Veldwijk 15 duels geschorst: "Had waarschijnlijk 1 biertje op"

Lars Veldwijk komt dit seizoen niet meer in actie voor Suwon City. De oud-spits van onder meer FC Volendam, FC Utrecht, FC Groningen en Sparta Rotterdam werd maandag aangehouden vanwege het rijden onder invloed.

Veldwijk is door de K-League, de nationale competitie van Zuid-Korea, voor vijftien wedstrijden geschorst. Zijn contract bij Suwon City wordt niet verscheurd. Aangezien er nog twaalf speelrondes te gaan zijn, komt de Nederlandse spits dit seizoen echter niet meer in actie.

Veldwijk werd maandagochtend rond 04.00 uur gearresteerd, omdat het alcoholpercentage in zijn bloed te hoog was. Zijn rijbewijs werd daar ingenomen. Bij Shownieuws vertelde Evert Santegoeds dinsdag dat de zevenvoudig Zuid-Afrikaans international enorm geschrokken is van alle ophef.

"In Zuid-Korea moet je 0,0 promille in je bloed hebben", zei Santegoeds over de regelgeving in het Aziatische land. "Lars had waarschijnlijk 1 biertje op. Hij ging ergens heen, was na 40 minuten weer weg en 40 seconden daarna was hij aangehouden in zijn auto." In Zuid-Korea kan men bij 0,03 promille al gearresteerd worden. In Nederland ligt die grens op 0,5 promille voor ervaren bestuurders.

Lees meer:
0 reacties