Veel lof voor vertrokken spits van FC Groningen: "Goede prof"

Ricardo Pepi
Ricardo Pepi Foto: © Pro Shots

Als alles goed verloopt maakt Ricardo Pepi binnenkort de overstap naar PSV. Hans Westerhof, voormalig trainer van de Eindhovenaren, denkt dat het een goede match zal zijn.

Zij werkten afgelopen seizoen samen bij het gedegradeerde FC Groningen. Westerhof vindt Pepi een erg nuttige speler. Tegenover het Eindhovens Dagblad geeft hij aan: "Misschien had PSV een streepje voor, omdat de club altijd met een bepaalde warmte spelers uit Latijns- en Zuid-Amerika opneemt. Ricardo is een Amerikaan, maar in doen en denken echt Latijns-Amerikaans. Ik vind hem een bescheiden jongen, zonder dikdoenerij en iemand die op veel plekken kan aarden."

Bij de Trots van het Noorden waren zijn kwaliteiten al snel zichtbaar. "In Groningen was het een hartstikke goede prof, die altijd leergierig was en zichzelf wilde verbeteren. Zijn afronding is bijzonder, want hij schiet makkelijk en goed. Daarnaast kan hij ook nog aardig koppen", zegt Westerhof.

De oud-trainer kan niet wachten om de 20-jarige Amerikaan in het shirt van PSV te zien. "Ik ben heel benieuwd hoe hij het met betere spelers om zich heen gaat doen en mensen die het strafschopgebied in kunnen dribbelen. Hij krijgt dan veel meer bespeelbare ballen dan in Groningen. Ondanks onze slechte prestaties heeft hij de kop niet laten hangen, terwijl ik me best kan voorstellen dat hij er wel eens niet goed van werd. Hij werd namelijk niet altijd op de goede manier in het spel betrokken en kreeg veel minder bruikbare ballen dan een spits bij een topclub krijgt."

Westerhof denkt dat Pepi zeker zou kunnen aansluiten bij PSV. "Hij heeft het nodige laten zien in Groningen. Buiten het veld? Prima kerel, goeie mentaliteit en er zit een goeie kop op, zoals ze dat zeggen. Ik denk dat het bij PSV prima kan gaan werken."

Lees meer:
0 reacties