Veldwijk over ontslag in Zuid-Korea: "Ik was niet helemaal lam"

Lars Veldwijk in het shirt van Suwon City
Lars Veldwijk in het shirt van Suwon City Foto: © BSR Agency

Lars Veldwijk is eind september ontslagen door zijn toenmalige club Suwon FC. De reden hiervoor was dat na een alcoholcontrole bleek dat hij te veel had gedronken achter het stuur.

Bij Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN blikt hij terug op zijn ontslag. In Zuid-Korea mag je maar minder dan één glas op hebben als je rijdt. Hij zou zijn betrapt met een promillage van 0.8, maar volgens Veldwijk ligt dat getal op 0.19. "Je mag daar 0.0 of 0.02 op hebben", legt hij uit. "Over de avond had ik wel wat meer op. Maar ik heb dat geblazen. Ik was ook echt niet helemaal lam, want dan zou ik absoluut die auto niet instappen."

Veldwijk weet dat het absoluut geen slimme actie van hem is geweest. "Het was al met twee andere buitenlandse spelers in anderhalf jaar tijd gebeurd, dus we waren op de hoogte. Die jongens waren de volgende dag meteen ontslagen door hun club. Wij hebben er zelfs voorlichting over gehad, en een presentatie over dat het absoluut niet kan. Dus het is ontzettend stom van mezelf geweest."

De spits was even trending topic in het Aziatische land. "Het was best wel heftig. Ik ben toen ook tien dagen mijn huis niet uit geweest. Ik had in juli bijna een transfer gemaakt binnen Korea, dus er was een beetje een ding van: Lars heeft dit expres gedaan, hij wil weg. Ik ga dat natuurlijk nooit expres doen. Nu kan ik waarschijnlijk nooit meer ergens tekenen in Korea, dus die logica klopt niet", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties