Veldwijk toch in Groningen: ''Gesprek met Faber en Jans was erg ontspannen''

Lars Veldwijk is komend seizoen waarschijnlijk eerste spits bij FC Groningen. Dat hij zondag zijn debuut maakt in het 'groen-wit', is te danken aan het snelle handelen van Ernest Faber en Ron Jans.

''Wat zeker meespeelde was dat Ernest Faber en Ron Jans de moeite namen om me op te zoeken in Noorwegen'', vertelt de spits in gesprek met Voetbal International. ''Een paar dagen nadat FC Groningen aangaf interesse te hebben, zaten we samen sushi te eten. Het was een heel ontspannen gesprek. Met Ron had ik natuurlijk al samengewerkt bij PEC. Die avond hebben ze mij verteld wat FC Groningen van plan was en wat mijn rol zou kunnen zijn. Nee, ze hebben niet gezegd: hier heb je rugnummer negen en je speelt alles. Wel was er direct vertrouwen. Diezelfde avond heb ik gezegd: ik wil naar Groningen.''

Veldwijk was bijna speler van Vitesse. ''Drie weken voor mijn gesprek met FC Groningen zat ik met Henk Fraser om tafel', vertelt de eenmalig international van Zuid-Afrika. 'Ook dat was een prettig gesprek. Ik dacht er wel uit te komen met Vitesse. Vervolgens heb ik drie weken lang niks meer gehoord. Niks. Ondertussen werden in de media allerlei spitsen aan Vitesse gelinkt en op een gegeven moment tekende Tim Matavz. Toen ben ik oprecht gaan twijfelen."

 

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand