Van Wonderen wijst naar FC Groningen, NEC en Emmen: "Dat schuurt"

Kees van Wonderen voor de microfoon van ESPN
Kees van Wonderen voor de microfoon van ESPN Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen is sinds dit seizoen trainer van SC Heerenveen. De oefenmeester kent een prima start in het Abe Lenstra Stadion. De band met technisch manager Ferry de Haan speelde een rol in zijn keuze voor SC Heerenveen.

"We kennen elkaar natuurlijk van vroeger, bij Feyenoord", vertelt Van Wonderen in Voetbal International. "Ferry is een stabiele man die weet hoe hij wil werken en wat daarvoor nodig is. Hij is niet iemand die snel in paniek raakt en is behoorlijk standvastig in het volgen van een weg. Voor mij is het werken in een stabiele organisatie heel belangrijk, dus je kunt inderdaad wel zeggen dat dit een serieuze factor is geweest in mijn keuze voor Heerenveen."

Van Wonderen merkt dat er veel verwacht wordt van SC Heerenveen. "Belangrijk bij deze club is namelijk het beheersen van het verwachtingspatroon. Vroeger was Heerenveen een vaste subtopper, maar als je nu naar onze financiële mogelijkheden kijkt is daar geen sprake meer van", meent de hoofdtrainer.

"FC Groningen, maar ook clubs als NEC en FC Emmen betalen meer aan hun spelers", legt hij uit. "Dat schuurt, omdat verwacht wordt dat je je ten opzichte van bepaalde clubs kunt verhouden. Met een gelijkspel tegen Sparta konden de mensen hier moeilijk leven, maar ook zij hebben een hoger spelersbudget dan wij. Met dat spanningsveld tussen mogelijkheden en verwachtingen heb je te maken."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties