Veldwijk hoopt op droomscenario in derby: ''Mooier kan bijna niet''

Lars Veldwijk werd deze transferperiode gepresenteerd als nieuwe aanvalsleider van FC Groningen. Veldwijk wil met de club strijden voor Europees voetbal.

Veldwijk weet dat het er niet altijd stijlvol uitziet wat hij op het veld doet, maar hij weet wel dat hij belangrijk kan zijn voor de Trots van het Noorden. ''Ik ken mijn kwaliteiten en mijn beperkingen na al die jaren wel'', vertelt hij aan Voetbal International. ''De beste spelers zijn jongens die weten wat ze wel en vooral wat ze níét kunnen. Ik ben lang, niet de snelste op de eerste meters en technisch niet de meest begaafde speler bij FC Groningen. Tegelijkertijd kan ik altijd en overal scoren.''

De spits weet dus heel goed waar zijn kwaliteiten liggen. Met deze kwaliteiten hoopt Veldwijk met Groningen de jacht te openen op Europees voetbal. Daarbij wil de aanvaller zelf ook belangrijk zijn. ''De laatste jaren heb ik bij te veel verschillende clubs gespeeld. Ik wil nu gewoon eens een jaar of twee voor dezelfde ploeg voetballen en belangrijk zijn.''

''FC Groningen hoort in mijn ogen thuis in het linkerrijtje en moet meedoen voor Europees voetbal. Ik heb een goed gevoel bij deze selectie. De groep zit goed in elkaar en we kunnen meer dan leuk voetballen. Ik mag dan geen lange zomervakantie hebben gehad, maar ik kan niet wachten totdat de bal weer rolt.''

Veldwijk kijkt uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen tegen rivaal Heerenveen. ''Mooier kan bijna niet. Helaas valt deze wedstrijd midden in de zomervakantie en kan niet iedereen erbij zijn. Toch verwacht ik een vol stadion. Ik weet dat ik me met één of meer doelpunten meteen onsterfelijk kan maken.''

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand