en die zijn nu helemaal in rep en roer, want die waren daar zeer ontstemd over."

"Het is sowieso heel onrustig in het hoge noorden, want trainer Frank Wormuth ligt niet lekker", vervolgt de journalist. "Zijn zaakwaarnemer heeft nog wat geroepen in een podcast, die offline is gehaald. Suslov, misschien wel de beste speler, stond oog-in-oog met een eigen supporter. Die stonden elkaar behoorlijk naar het leven. Het is heel onrustig daar."

Ook oud-trainer Jan van Staa heeft zijn twijfels bij FC Groningen. "Het geeft een raar gevoel als je daar bent. Je hebt het gevoel dat ze niet achter de ploeg staan. Het is een grote club in het noorden, maar het stadion zit bijna nooit vol. Het is de laatste jaren qua voetbal ook geen leuke club om naar te kijken, terwijl ze best wel aardige spelers hadden", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties