Van Wonderen in beeld bij FC Groningen: "Ze hebben geïnformeerd"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken bij Go Ahead Eagles. De oefenmeester is een populaire naam in het geruchtencircuit, want ook SC Heerenveen wordt genoemd als mogelijke nieuwe werkgever.

"Kees van Wonderen is momenteel toch de kroonprins van het trainersgilde", zegt RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing bij de Sportcast van Omrop Fryslân. "Niet alleen Heerenveen wil hem hebben, Groningen heeft geïnformeerd. En meer clubs hebben interesse in hem."

Van Wissing weet niet wat Van Wonderen zelf wil. "Ik probeer het vooral via het kamp-Kees van Wonderen, maar die laten heel weinig los. Dat was ook al met de geruchten rondom FC Groningen, hij laat heel veel in het midden", meent hij. "Het is nog ongewis wat hij gaat doen. Maar dat hij een vervolgstap in de subtop van Nederland gaat maken, dat is wel duidelijk."

Naast SC Heerenveen en FC Groningen zijn er volgens Van Wissing meer opties. "Maar wat gebeurt er bij FC Twente? Daar is ook nog geen nieuwe trainer, wordt hij ook genoemd, hij is er ook assistent geweest rondom het kampioenschap (in 2010, red.). Zelfs bij Utrecht (dat zich beraadt op een mogelijke opvolging van René Hake, red.) zingt zijn naam rond."

Van Wissing kent de kwaliteiten van Van Wonderen. "Het is een trainer die eerst het fundament wil neerzetten. Vorig jaar hielden ze 25 keer de nul. Dat is een record", aldus de journalist, die zijn twijfels heeft over aanvallend en attractief voetbal onder de oefenmeester. "Sinds er geen publiek meer bij is, speelt Go Ahead Eagles ver-schrik-ke-lijk. Als je het Abe Lenstra Stadion vol wilt krijgen, weet ik niet of je aan Kees van Wonderen moet beginnen."

Lees meer:
0 reacties